راهنمای کامل صندوق های قابل معامله (ETF)

ETF چیست؟ مفهوم ETF در سال‌های اخیرو با توجه ‌به رشد بازارهای معاملاتی ارزهای دیجیتال محبوبیت دوچندانی پیدا کرده است. همانطور که قبلا هم در مقاله آموزش فارکس بیان کردیم، صندوق های ETF یکی از راه‌های کسب درآمد از بازارهای مالی مثل فارکس، ارز دیجیتال و بورس جهانی است. استفاده از ETFها اگر با دانش و تجربه همراه باشد می‌تواند منجر به سودآوری خوبی شود و یک سرمایه‌گذاری کم ریسک به حساب می‌آید. همراه آرسی فارکس باشید تا در ادامه در این مورد با شما صحبت کنیم.

ETF چیست؟

یک EFT مجموعه‌ای از صدها و یا هزاران اوراق قرضه است که توسط کارشناسان به ‌صورت یک مجموعه واحد کنترل شده و در بازارهای بورسی بزرگ معامله می‌گردد. ETF مخفف  EXCHANGE TRADED FUND یا صندوق قابل معامله است. EFTها به ‌نوعی شبیه به صندوق‌های سنتی هستند با این تفاوت که یک محصول را می‌خرید اما در عوض سبدی از دارایی‌های اساسی خواهید داشت.

EFTها برای اولین‌بار در دهه ۱۹۹۰ وارد صحنه شدند و رشد آن‌ها در بازار بسیار خیره‌کننده بوده است. پیش‌بینی‌های فعلی نشان می‌دهد که ارزش بازار EFTها تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۵۰ تریلیون دلار خواهد رسید(منبع). محبوبیت اصلی این صندوق‌ها به‌ خاطر کاربرپسند بودن و انعطاف‌پذیری بالایی است که در بازارها به مخاطب ارائه می‌دهند.

اگر همین امروز ETF مربوط به سهام بازارهای نوظهور را خریداری نمایید، در واقع در پس‌زمینه یک مجموعه وسیع از سهام بین‌المللی (احتمالاً ترکیبی از صدها سهام) را به دست آورده‌اید. اگر بخواهید این کار را خودتان انجام دهید، باید ساعت‌ها و یا روزهای متمادی را به جستجوی سهام مطمئن در بازارهای نوظهور صرف کنید؛ بنابراین با خرید EFT این کار برای شما آسان‌تر خواهد شد.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری سنتی به طور معمول در پایان روز قیمت‌گذاری می‌گردند. این کار باعث خواهد شد که مدیر صندوق راحت‌تر موقعیت سرمایه‌‌گذاری را بررسی کرده و آن را تطبیق دهد. اگر تصمیم به خرید یا فروش دارایی‌های خود دارید، بر این تصمیم ارزش‌گذاری انجام می‌گردد.

برخلاف صندوق‌های سرمایه‌گذاری سنتی، ETFها را می‌توان در طول روز خریدوفروش کرد. این صندوق‌ها در بورس‌های مختلف فهرست شده و با استفاده از قیمت‌های بروز معامله خواهند شد. به این معنی که ETFها انعطاف‌پذیری بسیار بیشتری را ارائه می‌دهند. در ادامه مبحث ETF چیست؟ به این مورد بیشتر خواهیم پرداخت.

قوانین مالیاتی  از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، اما ETFها به‌طورکلی به‌عنوان یک وسیله سرمایه‌گذاری مالیاتی کارآمد به‌حساب خواهند آمد. این صندوق‌های سرمایه‌گذاری تمایل دارند از مالیات معاملات و مالیات عایدی سرمایه معافیت داشته باشند و می‌توانند از لحاظ اعتبار سود سهام از رفتاری ویژه برخوردار شوند.

تاریخچه مختصری از صندوق‌های قابل معامله در بورس

تاریخچه etf

صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) به یکی از محبوب‌ترین ابزارهای سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران نهادی و فردی تبدیل شده‌اند. ETFها که اغلب به‌عنوان  رقیب ارزان‌تر و بهتر از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک تبلیغ می‌گردند. آنها گزینه‌های متنوع، معاملات و آربیتراژ کم‌ هزینه را برای سرمایه‌گذاران ارائه می‌کنند.

اکنون با وجود میلیاردها دلار دارایی تحت مدیریت صندوق‌های ETF، تعداد راه‌اندازی‌های ETF جدید از چند ده تا صدها در هر سال است. ETFها به ‌قدری محبوب هستند که بسیاری از کارگزاری‌ها به مشتریان خود معاملات رایگان در تعداد محدودی از ETF را ارائه می‌دهند.

به گفته گری گاستینو، نویسنده کتاب «راهنمای صندوق‌های قابل معامله در بورس»، اولین تلاش واقعی برای چیزی شبیه به ETF، راه‌اندازی سهام با مشارکت شاخص برای S&P 500 در سال 1989 بود(منبع). متأسفانه، در حالی‌ که سرمایه‌گذاران کمی وجود داشت، یک دادگاه فدرال در شیکاگو حکم داد که این صندوق مانند قراردادهای آتی کار می‌کند، حتی اگر آنها مانند یک سهام به حاشیه رانده شده می‌شدند.

از یک صندوق در سال 1993، بازار ETF تا سال 2002 به 102 صندوق افزایش یافت و تا پایان سال 2009 به 1000 صندوق رسید. طبق تحقیقات شرکت تحقیقاتی ETFGI، در ماه می 2020 بیش از 7100 صندوق ETF در سراسر جهان معامله شد.

CURRENCY ETF یا صندوق های سرمایه‌گذاری ارز

etf ارز

ETFهای ارزی به سرمایه‌گذاران روشی کم ریسک و ارزان را برای معامله ارزها در ساعات عادی معاملات ارائه می‌دهند. از طریق ETFهای ارزی، یک تریدر یا سرمایه گذار بازار فارکس میتواند با تشکیل سبدی از ارزهای مختلف از این بازار کسب درآمد کند یا اینکه توسط استراتژی های پوشش ریسک، سرمایه خود را در برابر رویدادهای اقتصادی مختلف حفظ کند.

برخی از ETFها توسط سپرده‌های بانکی مرتبط به ارز خارجی تضمین شده‌اند درحالی‌که برخی دیگر این‌گونه نیستند. سرمایه‌گذاران برای قرارگرفتن در بازار فارکس و همچنین توانایی کاهش ریسک‌ها و هزینه‌‌های معاملات در بازار فارکس به این صندوق‌ها توجه ویژه ای می‌کنند.

مدیران ETF ارزی می‌توانند با استفاده از چند روش مختلف به اهداف خود دست یابند. ETFهای ارزی ممکن است شامل سپرده‌های نقدی واریزی، بدهی‌های کوتاه‌مدت به واحد پولی و قراردادهای مشتقه فارکس باشد. درگذشته، این بازارها فقط برای معامله گران باتجربه قابل‌دسترس بودند، اما افزایش ETFها، دسترسی به طور گسترده‌تری برای همه تریدرها و سرمایه گذاران باز شده است.

ملاحظات خاص

ارزها و اوراق خزانه دولت اغلب دو گزینه سرمایه‌گذاری نزدیک به هم هستند که سرمایه‌گذاران برای اطمینان خاطر به آنها رجوع می‌کنند. ارزها معمولاً به دلیل نوسانات و مکانیسم‌های معاملاتی می‌توانند ریسک نسبی کمی بالاتر از سایر روش‌های معاملاتی داشته باشند. سرمایه‌گذاران ممکن است از ارزها برای سفته‌بازی یا پوشش ریسک استفاده کنند.

ETFهای ارزی می‌توانند سبد سهام و اوراق قرضه سنتی را متنوع کنند. آنها همچنین می‌توانند برای استفاده از فرصت‌های آربیتراژ بین جفت ارزها یا به‌عنوان پوششی در برابر رویدادهای کلان اقتصادی مورد استفاده قرار گیرند. استفاده از دارای های مختلف فرصت های ریسک به ریوارد(نسبت ریسک به سود) متفاوتی را ایجاد میکنند. سرمایه‌گذاری‌های سبدی در چندین ارز ممکن است ثبات بیشتری نسبت به خرید یک ارز خاص (اما با پتانسیل صعودی کمتر) ارائه دهد. به بیان ساده تر، سرمایه گذاری روی ETFها ممکن است سود کمتری در مقایسه با خرید مستقیم ارز یا دارایی مربوط داشته باشد ولی در روش سرمایه گذاری به روش ETF ریسک کمتر متحمل سرمایه گذار است.

برخی از سرمایه‌گذاران بر این باورند که سرمایه‌گذاری یک دلار در یک ETF ارز برای پوشش هر دلار سرمایه‌گذاری در خارج از کشور ارزش ندارد. با  این ‌حال، از آنجایی‌که ETFهای ارز واجد شرایط مارجین هستند، می‌توان با استفاده از حساب‌های مارجین و دارای اهرم برای سرمایه‌گذاری خارجی و ETF ارز، بر این مانع غلبه کرد.

خطرات ETFهای ارزی

ارزهای معاملاتی و ETF ارزها می‌توانند به بهبود بازده سرمایه گذاری کمک کنند. آنها می‌توانند به‌عنوان بخشی از یک پرتفوی متنوع استفاده شوند و برای اهداف پوشش ریسک، عموماً برای مقابله با ریسک‌های ناشی از سرمایه‌گذاری بین‌المللی بهترین استفاده را دارند. اما به‌ طورکلی خطرات ETF چیست؟

در سرمایه گذاری ETF، ریسک‌های قابل‌توجهی در بازار ارز وجود دارد. در واقع سرمایه‌گذاری ارزی دارای ریسک‌های ویژه‌ای است و بنابراین ممکن است برای همه سرمایه‌گذاران مناسب نباشد. سرمایه‌گذاران باید در نظر داشته باشند که بیشتر حرکات ارزی تحت‌تأثیر رویدادهای اقتصادی کلان جاری است. رشد کند اقتصادی، حرکت سیاسی بی‌ثبات، یا افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی می‌تواند به‌ راحتی بر چند نرخ ارز تأثیر بگذارد.

ETF ارز دیجیتال

با توجه ‌به توضیحاتی که در قسمت قبلی در مورد آن بحث شد باید گفت ETF مربوط به ارز دیجیتال یک نوع صندوق مالی است که تغییرات قیمتی چند ارز دیجیتال (گاهی ممکن است تنها یک ارز باشد) را بررسی کرده و در نهایت در بازار بورس آن‌ها را معامله می‌کند. عامل مهم در تثبیت کارکرد ETF ارز دیجیتال این است که شرکت مورد نظر باید مسئولیت مربوط به ارز مشخص شده را نیز بر عهده بگیرد. هدف از این عمل این است که سرمایه‌گذاران با خریدکردن سهام تبدیل به سهام‌دار اصلی صندوق شوند.

ETF ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذاری در معاملات مبتنی بر بلاک‌چین یک راهکار بسیار مناسب خواهد بود. ETFها پس از دریافت مجوز کامل از مراجع ذی ‌صلاح می‌توانند به فعالیت در بازار ارز دیجیتال بپردازند. در ایالات متحده آمریکا ETF ارز دیجیتال از کمیسیون بورس این کشور اجازه معامله خواهد گرفت.

ETF بیت کوین

etf بیت کوین

ETFها در مبادلات بیت‌کوین مجموعه‌ای از دارایی‌های مرتبط با این ارز دیجیتال هستند که در صرافی‌های سنتی توسط کارگزاری‌ها ارائه خواهند شد تا به‌عنوان صندوق معامله شوند. هدف پشت این ETFها این است که به سرمایه‌گذاران خرد و سرمایه‌گذارانی که نمی‌خواهند در بازار ارزهای دیجیتال متحمل ریسک زیادی بشوند، کمک کرده و بدون داشتن مالکیت واقعی به آن‌ها امکان معامله و سرمایه گذاری را بدهند.

ETF بیت کویت یک صندوق قابل معامله در مبادلات است که از بیت کوین یا دارایی‌های مرتبط با قیمت بیت‌کوین تشکیل شده است. در ادامه بحث ETF چیست؟ باید بگوییم که این ETFها در یک صرافی سنتی به‌ جای صرافی‌های ارزهای دیجیتال معامله می‌گردند. از نظر تئوری، بیت کوین توسط شرکت خریداری شده، به اوراق بهادار وارد شده و در نهایت در بورس معامله خواهد شد. با این‌ حال، کمیسیون امنیت و مبادلات ایالات متحده از این ایده پشتیبانی نمی‌کند زیرا هیچ ETF ارز دیجیتالی وجود ندارد که مستقیماً به خود کوین مرتبط شود.

تفاوت CFD و ETF

تفاوت cfd و etf

CFDها و ETFها هر دو روش‌های فوق‌العاده محبوبی در بازارهای مالی هستند. واقعیت این است که بسیاری از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران ممکن است از هر دو ابزار برای ایجاد موقعیت مناسب برای خودشان استفاده کنند. درک نقاط قوت نسبی آن‌ها ممکن است به توضیح اینکه چرا یکی بر دیگری برتری دارد کمک کند. همچنان همراه آرسی فارکس باشید تا در ادامه این نقاط قوت و ضعف را به طور مختصر بررسی کنیم.

سهولت

یکی از مزایای EFTها این است که مدیر صندوق بسیاری از کارها را برای شما انجام می‌دهد. مأموریت سرمايه‌گذاری کاملاً مشخص خواهد بود. به‌عنوان‌ مثال، اگر مدیریت صندوق بیان می‌کند که آن‌ها قرار است ۱۰۰ سهام برتر جهان را با سرمایه‌گذاری در بازار نگهداری کنند، دقیقاً‌ همین کار را انجام می‌دهند.

به این نوع صندوق‌ها، صندوق‌های منفعل گفته خواهد شد. صندوق‌های منفعل به طور عمومی بازار را دنبال می‌کنند. در هنگام سرمایه‌گذاری در این صندوق etf باید مطمئن شوید که حتماً در بررسی بازار تجربه داشته باشند.

اگر یک نفر بخواهد به‌صورت انفرادی در ۱۰۰ سهام برتر جهان سرمایه‌گذاری کند نه ‌تنها باید جستجوی بسیار زیادی انجام دهد بلکه این کار نیازمند تداوم مدیریت نیز خواهد بود. اگر ۱۰۰۰ دلار دارید و می‌خواهید آن را در ۱۰۰ سهام برتر مربوط به شرکت‌های فناوری سرمایه‌گذاری کنید، با انتخاب CFDها باعث خواهید شد هر معامله به معاملات کوچک‌تری تقسیم شده و در نتیجه میزان سود حاصل بسیار کمتر شود. اما هزینه‌ها در بحث ETF چیست؟ چگونه محاسبه می‌گردند؟

با ETFها شما تنها یک معامله را انجام خواهید داد و تقریباً‌ بلافاصله به ‌خاطر داشتن یک سبد متنوع از سهم‌های مختلف سود خواهید برد. این سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند از شرکت‌های نفت و گاز تا شرکت‌هایی که دارای مضمون اخلاقی هستند متفاوت باشد.

هزینه

مقایسه هزینه‌های این دو روش به دلیل ماهیت آن‌ها بسیار دشوار است. CFDها می‌توانند دارای هزینه‌های نگهداری بالاتر ولی وسعت بیشتری باشند. همین خصوصیت استفاده از آن‌ها را برای استراتژی‌ها تجاری کوتاه ‌مدت بسیار مناسب خواهد کرد.

محبوبیت ETFها نشان می‌دهد حتی میزان بالای هزینه کارمزد آن‌ها مشکل چندانی برای افراد ایجاد نمی‌کند. هزینه کارمزد مربوط به این روش واقعاً نسبت به سایر روش‌ها بالاتر است. سؤال بعدی این است که تأمین مالی ETF چیست؟

تأمین مالی

ETFها نشانگر خرید مستقیم یک محصول هستند درحالی‌که CFDها یک محصول حاشیه‌ای محسوب می‌گردند. به این معنی که شما یک سپرده از وجوه مختلف را نگه داشته و سپس با حفظ موقعیت به دنبال سود مناسب خواهید بود. در نتیجه همین تفاوت معمولاً داشتن سرمایه‌گذاری در ETFها در طولانی ‌مدت به ‌صرفه‌تر به‌ حساب می‌آید.

لوریج

لوریج یا اهرم پروسه افزایش اندازه موقعیت شماست تا بتوانید در بازارهای مالی جدید فعالیت مناسب‌تر و بزرگ تری داشته باشید. این اهرم به‌صورت دوطرفه خواهد بود بنابراین هر ضرر و یا هر سودی که می‌کنید، در مقدار اهرم شما ضرب می‌گردد.

معامله با توجه ‌به لوریج ریسک‌های مختص به خود را دارد و بهتر است تنها معامله‌گران باتجربه به سراغ این نوع خرید و فروش بروند. اگر اصرار به استفاده از این روش دارید معمولاً CFDها تنوع بیشتری را ارائه می‌دهند. نسبت‌های اهرمی  در CFDها می‌توانند به چند برابر (تا 50 برابر) برسند.

مزایا و معایب  ETF

از زمان معرفی آنها در سال 1993، صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) در بین سرمایه‌گذارانی که به دنبال جایگزینی برای صندوق‌های متقابل هستند، محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند. هم مؤسسات و هم افراد می‌توانند مزایای این ابزارها را ببینند. سبدی از دارایی که برای ردیابی یک شاخص با کارمزد مدیریت پایین و دیده ‌شدن قیمت روزانه بالاتر طراحی شده است. جنبه‌های منفی ETF چیست؟

مطمئناً، هیچ سرمایه‌گذاری بی‌نقص نیست، و ETF‌ها نیز جنبه‌های منفی خود را دارند، از سود سهام پایین گرفته تا اسپردهای بالا. شناسایی مزایا و معایب ETFها می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا ریسک‌ها و پاداش‌ها را بررسی کنند و تصمیم بگیرند که آیا این اوراق برای پرتفوی آنها منطقی است یا خیر.

‌etfها به‌عنوان سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک در نظر گرفته خواهند شد زیرا آنها کم‌هزینه هستند و سبدی از سهام یا سایر اوراق بهادار را در اختیار دارند و تنوع پورتفوی معاملاتی را افزایش می‌دهند.

برای اکثر سرمایه‌گذاران فردی، ETFها نوع ایده آلی از دارایی را نشان می‌دهند که با آن می‌توان یک سبد متنوع ایجاد کرد. علاوه بر این، ETFها نسبت به وجوهی که به طور فعال مدیریت می‌گردند نسبت هزینه‌های بسیار پایین‌تری دارند، می‌توانند مالیات کارآمدتری داشته باشند و گزینه‌ای برای سرمایه‌گذاری مجدد بلافاصله سود سهام ارائه می‌دهند. با این‌ حال، خطرات منحصر به ‌فردی می‌تواند از برگزاری ETFها و همچنین ملاحظات مالیاتی بسته به نوع ETF ناشی شود.

مزایای ETFها

مزایای صندوق قابل معامله

مزایای بی‌شماری برای ETFها وجود دارد، به ‌خصوص در مقایسه با پسرعموهای آن‌ها یعنی صندوق سرمایه‌گذاری مشترک. در ادامه به شکل مختصر در مورد این مزایا صحبت خواهیم کرد.

تنوع‌بخشی

تنوع ‌بخشی مربوط به یک ETF چیست؟ یک ETF می‌تواند گروهی از سهام، بخش‌های بازار یا سبک‌ها را شامل شود. یک ETF می‌تواند طیف وسیع‌تری از سهام را ردیابی کند یا حتی سعی کند بازده یک کشور یا گروهی از کشورها را تقلید کند.

مانند سهام معامله می‌شود

اگرچه ETF ممکن است مزایای تنوع را به دارنده بدهد، اما نقدینگی معاملاتی سهام را دارد. به‌خصوص اینکه:

  • ETFها را می‌توان با مارجین خریداری کرد و به‌صورت short فروخت.
  • ETFها با قیمتی معامله خواهند شد که در طول روز، آپدیت میشود. از سوی دیگر، یک صندوق سرمایه گذاری بورس با پایان بازار، در پایان روز به ارزش خالص دارایی قیمت‌گذاری خواهد شد.
  • ETFها همچنین به شما این امکان را می‌دهند که ریسک را با معاملات آتی و اختیار معامله درست مانند یک سهام مدیریت کنید.

ازآنجایی‌که ETFها مانند یک سهام معامله می‌گردند، می‌توانید به ‌سرعت تغییرات تقریبی قیمت روزانه را با استفاده از نماد آن جستجو کنید و آن را با بخش یا کالای شاخص شده آن مقایسه کنید. بسیاری از وب‌سایت‌های سهام نیز به شما این دسترسی را میدهند که به راحتی نمودارهای مختلف etf ها را بررسی کنید. برای این منظور تیم آرسی فارکس به شما حساب آرتریدر را پیشنهاد میدهد که توسط آن میتوانید به بیش از 12هزار نماد معاملاتی دسترسی داشته باشید و etfهای مختلف را تحلیل و خرید و فروش کنید. برای استفاده از این حساب ابتدا لازم در بروکر روبو فارکس ثبت نام کنید.

هزینه‌های کمتر

صندوق‌های ETF که به‌صورت غیرفعال مدیریت می‌گردند، نسبت هزینه‌های بسیار پایین‌تری در مقایسه با وجوهی که به طور فعال مدیریت خواهند شد داشت. چه چیزی باعث افزایش نسبت هزینه یک صندوق قابل معامله مشترک می‌گردد؟ هزینه‌هایی مانند حق‌الزحمه مدیریت، هزینه‌های حسابداری سهام‌داران در سطح صندوق، هزینه‌های خدماتی مانند بازاریابی، پرداخت هزینه هیئت ‌مدیره و بارگیری هزینه‌های فروش و توزیع.

معایب ETFها

معایب صندوق قابل معامله etf

درحالی‌که مزایا بسیار زیاد است، ETFها دارای اشکالاتی نیز هستند. از جمله:

تنوع کمتر

اولین عیب که برای ETFها بیان میشود، وجود تنوع کمتر است. برای برخی از بخش‌ها یا سهام خارجی، سرمایه‌گذاران ممکن است به دلیل وجود گروه محدودی از سهام در شاخص بازار، محدود شوند. تنوع صندوق های قابل معامله در مقایسه با سایر ابزارهای تجاری مثل CFD و اصل سهام شرکت ها کمتر است و این طبیعی است، چرا که هر ETF، مجموعه ای از این ابزارهای مالی است.

هزینه‌ها می‌تواند بیشتر باشد

اکثر مردم معاملات ETF را با معاملات سایر صندوق‌ها مقایسه می‌کنند، اما اگر ETFها را با سرمایه‌گذاری در یک سهام خاص مقایسه کنید، هزینه‌ها بیشتر خواهد شد. کمیسیون واقعی پرداخت شده به کارگزار ممکن است یکسان باشد، اما هیچ هزینه مدیریتی برای سهام وجود ندارد. همچنین، با ایجاد ETFهای خاص، احتمال بیشتری وجود دارد که از یک شاخص کم‌ حجم پیروی کنند. این می‌تواند منجر به افزایش قیمت پیشنهادی ask شود. که در این صورت ممکن است با سرمایه‌گذاری در سهام واقعی قیمت بهتری پیدا کنید.

بازده سود سهام پایین‌تر

ETFهایی وجود دارند که سود سهام پرداخت می‌کنند، اما بازدهی ممکن است به ‌اندازه داشتن یک سهام پربازده یا گروهی از سهام نباشد. ریسک‌های مرتبط با مالکیت ETF معمولاً کمتر است، اما اگر سرمایه‌گذار بتواند این ریسک را بپذیرد، بازده سهام می‌تواند بسیار بالاتر باشد. درحالی‌که می‌توانید سهامی را انتخاب کنید که بالاترین بازدهی سود تقسیمی دارد، ETFها بازار گسترده‌تری را دنبال می‌کنند، بنابراین بازده کلی به طور متوسط ​​پایین‌تر خواهد بود.

قیمت‌گذاری روزانه ممکن است بیش از حد باشد

سرمایه‌گذاران بلندمدت می‌توانند افق زمانی 10 تا ۱۵ساله داشته باشند، بنابراین ممکن است از تغییرات قیمت‌گذاری روزانه سود نبرند. برخی از سرمایه‌گذاران ممکن است به دلیل این نوسانات تأخیری در قیمت‌های ساعتی، معاملات بیشتری انجام دهند. اما نوسان ETF چیست؟ یک نوسان زیاد طی چند ساعت می‌تواند تجارتی را القا کند که در آن قیمت‌گذاری در پایان روز می‌تواند ترس‌های غیرمنطقی را از تحریف هدف سرمایه‌گذاری باز دارد.

ETFها توسط طیف گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران برای ایجاد یک سبد سرمایه‌گذاری یا  قرارگرفتن در معرض بخش‌های خاص استفاده خواهد شد. آنها از نظر روشی که معامله می‌کنند مانند سهام هستند، اما می‌توان آن‌ها را با سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌تر، یا حتی کل شاخص‌ها، در حرکت قیمت مقایسه کرد. آن‌ها مزایای بسیاری دارند، به ‌خصوص در مقایسه با سایر صندوق‌های مدیریت شده مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری.

سخن پایانی

با وجود روش‌های بسیار زیاد برای تجارت در بازار جای تعجب نیست که افراد همیشه به دنبال بهترین گزینه باشند. مطالعه نحوه واکنش اکثریت جامعه مالی به موضوعات مختلف در شناخت بهترین روش اهمیت دوچندانی دارد. به‌ طور کلی می‌توان گفت که CFDها معمولاً برای استراتژی‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار می‌گیرند. در مقابل اما ETFها زمانی به نتیجه خواهند رسید که برای ایجاد سودی متوسط‌تر در یک دوره زمانی طولانی‌تر استفاده شوند.

ETFها برای ارائه برخی از ویژگی‌ها مشابه CFDها توسعه یافته‌اند. می‌توان از اهرم‌های مختلف استفاده کرد و حتی ETFهایی را نگه داشت که به طور مؤثر عملکرد مثبتی در بازار دارند. به نظر می‌رسد ETFها با کپی‌کردن این ویژگی CFD ها، موضوع را بیش از حد پیچیده می‌کنند. ETFها هیچگاه از نظر عملکرد لوریج به ‌پای CFDها نخواهند رسید. نقطه فروش منحصر به ‌فرد ETFها نقش آن‌ها به‌عنوان یک محصول قابل معامله در بورس است که در مقایسه با CFDها بخش وسیع‌تری را پوشش خواهد داد. برای بسیاری از افراد همین ویژگی‌ کافی است تا ETFها را در برابر CFDها انتخاب کنند.

4.4/5 - (7 امتیاز)
تیم تحریریه آرسی فارکس
0 نظرات و سوالات شما
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات و نظرات
درباره ما

سلب مسئولیت و افشای ریسک: تمام مطالب و محتوای ارائه‌شده در سایت آرسی فارکس، اعم از مقالات، ویدئوها، آموزش‌ها، تحلیل‌ها، خبرها و کلیه متون، صرفاً جنبه اطلاع‌رسانی دارد و پیشنهاد معاملاتی یا مالی نیست و ما هیچ‌گونه مسئولیتی در خصوص ضرر و زیان احتمالی نداریم. معامله و سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی دارای ریسک بسیار بالا است و ممکن است منجر به از دست رفتن کامل سرمایه شود.