کپی تریدینگ: همه چیز درباره این روش معامله‌گری و آموزش کپی ترید

کپی تریدینگ (copy trading) یک نوع سیستم معاملاتی است که به شما اجازه می‌دهد از طریق اتصال حساب خود به حساب معامله‌گران حرفه‌ای، معاملات آن‌ها را بصورت خودکار و یا دستی کپی کنید.

تا بحال به این فکر کردید که چگونه می‌توان با وجود کم‌تجربگی و مبتدی بودن در بازارهای مالی، مانند حرفه‌ای‌ها ترید کرد و سود برد؟ یا اینکه چطور می‌شود معاملات افراد حرفه‌ای و باتجربه را کپی کرد؟

اگر چنین سوالاتی ذهن شما را درگیر کرده است، باید بگوییم که کپی ترید همان چیزی است که در پاسخ به این سوالات و نیازها ایجاد شده است. تیم آرسی فارکس در این مقاله قصد دارد برای شما بررسی کاملی از کپی ترید داشته باشد و اطلاعات جامعی درباره نحوه عملکرد این روش، آموزش کپی ترید، بروکرهای معتبر برای کپی تریدینگ، سیستم کپی ترید، ربات کپی ترید فارکس، تجربیات حساب کپی ترید و نیز مزایا و معایب آن را ارائه دهد. پس با ما همراه باشید و از این فرصت برای دستیابی به دانش بیشتر درباره کپی ترید بهره‌برداری کنید.

کپی ترید چیست؟

کپی ترید یا کپی تریدینگ (Copy Trading) به روش معاملاتی اطلاق می‌شود که در آن شما معاملات یک معامله گر دیگر را کپی یا رونویسی می‌کنید و تمام معاملات آن تریدر برای شما در حساب خودتان کپی می‌شود. در این روش می‌توان تریدرهای موفق را پیدا کرد و دقیقا معاملات آنها را برای خود کپی کرد. البته این کار مستلزم آن است که با استفاده از بروکر و یا پلتفرمی که این خدمت را ارائه می‌دهد، یک تریدر حرفه‌ای که با نگرش، سلیقه و اهداف شما در تناسب بوده و از طرفی سابقه معاملاتی خوبی داشته باشد را پیدا کرده و در نهایت اقدام به تقلید از معاملات او کنید. در این فرآیند شما اینوستر یا سرمایه گذار نام گرفته و فرد مقابل تریدر یا معامله گر. تریدر نیز با دریافت کارمزد ثابت یا درصدی از سود معاملات، سود می‌کند. جالب است بدانید که کپی ترید در بازار فارکس بسیار پرکاربرد بوده و اخیرا در بازار کریپتوکارنسی نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.

کپی ترید در بازار فارکس

همانطور که می‌دانید فارکس یکی از بزرگ‌ترین بازار مالی جهان است که طبیعتا بسیار پرتکاپو با نقدشوندگی بالا و تعیین کننده نرخ تبدیل ارزها می‌باشد. این بازار بزرگ که هر روزه میزان زیادی تبادلات مالی در آن انجام می‌شود، دربرگیرنده تاجران و معامله‌گران باسابقه و با تجربه هست و در عین حال نظر افراد زیادی را برای ورود و آغاز کار ترید به خود جلب می‌کند. در این بین نگرانی‌های ناشی از ضرر و زیان و از دست رفتن سرمایه گریبان‌گیر این افراد مبتدی می‌شود و چاره کار آن‌ها در کنار آموزش و کسب تجربه توسط خودشان، استفاده از تجربه معامله‌گران حرفه‌ای این بازار است. بنابراین کپی ترید در بازار فارکس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و کارگزاری‌های فارکس نیز با توجه به نیاز مشتریان خود به این موضوع اهمیت داده و امکانات کپی ترید را فراهم کرده‌اند، که در حال حاضر می‌توان گفت کپی ترید آمارکتس بهترین انتخاب برای تریدرهای ایرانی است.

نحوه عملکرد کپی ترید و تقسیم سود برای تریدر و سرمایه گذارن

در تصویر بالا که به صورت خلاصه نحوه عملکرد کپی تریدینگ توضیح داده شده است، مشاهده می‌کنید که همه سرمایه گذاران می‌توانند به همان میزانِ تریدر سود کنند. البته در تصویر فوق هزینه کپی ترید در نظر گرفته نشده است. بسته به روش کپی ترید و بروکر مورد نظر و هم‌چنین تنظیمات آن تریدر، سود خالص سرمایه گذار کاهش پیدا می‌کند. برخی از تریدرها صرفا یک حق اشتراک ماهانه بابت کپی معاملات دریافت می‌کنند و برخی دیگر نیز درصد مشخصی از سود حاصل شده را دریافت می‌کنند.

علاوه بر کپی تریدینگ، حساب‌های مشابهی به نام سوشیال تریدینگ، حساب پم (PAMM)، حساب رم (RAMM)، حساب مَم (MAM) نیز وجود دارند که در ادامه به بررسی این حساب‌ها و تفاوت‌هایشان با کپی تریدینگ خواهیم پرداخت.

تفاوت سوشیال تریدنیگ و کپی تریدینگ چیست؟

مفهوم سوشیال تریدینگ گسترده‌تر از کپی تریدینگ و حتی دربرگیرنده آن می‌باشد، سوشیال تریدینگ مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی است و تمرکز اصلی آن بر ارتباط بین تریدرها و سرمایه گذارن است. در سیستم Social Trading تریدرها با به اشتراک‌گذاری نظرات خود، به یکدیگر کمک می‌کنند تا از طریق همفکری و دانش‌افزایی بتوانند تصمیم‌گیری بهتری داشته باشند. سوشیال تریدینگ می‌تواند هم برای مبتدیان و هم برای حرفه‌ای‌ها مفید باشد زیرا از تجربیات، طرز فکر، استراتژی‌ها و پیش‌بینی بازار توسط سایر معامله‌گران آگاه می‌شوند در حالی که در کپی تریدینگ شما صرفا از معامله و یا پوزیشن بسته شده که در واقع نتیجه نهایی تفکر و استدلال معامله گر مدنظرتان هست آگاه می‌شوید و از دلایل کار او آگاه نیستید.

در ادامه به بررسی حساب های پم می‌پردازیم که از همان روزهای اول فارکس در ایران فعالیت داشت وجود داشتند و به تریدرها ارائه می‌شدند.

تفاوت حساب پم PAMM و کپی تریدینگ چیست؟

حساب های PAMM که مخفف Percentage Allocation Money Management به معنای مدیریت مالی با تخصیص درصدی هست، حساب‌هایی هستند که توسط معامله گران حرفه‌ای مدیریت می‌شوند و پس از انجام معامله سود حاصل از آن بین سرمایه‌گذاران براساس درصد سرمایه‌گذاری آن‌ها تقسیم می‌شود. 

نحوه عملکرد حساب پم در فارکس

در حساب های پم مشابه حساب کپی تریدینگ شما می‌توانید با بررسی پروفایل‌های مختلف، مدیر مورد نظر خودتان را انتخاب کنید اما برخلاف کپی تریدینگ، در این نوع حساب شما تسلط کمتری بر معاملات خواهید داشت. به طور مثال در کپی ترید شما بر روی تک تک معاملات احاطه دارید و در هر لحظه می توان کنترل حساب خود را به دست بگیرید و معاملات را تغییر دهید؛ درصورتی که در حساب پم این سطح از دسترسی را نخواهید داشت.

برخی بروکرها به جای ارائه‌ی حساب پم، حساب های رم (RAMM) ارائه می‌کنند که بروکر روبوفارکس این‌گونه است. در ادامه به بررسی تفاوت حساب پم و رم می‌پردازیم.

تفاوت حساب RAMM و PAMM و کپی ترید چیست؟

حساب‌های رم – RAMM مخفف Risk Allocation Management Model به معنای مدل مدیریتی با تخصیص ریسک می‌باشد. در این نوع حساب شما نسبت به حساب پم کنترل بیشتری بر حساب خود دارید و ریسک پذیری کمتری نیز نسبت به حساب‌های کپی تریدینگ خواهید داشت؛ زیرا ابزارهایی برای کاهش ریسک در اختیار دارید مانند تنظیم حداکثر دراودان (Drawdown) و یا سطوح محافظت از سرمایه. البته برخی بروکر ها مثل آمارکتس، در حساب کپی تریدینگ خود نیز این امکانات را هم اضافه کرده‌اند تا بتوان از طریق همان حساب کپی ترید، میزان دراودان و حداکثر میزان ضرر را مشخص کرد.

حال که تا اینجا سه حساب متداول را بررسی کردیم، یک حساب دیگر نیز وجود دارد که بروکرهای کمتری از آن پشتیبانی می‌کنند ولی اطلاع از شرایط آن خالی از لطف نیست. حساب بعدی حساب مَم می‌باشد. همراه آرسی فارکس باشید تا تفاوت این حساب با کپی تریدینگ را متوجه شوید.

حساب  مَم چیست؟ – MAM Accounts

حساب MAM مخفف Multi-Account Manager به معنای مدیریت چندحسابی می‌باشد، این حساب مشابه پم هست اما در این نوع حساب، مدیر می‌تواند حساب سرمایه‌گذار را در دست گرفته و در مورد شیوه تخصیص حساب‌های زیرمجموعه خود اعم از تخصیص با نسبت‌های برابر و یا تخصیص با ضریب متناسب با اندازه حساب، تصمیم گیری کند. این نوع حساب‌ها اساسا برای سرمایه‌گذاران نهادی و یا افراد با ارزش دارایی بالا، طراحی شده است و خیلی در میان بروکرهای فارکس متداول نیست.

مقایسه انواع حساب‌های کپی ترید

در جدول زیر مقایسه‌ای بین پنج  نوع حساب ذکر شده در بالا انجام شده است و این حساب‌ها از نظر “شیوه مورد استفاده”، “میزان کنترل”، “شفافیت”، “مناسب چه کسانی بودن” و “استراتژی مورد استفاده” با هم مقایسه شده‌اند.

نوع حسابروشسطح کنترلشفافیتدسترسیانتخاب استراتژی
کپی‌تریدینگتکرار معاملات تریدرهای حرفه‌ایاجرای خودکار با امکان کنترل گسترده در برخی بروکرها (آمارکتس و روبوفارکس)بسته به تنظیمات تریدر، اکثرا شفافیت بالاتقریبا مناسب برای همه‌ی تریدرها استوابسته به تریدر انتخاب شده برای کپی ترید
تریدینگ اجتماعی – Social Tradingیادگیری از دیگران و کپی معاملاتکنترل محدود، اجرای دستیشفافیت متغیر، بستگی به اشتراک‌گذاری مطالبدسترسی آسان برای تازه‌کاران برای تعامل با تریدرهای حرفه‌ایوابسته به تعامل اجتماعی و به اشتراک‌گذاری دانش
حساب‌های PAMMسرمایه‌گذاری در پرتفوی مدیریت‌شدهکنترل محدود، مدیر تصمیم‌گیرنده معاملات‌هاشفافیت بالا، داده‌های عملکرد در دسترس سرمایه‌گذارانبرای سرمایه گذاران خرد با سرمایه کم در دسترس استوابسته به انتخاب مدیر مالی با تجربه برای سرمایه‌گذاری
حساب‌های RAMMتعیین اندازه موقعیت‌ها براساس ریسککنترل بر روی تخصیص ریسک و اندازه موقعیت‌هاشفافیت بالا، داده‌های مدیریت ریسک برخطدر دسترس برای سرمایه گذارن حقیقیوابسته به تعیین تنظیمات ریسک مناسب برای استراتژی
حساب‌های MAMمدیریت چندین حساب به عنوان یککنترل بالا، مدیر اجرای معاملات در تمام حساب‌هاشفافیت بالا، افشای عملکرد حساب‌ها به صورت مجزامناسب برای مدیران مالی متخصصوابسته به انتخاب مدیر مالی با سابقه‌ی حرفه‌ای و نتایج اثبات‌شده

هر نوع حساب دارای مزایا و معایب خاص خود است که بر اساس ترجیحات، آرمان‌ها و سطح تخصص تریدر، انتخاب بهتری خواهد بود. کپی‌ تریدینگ برای اکثر تریدرها و سرمایه گذارن مناسب است به شرطی که بروکر درستی انتخاب شود و تنظیمات کپی ترید را به خوبی انجام دهید تا بتوان سطح ریسک را کنترل کرد. برای این مورد می‌توانید روی کمک تیم آرسی فارکس حساب کنید.

سوشیال تریدینگ یا تریدینگ اجتماعی بیشتر برای تریدرهای تازه‌کار مناسب است که تمایل دارند علاوه بر کپی ترید، از تجربه سایر تریدرها استفاده کنند. حساب‌های پم (PAMM) مناسب سرمایه‌گذارانی هستند که به دنبال مدیریت مالی حرفه‌ای و تنوع در سبد معاملات خود هستند، در حالی که حساب‌های RAMM مدیریت خودکار ریسک بر اساس ترجیحات فردی را ارائه می‌دهند. در نهایت، حساب‌های MAM برای مدیران مالی حرفه‌ای که چندین حساب کاربری مشتری را هم‌زمان مدیریت می‌کنند، طراحی شده‌اند.

آموزش کپی تریدینگ

تا اینجا با مفهوم کپی تریدینگ آشنا شدیم و نوبت آن است که ببینیم چگونه می‌توانیم کپی ترید کنیم؟ اولین کاری که لازم است برای انجام کپی تریدینگ انجام دهیم این است که در بروکری که این سرویس را ارائه می‌دهد ثبت نام کنید. از آنجایی که کپی تریدینگ یک روش پرطرفدار است، بسیاری از بروکرها این خدمت را ارائه می‌دهد، اما همه‌ی آن‌ها معتبر نیستند.

طبق تجربه‌ی تیم آرسی فارکس که حاصل از ترید تیم مجموعه و مشتریان دیگر داشتیم، بروکر آمارکتس در حال حاضر شرایط خوبی برای کپی ترید دارد. حساب های متنوعی برای این منظور ارائه می‌دهد و اعتبار بروکر هم مناسب است. برای ثبت نام و بررسی شرایط این کارگزاری، صفحه بروکر آمارکتس را بررسی بفرمایید.

پس از ثبت نام شما می‌توانید به سراغ گزینه کپی تریدینگ در پلتفرم مورد استفاده خودتان بروید اما مطلبی که مهم است در اینجا به آن بپردازیم نحوه انتخاب تریدر مناسب است. بسیار مهم است که ما از چه کسی تقلید کنیم زیرا سود و ضرر ما وابسته به این است که تریدری که انتخاب می‌کنیم. آیا آن تریدر تا به حال عملکرد مناسبی داشته و می‌تواند انتظارات ما را برآورده بکند یا خیر؟ البته در نظر داشته باشید که در انتخاب تریدر هم می‌توان از مدیریت ریسک بهره برد به این صورت که شما می‌توانید سرمایه خود را به سه قسمت تقسیم کرده و بخش کمی از آن را به یک تریدر پر ریسک اما با سودآوری بیشتر اختصاص دهید و بخشی دیگر را به تریدری کم ریسک تر با سودآوری کمتر و بخش قابل توجه سرمایه خود را به یک تریدر کم ریسک با سودآوری معقول و مطمئن‌تری اختصاص دهید. بدین شکل می‌توانید در عین اهمیت دادن به سود بیشتر ریسک حسابتان را کاهش دهید. به هر حال موضوع انتخاب تریدر موضوع مفصلی است و ما به اختصار در اینجا به بررسی ویژگی‌های مهم و اساسی مؤثر در انتخاب تریدر خواهیم پرداخت.

انتخاب بهترین تریدر جهت کپی معاملات

برای انتخاب تریدر جهت کپی تریدینگ (مَستر تریدر)، لازم است ضمن در نظر گرفتن شرایط و اهداف خودتان به مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهم کرد دقت کنید. یکی از فاکتورهای سنجش تریدر مدت زمان حضور او و یا سابقه او است. طبیعی است که هر چه سابقه طولانی‌تری داشته باشد؛ احتمالاً تجربه بیشتری دارد و به اصطلاح سرد و گرم روزگار چشیده است. 

مورد بعدی میزان کپی کنندگان است از آن تریدر است. هر چه افراد بیشتری از او کپی کنند نشان دهنده اعتبار بیشتر است زیرا افراد بیشتری به او اعتماد کرده‌اند. البته موارد زیادی دیده‌ایم که تریدرهای خیلی مشهور هم ضررهای سنگین به کپی کنندگان وارد کرده‌اند. در این موارد با همیشه موارد مدیریت سرمایه را رعایت کنیم و هیچ‌گاه به هیچ تریدری اعتماد کاملی نکنیم چون در کل ماهیت بازار فارکس بر مبنای احتمال است و بازار قطعی و کامل تحلیل پذیر نیست؛ که البته این یکی از ویژگی‌هایی است که ترید در فارکس را جذاب می‌کند.

مورد بعدی که لازم است در مورد تریدر موردنظر بررسی کنید این است که میزان سود و یا زیان‌هایی که داشته را نیز بررسی کنید. حتماً سطح دراودان (Drawdown) تریدر موردنظر را در بازه‌های زمانی مختلف بررسی کنید. دراودان بالا نشان دهنده ریسک بالای تریدر است.

درنهایت لازم است به موجودی خود تریدر نیز دقت کنید؛ زیرا ممکن است درصدهای بالای سود را با موجودی کم ایجاد کرده باشد. کسب سود بالا با بالانس و موجودی زیاد است که برتری تریدر را نشان می‌دهد. وقتی میزان سرمایه بالا می‌رود، طبیعتاً کنترل احساسات در ترید مشکل‌تر می‌شود و اینجا تفاوت تریدر حرفه‌ای و تازه‌کار نمایان می‌شود.

بروکرهای معتبر برای کپی ترید کدام هستند؟

با توجه به اینکه کاربران و تریدرهای ایرانی با محدودیت برای ثبت نام در بروکرهای مختلف مواجه هستند (به دلیل تحریم کشور ایران)، انتخاب بروکر معتبر اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند. چراکه در این شرایط، خیلی از بروکرهای نامعتبر از این محدودیت سوءاستفاده کرده و با شرایط غیرواقعی سعی در جذب تریدرهای ایرانی می‌کنند. 

تیم آرسی فارکس برخلاف سایر سایت‌ها، از لیست کردن انبوهی از بروکرها پرهیز می‌کند و صرفاً با بروکرهایی که تیم خودش تجربه ترید داشته و از شرایط آن آگاهی دارد را معرفی می‌کند. هرچند درنهایت انتخاب با تریدر است که با کدام بروکر کار کند. در اینجا به بررسی شرایط کپی ترید در دو بروکر معتبر آمارکتس و روبو فارکس می‌پردازیم.

کپی ترید در آمارکتس

بروکر آمارکتس با سابقه 15 ساله (از سال 2007)، سعی کرده که محیط امنی برای سرمایه گذار و تریدر ایجاد کند و ضمن امنیت بالا، امکانات بالایی برای کنترل معاملات در کپی ترید فراهم کند. شما در بروکر AMarkets می‌توانید برای معاملات خود حد ضرر تعیین کنید تا با این کار از افزایش بیش‌ازحد ضرر جلوگیری کنید. همچنین امکان افزایش سود توسط تعیین ضریب سود در حساب های copy trading فراهم شده است. 

همچنین در این بروکر سعی شده تا هزینه‌ها برای سرمایه گذار تا حد امکان کاهش یابد. به منظور آشنایی با مراحل کپی ترید در این کارگزاری می‌توانید به صفحه کپی ترید در آمارکتس مراجعه کنید.

کپی ترید در روبو فارکس

پلتفرم کپی تریدینگ روبوفارکس، CopyFx نام دارد. کپی اف ایکس یک پلتفرم سرمایه‌گذاری و کپی کردن معاملات در کارگزاری روبو فارکس است. توسط پلتفرم کپی تریدینگ روبو فارکس می‌توانید به عنوان یک تریدر حرفه‌ای یا یک سرمایه‌گذار، فعالیت و کسب درآمد کنید. 

از ویژگی‌های مثبت داشتن حساب کپی ترید در روبوفارکس می‌توان به امنیت، دسترسی‌های مناسب برای نظارت و داشتن کنترل مناسب بر روی حساب توسط سرمایه گذار اشاره کرد. در سیستم کپی تریدینگ روبوفارکس شما می‌توانید در صورت نارضایتی از عملکرد تریدر، هر لحظه اشتراک خود را قطع کنید. در این پلتفرم شما بسته به شرایط و نگرش خودتان می‌توانید نوع تعامل با تریدر را انتخاب کنید؛ آیا ترجیح می‌دهید با تریدری کار کنید که کارمزد خود را به شکل درصدی از سود شما دریافت کند و یا ترجیح می‌دهید مبلغ مشخصی را به عنوان کمیسیون به او پرداخت کنید. همچنین معامله گرانی هم هستند که به صورت رایگان خدمات ارائه می‌دهند و شما می‌توانید مهارت آن‌ها را بسنجید. از دیگر ویژگی‌های این پلتفرم این است که کاربر می‌تواند هم‌زمان به صورت تریدر و یا اینوستور فعالیت کند. 

ما به عنوان مرجع روبو فارکس و نمایندگی آن، قبلاً آموزش مفصلی در مورد این پلتفرم داده‌ایم. در صورت تمایل می‌توانید صفحه به صفحه آموزش کپی تریدینگ روبو فارکس مراجعه کنید. البته همان‌طور که احتمالاً میدانید، این کارگزاری دیگر با کشور ایران همکاری نمی‌کند و اگر ساکن ایران هستید نمی‌توانید از خدمات آن استفاده کنید.

کپی ترید در آلپاری

هنگام کار با حساب کپی ترید در آلپاری تعداد زیادی سیگنال دهنده و مدیر گزینه‌های پیش روی شما هستند که می‌توانید از بین آن‌ها فرد موردنظر را برای کپی کردن انتخاب کنید در ضمن لیست برترین‌ها نیز موجود است می‌توانید از چندین تریدر به طور هم‌زمان استفاده کنید تا ریسک ضرر را در حساب خودتان کاهش دهید. 

برای استفاده از CopyTrade آلپاری نیاز است از پلتفرم متاتریدر 4 استفاده کنید. آلپاری همچنین بر روی گوشی موبایل نیز در دسترس است رابط کاربری راحت و امنیت بالا از ویژگی‌های کپی ترید در آلپاری است و حداقل سپرده برای شروع نیز صد دلار می‌باشد. البته در اینجا قصد آموزش کپی ترید در آلپاری را نداریم چراکه با توجه به بازخوردهایی دریافت کرده‌ایم، تصمیم به همکاری با این کارگزاری توسط مجموعه تائید نشده و اگر تغییری باشد اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. اگر به دنبال کپی ترید در بروکر مطمئن هستید، در شرایط فعلی بروکر آمارکتس پیشنهاد می‌شود.

کپی ترید در متاتریدر 4

متاتریدر 4 یکی از پرطرفدارترین پلتفرم‌های معاملاتی فارکس در جهان است که پلتفرمی دارد که می‌توان مستقیماً از آن سیگنال معاملاتی گرفت و توسط آن کپی ترید انجام داد. این پلتفرم به‌قدری مشهور و پرکاربرد است که می‌توان گفت، معامله‌گر و تریدری پیدا نمی‌شود که نام آن را نشنیده باشد. برای دانلود و استفاده از این پلتفرم معاملاتی، ابتدا لازم است به صفحه آموزش متاتریدر 4 مراجعه کنید.  

از مزایای این پلتفرم می‌شود به رایگان بودن، داشتن رابط کاربری راحت، قابلیت نصب بر روی موبایل، امکان ایجاد اکسپرت (ربات) و اسکریپت، امکان تغییر پارامترهایی چون حاشیه سود، لات معاملاتی، حد ضرر و … اشاره کرد.

برای انجام کپی در متاتریدر 4، ابتدا در بروکر مدنظرتان ثبت نام کرده باشید، برنامه متاتریدر را دانلود و نصب کنید. سپس به منظور از استفاده از امکان کپی ترید در سایت MQL5 از طریق این لینک ثبت نام کنید. پس از ثبت نام می‌توانید از بین گزینه‌های موجود در نوار بالایی سایت، Signals را انتخاب کرده و حساب‌هایی که می‌توانید حسابتان را به آن‌ها متصل کنید را مشاهده کنید.

حالا متاتریدر را باز کنید از منوی بالا Tools و سپس Option را انتخاب کنید. در این قسمت نام کاربری و رمز عبور MQL5 را وارد کنید. حالا متاتریدر شما به حسابتان در سایت  MQL5 وصل شده است و می‌توانید از طریق گزینه Signals مشخصات و سابقه تریدرها را ببینید و در صورت تمایل گزینه مناسب را انتخاب کرده و کپی کردن از حساب تریدر موردنظر خود را شروع کنید.

مزایا و معایب کپی تریدینگ

در مورد هرگونه روش معاملاتی یا کسب سود لازم است قبل از تصمیم گیری نهایی، دید جامعی نسبت به مزایا و معایب آن داشته باشیم. به همین منظور در ادامه این مقاله، لیستی از مزایا و معایب کپی تریدینگ را ارائه می‌کنیم:

مزایای کپی ترید در بازار فارکس

  1. در صورت انتخاب تریدر مناسب، سوددهی خوبی خواهید داشت.
  2. هم‌زمان با کپی شدن معاملات تریدر شما می‌توانید فرآیند یادگیری را نیز طی کنید و با تجزیه و تحلیل معاملاتی که در حساب شما کپی می‌شوند، نکات آموزشی زیادی را فرابگیرید.
  3. برای کسانی که در ابتدای راه هستند ریسک از دست دادن سرمایه زیاد است و با استفاده از کپی ترید این ریسک کاهش پیدا می‌کند (در صورت انتخاب روش صحیح کپی ترید و تنظیمات آن). همچنین به این افراد در راستای ورود سریع‌تر به بازار کمک می‌کند.
  4. شما می‌توانید بر روی حساب خودتان کنترل داشته باشید و حد ضرر و … تعیین کنید.
  5. با استفاده از امکان کپی کردن از روی چند تریدر شما می‌توانید ضمن افزایش تنوع در سرمایه گذاری، ریسک حساب خود را کاهش دهید.
  6. این سیستم امکان کسب درآمد مضاعف را برای تریدرهای حرفه‌ای به وجود آورده است.
  7. ایجاد امکان استفاده از تجربیات و استراتژی‌های حرفه‌ای‌های بازار
  8. با توجه به خودکار بودن این روش، نیاز به بودن شما پای سیستم معاملاتی کاهش پیدا می‌کند و چه‌بسا در زمانی که خواب هستید بصورت اتوماتیک معامله‌ها برای شما کپی شود که باعث صرفه‌جویی در وقت و انرژی شما می‌شود (در صورت انتخاب صحیح).

ریسک ها و معایب کپی ترید در بازار فارکس

  1. هر چقدر هم که در انتخاب تریدر دقت به خرج دهید و تریدر کاملاً حرفه‌ای انتخاب کنید بازهم احتمال خطا و اشتباه در تصمیم‌گیری آن تریدر وجود دارد. این خطا می‌تواند منجر به ضرر شما شود و همچنین احتمال خطا در تنظیمات پلتفرم کپی ترید نیز می‌تواند موجب ضرر و زیان شما شود.
  2. برخی از تریدرها کارمزد بالایی تقاضا می‌کنند و این یعنی حاشیه سود شما کاهش می‌یابد. 
  3. برخی تریدرها حداقل سرمایه مورد نیاز برای شروع کپی ترید را مبالغ بالا در نظر می‌گیرند. این به این معنی است که شما نیاز به سرمایه بیشتری برای ورود به این کار خواهید داشت و ریسک شما نیز افزایش می‌یابد.
  4. اگر شما در معامله گری به کپی تریدینگ بسنده کنید و خودتان به سراغ یادگیری معامله کردن نروید ممکن است رفته رفته شما عادت به تقلید کرده و اعتماد به نفس خود را برای تحلیل و انجام معامله از دست بدهید.
  5. شما از تحلیل و سازوکار تصمیم‌گیری و استراتژی تریدر باخبر نیستید و در نتیجه جنبه آموزشی این فرآیند برای شما کاهش پیدا می‌کند.

سیستم کپی ترید و ربات کپی ترید فارکس

به ربات‌ها و یا سیستم‌هایی که بتوان به‌طور اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک از آن‌ها در انجام معاملات استفاده کرد، اکسپرت (Expert Advisor) یا EA می‌گویند. البته زمانی که اصطلاح اکسپرت به کار برده می‌شود، غالباً منظور ربات های متاتریدر است. به‌طورکلی ربات‌ها قادر هستند که بر اساس برنامه نویسی انجام شده، اطلاعات را استخراج کرده و به صورت خودکار معامله انجام دهند. 

در این میان ربات ها و اکسپرت‌های کپی تریدر وجود دارند که می‌توانند بصورت مستقیم به تریدرهای حرفه‌ای متصل شوند و از حساب آن‌ها در حساب مقصد معاملات را کپی کنند.

این ربات ها را می‌توان در سرور مجازی (VPS) اجرا کرد. در این صورت می‌توان از به کمک این ربات های کپی کننده در پلتفرم متاتریدر 4 و 5، معاملات را از حساب اول به حساب دوم کپی کرد. البته راه ساده‌تر برای این مورد استفاده از متاتریدر مولتی ترمینال است. در صورت تمایل می‌توانید نرم افزار مولتی ترمینال متاتریدر 4 را از اینجا دانلود کنید.

پلتفرم‌های کپی ترید معروف

طی سالیان اخیر با توجه به استقبال خوبی که از کپی تریدینگ اتفاق افتاد، پلتفرم‌هایی نیز در این زمینه توسعه پیدا کرده و در حال رقابت برای عرضه خدمات بهتر کپی تریدینگ به کاربران خود هستند. ازجمله این پلتفرم‌ها می‌توان به MQL5، ZuluTrade و eToro اشاره کرد. در ادامه اشاره مختصری به هرکدام از این پلتفرم‌ها خواهیم داشت.

  • MQL5: شرکت MQL5، سازنده پلتفرم محبوب متاتریدر هست که بالاتر در مقاله در مورد نحوه کپی ترید در آن صحبت کردیم. با عضویت در این پلتفرم می‌توانید به راحتی از هر تریدری در هر بروکری اشتراک کپی ترید بگیرید.
  • پلتفرم زولو ترید: زولوترید یک پلتفرم سوشیال تریدینگ محسوب می‌شود و با بروکرهای زیادی کار می‌کند. این پلتفرم از سال 2014 تا به الان فعال است ولی متأسفانه به مشتریان ایرانی به طور رسمی خدمات نمی‌دهد.
  • کپی ترید در ایتورو eToro: ای تورو در ابتدا صرفاً یک پلتفرم سوشیال تریدینگ (ترید اجتماعی) بود که در سال 2007 تأسیس شد ولی به ترتیب فعالیت خود را گسترش داد و رگوله های CySEC، ASIC استرالیا و FCA را به عنوان بروکر دریافت کرد. این پلتفرم هم متأسفانه به کاربران ایرانی خدمات نمی‌دهد.

کپی ترید در تریدینگ ویو

تریدینگ ویو یک پلتفرم آنلاین است که امکان تجزیه‌وتحلیل نمودارها و شاخص‌ها را برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی فراهم می‌کند. همان‌طور که در آموزش تریدینگ ویو قبلاً توضیح دادیم، این پلتفرم قابلیت اتصال به بسیاری از بروکرهای فارکس را دارد. حال شما می‌توانید بعد از اتصال به بروکر موردنظر، در صورتی که آن بروکر کپی ترید ارائه دهد، می‌توانید مدیریت پوزیشن های کپی شده را در تریدینگ ویو انجام دهید. 

جمع بندی

در این آموزش به صورت پایه‌ای مفهوم کپی ترید در بازارهای مالی به خصوص بازار فارکس را توضیح دادیم. تفاوت‌های حساب های کپی ترید با سایر حساب ها مثل پم، رم، مم و روش سوشیال تریدینگ بیان شد. چگونگی فرآیند کپی ترید و نحوه انتخاب تریدر مناسب را توضیح دادیم. هم‌چنین بروکرهای معتبری که این سرویس را ارائه می‌دهند را معرفی کردیم. با توجه به تجربه‌ی ما، در حال حاضر بهترین روش برای کپی ترید استفاده از سرویس ارائه‌شده در بروکر آمارکتس و روبو فارکس است. در این فرایند هرجایی نیاز به راهنمایی داشتید، می‌توانید از ما کمک بگیرید. هر سؤالی دارید، می‌توانید در پایین برای ما بنویسید یا در چت آنلاین از کارشناسان ما بپرسید.

امیدواریم این آموزش توانسته باشد به شما در آشنایی بیشتر با کپی تریدینگ و همچنین تصمیم گیری در رابطه با بهره‌مندی از این روش، کمک کرده باشد و به سؤالات شما در این رابطه پاسخ داده باشد. راستی شما تجربه‌ای از کپی ترید دارید؟ در پایین برای ما بنویسید.

5/5 - (2 امتیاز)
تیم تحریریه آرسی فارکس
2 نظرات و سوالات شما
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات و نظرات
javad
8 ماه قبل

سلام ایا سود کپی ترید روزانه است مثلا ۱۰۰ دلار بزاریم سود ۱۰ یا ۱۵ درصدی میگریم یعنی هر روز از ۱۰۰ دلار ۱۰ دلار دریافت میکنیم

درباره ما

سلب مسئولیت و افشای ریسک: تمام مطالب و محتوای ارائه‌شده در سایت آرسی فارکس، اعم از مقالات، ویدئوها، آموزش‌ها، تحلیل‌ها، خبرها و کلیه متون، صرفاً جنبه اطلاع‌رسانی دارد و پیشنهاد معاملاتی یا مالی نیست و ما هیچ‌گونه مسئولیتی در خصوص ضرر و زیان احتمالی نداریم. معامله و سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی دارای ریسک بسیار بالا است و ممکن است منجر به از دست رفتن کامل سرمایه شود.