آموزش تریدینگ ویو – جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView

در این آموزش تریدینگ ویو، که کامل‌ترین راهنمای این پلتفرم است، شما با تمام مراحل از ثبت‌ نام و ساخت اکانت، حساب دمو، دانلود نرم‌افزار تا آموزش‌های مربوط به تحلیل تکنیکال و بنیادی، استراتژی‌های معاملاتی، معاملات خودکار و ساخت اکسپرت و ربات معامله‌گر، انجمن و کامیونیتی، ترفندها و نکات مهم و همچنین بررسی مزایا و معایب استفاده از تریدینگ ویو آشنا خواهید شد. همچنین در پایین می‌توانید نسخه Pdf آموزش تریدینگ ویو را نیز دانلود کنید.

اگر شما یک تریدر هستید و در بازار فارکس، طلا، و ارزهای دیجیتال تحلیل و معامله می‌کنید، اما تاکنون با سایت تریدینگ ویو آشنا نبوده‌اید، قطعاً یک فرصت بزرگ را از دست داده‌اید! تریدینگ ویو یک ابزار فوق‌العاده برای تحلیل و معامله در بازارهای مختلف است و شامل اکثر ابزارهای تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی می‌شود.

در این آموزش، ما تمامی جوانب این پلتفرم را به زبان ساده و قابل فهم همراه با تصاویر و راهنمای مرحله به مرحله برای شما توضیح خواهیم داد تا به شما کمک کنیم با اطمینان و مهارت بیشتری در معاملات و تحلیل‌های خود عمل کنید. بنابراین، همراه آرسی فارکس باشید و از این آموزش رایگان که توسط تیم تریدری ما تهیه شده است، بهره‌مند شوید.

تریدینگ ویو چیست؟

تریدینگ ویو یک پلتفرم آنلاین است که امکان تجزیه‌وتحلیل نمودارها و شاخص‌ها را برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی فراهم می‌کند. شرکت تریدینگ ویو در سال 2011 تاسیس شد و دفتر مرکزی آن در امریکا قرار دارد. Tradingview تا به امروز توانسته بالای 338 میلیون دلار سرمایه جذب کند و در حال حاضر 486 کارمند دارد. اکثر تریدرهای حرفه‌ای برای تحلیل تکنیکال در بازار فارکس، طلا و ارزهای دیجیتال از این پلتفرم استفاده می‌کنند. با ابزارهای نموداری پیشرفته و کاربرپسند خود، به یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌ها در دنیای ترید و معامله‌گری تبدیل‌شده است.

برخی از مزایای Tradingview عبارت‌اند از:

  • آرشیو وسیعی از اندیکاتورهای تکنیکال و ابزار ترسیم روی نمودار
  • دسترسی به قیمت‌های آنلاین نمادها از صرافی‌ها و بروکرهای مختلف
  • نمودارهای قابل تنظیم با تایم فریم های متعدد
  • دسترسی به جامعه و گروه تریدرهای جهانی که باهم دیگر تحلیل‌ها و ایده‌های خود را به اشتراک می‌گذارند
  • اتصال به صرافی‌ها و بروکرهای معتبر و اطمینان از صحت نمودارها و داده‌ها

چه در دنیای ترید و معامله‌گری تازه‌کار باشید و چه یک معامله‌گر باتجربه که به دنبال افزایش مهارت‌های خود است، این آموزش به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را ارتقا دهید و از تریدینگ ویو به‌صورت بهینه‌تر استفاده کنید. پس همراه آرسی فارکس باشید تا تجربه‌های خود را به شما انتقال دهیم.

کتاب آموزش تریدینگ ویو نسخه pdf

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 39

در حال حاضر، نسخه Pdf آموزش تریدینگ ویو به صورت کتاب الکترونیک برای شما آماده شده است و می‌توانید دانلود کنید. این کتاب الکترونیکی منحصربه‌فرد شامل بیش از ۱۳۰ صفحه آموزش جامع تریدینگ ویو است که بیش از 10 بار توسط تیم تریدری ما ویرایش شده است که مطمئن شویم دقیق‌ترین و بروزترین اطلاعات را در اختیار کاربران خود قرار دهیم.

برای دانلود، کافی است روی دکمه زیر کلیک کنید.

آموزش ثبت‌ نام در تریدینگ ویو

در این بخش، ما با شما درباره نحوه شروع کار با تریدینگ ویو، آموزش ثبت‌ نام در این پلتفرم، راه‌اندازی حساب دمو، دانلود نرم‌افزار تریدینگ ویو و اطلاعاتی درباره اکانت‌های پولی در تریدینگ ویو آشنا خواهیم شد. همچنین، قسمت‌های مهم در داشبورد تریدینگ ویو، نحوه اضافه کردن نماد دلخواه و سفارشی‌سازی داشبورد در این پلتفرم را نیز به شما خواهیم آموخت. با همراهی آرسی فارکس، مهارت‌های تریدینگ خود را بهبود بخشید و به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شوید.

برای شروع استفاده از تریدینگ ویو، ابتدا باید یک حساب کاربری ایجاد کنید. برای ثبت نام و ایجاد اکانت تریدینگ ویو، مراحل زیر را انجام دهید:

  1. از طریق لینک زیر وارد سایت تریدینگ ویو شوید و ثبت نام با ایمیل انجام دهید.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 40
  1. روی دکمه آبی رنگ “Sign up” یا “Get started” کلیک کنید.
  2. صفحه‌ای مشابه تصویر بالا به شما نمایش داده می‌شود. می‌توانید با استفاده از حساب Google، Facebook یا Apple خود ثبت نام کنید، یا می‌توانید با کلیک بر روی «Email» با آدرس ایمیل خود ثبت نام کنید. (راحت‌ترین راه استفاده گزینه گوگل است.)
  3. اگر ثبت نام ایمیل را انتخاب کردید، صفحه مشابه تصویر فوق(قسمت سوم)برای شما ظاهر می‌شود. در کادر اول یک یوزرنیم برای حساب خود انتخاب کنید. در کادر دوم آدرس ایمیل خود را وارد کرده و یک رمز عبور برای حساب خود در نظر بگیرید.
  4. تأیید کپچا را کامل کنید و روی “Create account” کلیک کنید.
  5. به ایمیلتان مراجعه کنید. باید یک ایمیل از Tradingview برای شما آمده باشد. روی لینک موجود در آن کلیک کنید تا حسابتان تایید شود. ایمیل شما مشابه تصویر زیر است که در پایین آن، گزینه Activate account وجود دارد. روی همان گزینه کلیک کنید.
  6. بعد از تایید ایمیل، به صفحه‌ای مشابه زیر هدایت می‌شوید. در این صفحه نام و نام خانوادگی خود را وارد کنید. هم‌چنین می‌توانید یک عکس برای پروفایل خود در نظر بگیرید. با کلیک روی گزینه “Continue” ثبت نام شما تکمیل می‌شود و می‌توانید از تریدینگ ویو استفاده کنید.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 41

چطور حساب دمو در تریدینگ ویو بسازیم؟

در تریدینگ ویو می‌توان حساب دمو یا آزمایشی ایجاد کرد و بدون نیاز به واریز پول واقعی، شروع به تمرین ترید و معامله‌گری پرداخت. حساب دمو در تریدینگ به Paper Trading مشهور است که مراحل ایجاد آن به صورت زیر است:

  1. بعد از افتتاح حساب که مراحل آن در بالا ذکر شد، وارد قسمت چارت‌های تریدینگ ویو شوید.
  2. روی گزینه Trading Panel در پایین صفحه کلیک کنید و Paper Trading را انتخاب کنید. (مطابق تصویر زیر)
  3. در پنجره باز شده، روی دکمه‌ی connect کلیک کنید. 
  4. حساب شما ساخته شد و می‌توانید از طریق پنل تریدینگ موجودی و سایر تنظیمات آن را تغییر دهید. موجودی پیش‌فرض، صدهزار دلار است.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 42

باتوجه به توضیحاتی که درآینده راجع‌به نحوه کار با تریدینگ ویو می‌دهیم؛ می‌توانید در این اکانت دمو معامله کنید و درنهایت نتیجه معاملات و تحلیل‌های خود را در قسمت History مشاهده کنید. در صورتی که می‌خواهید جزئیات بیشتری از تنظیمات این اکانت دمو بدانید؛ می‌توانید مطابق عکس زیر به آن‌ها دسترسی پیدا کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 43

اگر روی مثلث روبه‌پایین در کنار گزینه Paper Trading کلیک کنید، موارد زیر را مشاهده می‌کنید:

  • Reset Paper Trading account: باعث می‌شود تمام پوزیشن‌های و تاریخچه‌های قبلی پاک شود و بتوانید Balance جدید برای حساب خود تعیین کنید.
  • Commission settings: از طریق این گزینه می‌توانید برای معاملات خود یک کارمزد فرضی تعیین کنید تا به معاملات واقعی در بروکرها و صرافی‌ها مشابه شود.
  • Trading Settings: به تنظیمات بخش تریدینگ دسترسی پیدا می‌کنید. برای مثال می‌توانید نحوه نمایش سود و ضرر، اردرها، پخش صدا هنگام باز کردن معاملات و موارد ظاهری را تنظیم کنید.
  • Summary row: می‌توانید مشخص کنید که در قسمت خلاصه عملکرد حساب، چه مواردی نشان داده شود. به طور مثال میزان موجودی حساب، میزان اکوئیتی و P&L (صورت سود و زیان) را نمایش دهید.
  • Export Data: با این گزینه می‌توانید از معاملات خود در تریدینگ ویو خروجی بگیرید و به صورت مجزا پوزیشن‌ها، اردرها و هیستوری خود را در فایل اکسل اکسپورت کنید.
  • See the brokers list: از طریق این گزینه می‌توانید بروکرهای طرف قرارداد با تریدینگ ویو را بسته به محل سکونت مشاهده کنید. در بخش‌های بعدی آموزش تریدینگ ویو، در مورد بروکرها و نحوه اتصال آنها به این پلتفرم توضیح خواهیم داد.

همچنین در بخش میانی می‌توانید به ترتیب به بخش های زیر دسترسی داشته باشید:

  • Positions: در این قسمت پوزیشن‌های باز شما به همراه جزئیات آنها مثل نماد معاملاتی، مقدار، خرید یا فروش، قیمت، حد سود و حد ضرر، میزان P&L و … نمایش داده می‌شود.
  • Orders: اردرهای شرطی شما در این قسمت نمایش داده می‌شود. برای آموزش انواع اردر فارکس می‌توانید مطلب آموزشی ما را مطالعه کنید.
  • History: در این قسمت تاریخچه معاملات شما نمایش داده می‌شود.
  • Account History: در این قسمت تاریخچه حساب پیپر تریدینگ شما نمایش داده می‌شود.
  • Trading Journal: در اینجا ژورنال تریدینگ که شما جزئیات معاملات شما به همراه زمان و توضیحات مربوطه است؛ نمایش داده می‌شود.

دانلود نرم‌افزار تریدینگ ویو – TradingView

شما می‌توانید نرم‌افزار تریدینگ ویو را برای دستگاه موبایل اندرویدی و یا آیفون خود از Google Play و یا App Store دانلود کنید. حتماً نسخه موبایل را هم دانلود کنید چراکه بسياري از مواقع، مواردي مانند دریافت آلارم ها و نوتیفیکیشن ها در موبایل بسیار راحت‌تر است.

همچنین می‌توانید نسخه دسکتاپ این نرم‌افزار را از سایت تریدینگ ویو دانلود کنید و روی ویندوز استفاده کنید. هرچند نسخه آنلاین و تحت وب آن کامل است و اگر از کامپیوتر یا لپ‌تاپ استفاده می‌کنید، نیاز چندانی به استفاده از نسخه‌ی دسکتاپ نیست و از این لینک می‌توانید به این پلتفرم دسترسی پیدا کنید. نسخه های سازگار با مک بوک و لینوکس هم در پایین قابل دسترس هستند.

اکانت‌های پولی تریدینگ ویو

تریدینگ ویو سه نوع اکانت پولی با امکانات مختلف ارائه می‌کند. در جدول زیر، فهرست امکانات هر سه نوع اکانت تریدینگ ویو را مشاهده می‌کنید. شما می‌توانید با توجه به نیازهای خود یکی از این نوع اکانت‌ها را خریداری کنید. از اکانت تریال تریدینگ ویو هم می‌توانید به صورت یک ماهه و رایگان استفاده کنید. برای این منظور؛ لازم است از طریق این لینک ثبت نام کنید. در حال حاضر مشتریان جدید که از طریق فوق ثبت نام می‌کنند و یکی از پلن های موجود در جدول زیر را انتخاب می‌کنند؛ تریدینگ ویو 15 دلار اعتبار رایگان درنظر گرفته است.

قابل ذکر است که برای شروع معمولاً نیاز به خرید اکانت نیست و همان ویژگی‌های رایگان برای اکثر تریدرها و تحلیل گران کفایت می‌کند.

نوع اکانتقیمتمزایا
Pro – پرو۱۴.۹۵ دلار در ماه (319.99 لیر ترکیه)۵ اندیکاتور در هر نمودار، ۲ نمودار در یک پنجره، ۴۰ هشدار فعال از سوی سرور، بدون تبلیغات، اندیکاتور‌های حجم، فواصل زمانی سفارشی، چندین لیست تماشا، بازپخش نوار در نوارهای روزانه، پشتیبانی از چند مانیتور در نرم‌افزار دسکتاپ
Pro+ یا پرو پلاس۲۹.۹۵ دلار در ماه (629.99 لیر ترکیه)همه مزایای پرو به‌علاوه: ۱۰ اندیکاتور در هر نمودار، ۴ نمودار در یک پنجره، ۲۰۰ هشدار فعال از سوی سرور، ۱۰ قالب نمودار ذخیره‌شده، نمودارهای اندیکاتور شده، نمودارهای مبتنی بر فرمول سفارشی، اکسپورت داده‌های نمودار
Premium – پریمیوم۵۹.۹۵ دلار در ماه (1299.99 لیر ترکیه)بسته کامل با: ۲۵ اندیکاتور در هر نمودار، ۸ نمودار در یک پنجره، ۸۰۰ هشدار فعال از سوی سرور، تعداد بی‌نهایتی قالب نمودار ذخیره‌شده، فواصل زمانی بر اساس ثانیه، هشدارهایی که منقضی نمی‌شوند، ۴ برابر داده‌ی بیشتر در نمودارها (۲۰ هزار نوار)، اندیکاتور‌های اختصاصی با دعوت، ۴ برابر داده‌ی بیشتر روزانه در بازپخش نوار

برای فعال شدن اکانت تریال یا یک ماهه‌ی رایگان برای هرکدام از اکانت‌های فوق می‌توانید وارد این لینک شوید و سپس در پایین جدول مربوط به پلن مورد نظر، روی گزینه Try free for 30 days کلیک کنید.

قسمت‌های مهم در داشبورد تریدینگ ویو

پس از ورود به سایت تریدینگ ویو، با داشبورد اصلی روبرو خواهید شد که بخش‌های مختلفی مانند نمودارها، واچ لیست، ایده‌ها و موارد دیگر را نمایش می‌دهد.

  • Chart – نمودار: قسمت چارت‌های تریدینگ ویو جایی است که می‌توانید نمودارهای مختلف مربوط به هر بازاری را ببینید و تحلیل کنید. همچنین دسترسی به ابزارهایی مثل اندیکاتورهای مختلف و ابزار تحلیل فاندامنتال دارید.
  • Watchlist – واچ لیست: در واچ لیست می‌توانید یک یا چند لیست از نمادهایى که قصد دارید بررسی کنید و مداوم آن‌ها را چک کنید بسازید. این لیست را می‌توانید گروه‌بندی کنید و در زمان خود صرفه‌جویی کنید.
  • Ideas Stream: در این بخش می‌توانید ایده‌های معاملاتی که توسط سایر کاربران در تریدینگ ویو به اشتراک گذاشته‌شده است را ببینید و از آن ایده بگیرید یا برای معاملات خود استفاده کنید.
  • Calendar یا تقویم: در اینجا می‌توانید اخبار مهم اقتصادی و گزارش‌هایی که بر شرایط بازار مؤثر است را ببینید. با توجه به زمان کشور خودمان یعنی ایران، ساعت انتشار آن‌ها را ببینید و برنامه‌ریزی کنید.

مرحله‌به‌مرحله همه‌ی این قسمت‌ها و سایر قسمت‌ها را به شما آموزش می‌دهیم.

نحوه اضافه کردن نماد دلخواه به تریدینگ ویو

برای اضافه کردن نماد دلخواه به تریدینگ ویو؛ ابتدا وارد قسمت چارت‌های تریدینگ ویو شوید. به‌طور پیش‌فرض نماد Apple به شما نمایش داده می‌شود. طبق تصویر زیر، روی قسمت بالا سمت چپ کلیک کنید (جایی که نماد چارت فعلی نوشته‌شده). سپس در پنجره‌ی بازشده، نماد موردنظر خود را جستجو کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 44

بعد از تایپ کردن نماد موردنظر، برای شما یک لیست مشابه زیر ظاهر می‌شود. با توجه به اینکه تریدینگ ویو، در همه بازارها نمادها را ارائه می‌دهد، دسته‌بندی هم برای شما نمایش می‌دهد که بتوانید راحت‌تر جستجو کنید. همچنین برای هر نماد و چارت معاملاتی، در کنار آن، منبع دریافت داده‌ها را ذکر می‌کند. مثلا در تصویر زیر، اولین نتیجه مربوط به نمودار EURUSD از بروکر FXCM است.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 45

همان‌طور که گفتیم تریدینگ ویو تقریباً تمام نمودارها و اطلاعات مربوط به تمام بازارهای مالی را دارد. این بازارها شامل موارد زیر است:

  1. بازار بورس و سهام: داده‌های مربوط به سهام از بورس های بزرگ مانند بورس نیویورک (NYSE)، نزدک، بورس توکیو، بورس لندن و غیره را ارائه می‌دهد.
  1. قراردادهای آتی و فیوچرز: قراردادهای آتی را برای کالاهایی مانند نفت خام، طلا، نقره، گاز طبیعی، محصولات کشاورزی مانند ذرت، گندم، سویا و محصولات مالی مانند اوراق قرضه، ارزها و شاخص‌ها پوشش می‌دهد.
  1. بازار فارکس: داده‌های لحظه‌ای و ابزارهای پیشرفته نمودار سازی را برای بازارهای ارز خارجی فراهم می‌کند. این پلتفرم تمام جفت‌های ارزی اصلی مانند EUR / USD، USD / JPY، GBP / USD و غیره را پوشش می‌دهد.
  1. ارزهای دیجیتال: تمامی ارزهای دیجیتال بزرگ مانند بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و ریپل و همچنین بسیاری از آلت کوین‌ها (altcoins) و حتی شت کوین‌ها را پوشش می‌دهد.
  1. شاخص‌ها: داده‌های مربوط به شاخص‌های بازار سهام بزرگ مانند S&P 500، نزدک، داوجونز و غیره را ارائه می‌دهد.
  1. اوراق قرضه: بازارهای گسترده‌ای از اوراق قرضه را پوشش می‌دهد. ازجمله اوراق خزانه‌داری آمریکا، اوراق قرضه دولتی اروپا، اوراق قرضه شرکتی و غیره
  1. آپشن‌ها: داده‌های در لحظه و ابزارهای نمودار سازی را برای بازارهای آپشن فراهم می‌کند، اجازه می‌دهد تا معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بتوانند آپشن‌ها را برای سهام، شاخص‌ها و قراردادهای آتی تحلیل و معامله کنند.

علاوه بر همه‌ی این‌ها، قابلیتی را فراهم می کند که بتوانید چارت نماد دلخواه خود را بسازید. به‌طور مثال فرض کنید که می‌خواهید قیمت طلا را در مقابل قیمت نقره تحلیل کنید. یا می‌خواهید یک نموداری داشته باشید که قیمت بیت کوین را بر اساس طلا نشان دهد. به‌راحتی می‌توانید با تایپ کردن این نمادها در قسمتی که در عکس بالا مشخص کردیم، چارت آن‌ها را داشته باشید. مثال دیگری که ما از آن خیلی استفاده می‌کنیم، نمودار طلا بر مبنای گرم است. این نمودار توسط پلتفرم تریدینگ ویو محاسبه و ایجاد می‌شود. این نمودارها را می‌توانید در تصویر پایین مشاهده کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 46

برای راحتی شما، ما تعدادی از نمادهای پرکاربرد و مورد علاقه کاربران را فراهم کرده ایم که به راحتی می‌توانید از طریق لینک مربوطه به چارت آن نمادها دسترسی پیدا کنید.

نمودار شاخص دلار در تریدینگ ویو چیست؟

نماد آن DXY است که برای مشاهده نمودار آن می‌توانید از لینک مقابل استفاده کنید: نمودار شاخص دلار در تریدینگ ویو

اگر برای شما سوال پیش آمده که چطور می‌توان نمودار دلار به ریال را در تریدینگ ویو مشاهده کرد؟ در پاسخ باید بگوییم که نمودار آن به طور مستقیم در تریدینگ ویو وجود ندارد ولی از طریق این لینک می‌توانید نمودار دلار به ریال که با تریدینگ ویو ایجاد شده است را مشاهده کنید.

نماد شاخص داوجونز در تریدینگ ویو چیست؟

نماد آن DJI است که برای مشاهده نمودار آن می‌توانید از لینک مقابل استفاده کنید: نماد شاخص داوجونز در تریدینگ ویو

نماد شاخص نزدک در تریدینگ ویو چیست؟

نماد آن NDQ است که برای مشاهده نمودار آن می‌توانید از لینک مقابل استفاده کنید: نماد شاخص نزدک در تریدینگ ویو

سفارشی کردن داشبورد در تریدینگ ویو

بعد از ایجاد اکانت در تریدینگ ویو، می‌توانید تنظیمات مخصوص به خود را داشته باشید. مثلاً همیشه در نمودار ساعت ایران نمایش داده شود، یا نمودار شما به حالت دارک مود یا حالت شب باز شود.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 47
  • فعال کردن حالت شب در تریدینگ ویو: روی تصویر پروفایل خود در بالا و سمت چپ نمودار کلیک کنید و طبق تصویر بالا، حالت Dark Mode را روشن کنید.
  • تنظیمات پروفایل، پسورد و …: برای انجام این تنظیمات کافی است روی پروفایل خود کلیک کنید و به همه تنظیمات دسترسی پیدا کنید.
  • تنظیم ساعت نمودار و اخبار در تریدینگ ویو به‌وقت‌ایران: برای تنظیم ساعت به‌وقت‌ایران یا هر کشوری، می‌توانید به‌راحتی طبق تصویر بالا، از لیست کشور خود را انتخاب کنید. برای تنظیم ساعت نمودار به ایران، Tehran UTC +3:30 را انتخاب کنید.
  • ایجاد و مدیریت واچ لیست: روی آیکون علامت زده‌شده در تصویر فوق، واقع در سمت راست صفحه کلیک کنید، سپس روی نماد «+» کلیک کنید تا یک فهرست بررسی جدید (واچ لیست) اضافه شود. می‌توانید فهرست‌های پیگیری خود را در صورت نیاز تغییر نام، حذف یا مرتب کنید.

انواع مختلف چارت و تایم فرم در تریدینگ ویو

در این قسمت از راهنمای تریدینگ ویو، با انواع مختلف چارت و تایم فرم‌ها در این پلتفرم آشنا خواهید شد. ما در این بخش به مقدمه‌ای بر نمودارها در TradingView، انواع تایم فریم‌ها و نمودارهای تحلیل تکنیکال خواهیم پرداخت. همچنین، نحوه سفارشی کردن نمودارها در تریدینگ ویو را نیز بررسی خواهیم کرد. شما با روش‌های تغییر رنگ و نمایش نمودار، اضافه کردن چندین نمودار در یک پنجره، سفارشی کردن تنظیمات محور و ذخیره الگوهای نمودار آشنا خواهید شد. همچنین، با استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال در تریدینگ ویو و نحوه افزودن، حذف و سفارشی کردن تنظیمات اندیکاتورها آشنا خواهید شد.

چارت یا نمودارها ستون اصلی هر پلتفرم معاملاتی هستند و پلتفرم تریدینگ ویو با ارائه متنوع‌ترین نمودارها با ابزارهای تکنیکال گسترده نیاز تریدرها و تحلیل‌گران را برآورده می‌کند. با ابزارهای نموداری قدرتمند آن، می‌توانید به نمودارهای مختلف در بازارها مختلف دسترسی داشته باشید، اندیکاتورهای تکنیکال را روی آن نمودارها اضافه کنید و خطوط روند یا سایر اشیاء گرافیکی را برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی بالقوه ترسیم کنید. هم‌چنین تایم فریم های متنوعی ارائه می‌شود که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

برای باز کردن نمودار جدید در تریدینگ ویو، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا وارد قسمت چارت‌های تریدینگ ویو شوید.
  2. از نوار جستجو برای یافتن و انتخاب نماد موردنظر خود (مثل EURUSD، BTCUSD، AAPL…) استفاده کنید.
  3. اکنون نمودار ابزار انتخابی نمایش داده می‌شود.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 48

همان‌طور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید، ابزارهای متعددی در صفحه چارت در تریدینگ ویو وجود دارد. با استفاده از نمادهای نوار ابزار واقع در بالای صفحه می‌توانید جنبه‌های مختلف نمودار خود را سفارشی کنید:

  • تایم فریم: از بین بازه‌های زمانی متعدد از 1 دقیقه تا 12 ماه انتخاب کنید.
  • نوع نمودار: بین انواع مختلف نمودار مانند کندل استیک، بار چارت یا نمودار میله‌ای، خطی و غیره انتخاب کنید.
  • اندیکاتورها: اندیکاتورهای تکنیکال محبوب مانند میانگین متحرک (MAs)، اندیکاتور قدرت نسبی (RSI)، باندهای بولینگر (BB) و غیره را اضافه کنید.
  • ابزار ترسیم برای تحلیل تکنیکال: برای تجزیه‌وتحلیل بهتر از ابزارهای ترسیمی مانند خطوط روند، فیبوناچی اصلاحی و اکستنشن (Fibonacci Retracements and Extension)، سطوح حمایت و مقاومت استفاده کنید.

چند نوع تایم فریم در چارت تریدینگ ویو وجود دارد؟

در چارت تریدینگ ویو تایم فریم های مختلفی شامل؛ دقیقه‌ای مثل یک دقیقه الی 59 دقیقه، ساعتی مثل یک ساعته، دو ساعته، چهارساعته، و هر ساعت دلخواه، نمودار روزانه، هفتگی، ماهانه و سالیانه تا ده سال و نمودار های Range یا غیر وابسته به زمان ارائه می‌شود. در عکس پایین لیست تمام تایم فریم ها (Time frames) یا بازه‌های زمانی را مشاهده می‌کنید. از هر تایم فریم که بیشتر استفاده می‌کنید می‌توانید با قرار دادن یک ستاره در کنار آن، آن را به نوار بالای نمودار اضافه کنید تا بعد راحت‌تر و سریع‌تر آن را انتخاب کنید.

طبق تصویر زیر، اگر روی حرف D در کنار نام نماد معاملاتی کلیک کنید (مثلث رو به پایین)، لیست تمام تایم فریم های قابل‌نمایش نمایان می‌شود.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 49

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، تایم فریم ها به واحدهای زمانی مختلف (از ثانیه، دقیقه و ساعت تا روز و ماه) و حتی غیر وابسته به زمان (Range) در دسترس است. می‌توانید تایم فریم های معمول مثل 5 دقیقه، 15 دقیقه، یک ساعته، چهارساعته (4H) و روزانه را ستاره بزنید تا راحت‌تر به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

انواع مختلف نمودارهای تحلیل تکنیکال

Tradingview انواع مختلفی از نمودارها را ارائه می‌دهد که به سبک‌ها و سلیقه‌های مختلف تحلیل گران و تریدرهای مختلف پاسخ می‌دهد. نمودارها از قیمت تشکیل‌شده‌اند و برای شناخت دقیق انواع نمودار، ابتدا باید انواع قیمت را بشناسیم. در بازارهای مالی چهار نوع قیمت برای هر ابزار معاملاتی در بازه‌های زمانی مشخص (تایم فریم) در نظر گرفته می‌شود:

  1. قیمت شروع یا Open
  2. قیمت پایانی یا Close
  3. بالاترین قیمت یا High
  4. کمترین قیمت یا Low

در حالت پیش‌فرض، نمودار در تریدینگ ویو به‌صورت کندل استیک (شمع‌های ژاپنی) نمایش داده می‌شود. نمودار کندل استیک از هر چهار قیمت برای نمایش استفاده می‌کند. برای تغییر نوع نمودار طبق تصویر زیر، اگر روی مثلث رو به پایین (علامت کندل) در کنار تایم فریم کلیک کنید، لیست تمام نمودارهای قابل‌نمایش، نمایان می‌شود. سپس نوع نمودار موردنظر خود را انتخاب کنید.

به‌عنوان‌مثال، اگر می‌خواهید از نمودار کندل استیک به نمودار خطی تغییر دهید، در منوی کشویی Chart Type بر روی “Line” کلیک کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 50

در تصویر فوق، ما نمودار طلا را باز کردیم و از هرکدام از انواع نمودار در همان زمان برای شما اسکرین‌شات گرفتیم که بتوانید تفاوت انواع نمودار در تریدینگ ویو را مشاهده کنید. نمودارهای نمایش داده‌شده شامل کندل استیک، نمودار میله‌ای (Bars)، نمودار خطی (Line)، نمودار نقطه و شکل (Point & Figure)، سطحی (Area)، هیکن آشی (Heiken Ashi)، رنکو (Renko) و کاگی (Kagi) می‌باشد.

در جدول پایین مروری بر برخی از انواع نمودارهای محبوب موجود در نرم‌افزار تحلیلی تریدینگ ویو را برای شما آورده‌ایم.

نوع نمودارشرح
کندل استیک (Candles)بیشترین استفاده توسط معامله‌گران؛ قیمت‌های باز، بالا، پایین و بسته را برای هر دوره نمایش می‌دهد
نمودار میله‌ای (Bars) (OHLC)اطلاعات مشابه به کندل استیک اما به‌عنوان میله‌های عمودی نشان داده‌شده است
نمودار خطی (Line)قیمت‌های بسته شدن (Close) را در طول زمان وصل می‌کند. برای شناسایی روندها مفید است
سطحی (Area)منطقه بین نمودار خط و محور x را پر می‌کند. به‌جای اینکه روی تک‌تک قیمت‌ها تمرکز کند، روی جهت کلی روند تمرکز دارد
هیکن آشی (Heiken Ashi)از میانگین داده‌های قیمت استفاده می‌کند تا بتواند نویزهای بازار را فیلتر کند و روندها را مشخص کند
رنکو (Renko)یک نمودار مستقل از زمان با تمرکز بر حرکت قیمت با مقدار مشخص؛ به شناسایی روندها و سطوح حمایت/مقاومت کمک می‌کند
کاگی (Kagi)با اتصال خطوطی از ضخامت یکسان بر اساس تغییرات قیمت، نقاط واگرایی را برجسته می‌کند؛ مانند نمودار رنکو، مستقل از زمان است و بر اساس تغییرات قیمت شکل می‌گیرد
نقطه و شکل (Point & Figure)ستون‌های X (افزایش قیمت) و O (کاهش قیمت) را نمایش می‌دهد. نوسانات جزئی بازار را فیلتر می‌کند و روی حرکات قابل‌توجه قیمت تمرکز می‌کند

با درک و استفاده از انواع مختلف نمودارهای موجود در Tradingview، می‌توانید فرآیند تحلیل خود را بهبود ببخشید و تصمیمات معاملاتی آگاهانه‌تری بگیرید.

سفارشی کردن نمودارها در تریدینگ ویو

Tradingview گزینه‌های سفارشی‌سازی گسترده‌ای را ارائه می‌دهد تا تجربه تحلیل و ترید شما را مطابق باسلیقه شما تنظیم کند. در اینجا چند راه وجود دارد که می‌توانید نمودارهای خود را سفارشی کنید:

1- تغییر رنگ و نحوه نمایش نمودار:

روی نماد چرخ‌دنده واقع در گوشه سمت راست بالای ناحیه نمودار کلیک کنید، وارد پنجره‌ی Chart Settings می‌شوید. در اینجا، می‌توانید رنگ پس‌زمینه، سبک خطوط شبکه و رنگ و همچنین رنگ‌های کندل استیک، نوار و خط‌ها را تغییر دهید.

در این قسمت هم طبق تصویر زیر، می‌توانید منطقه زمانی موردنظر خود را در چارت‌های تریدینگ ویو تعیین کنید. در تصویر می‌بینید که ما ساعت را به تهران (ایران) تغییر داده‌ایم.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 51

2- اضافه کردن چندین نمودار در یک پنجره:

برای تجزیه‌وتحلیل چندین نماد معاملاتی در یک پنجره ‌یا داشتن چندین تایم فریم به‌طور هم‌زمان، می‌توانید از گزینه طرح‌بندی یا Layout استفاده کنید. برای این کار لازم است بر روی نماد “Layouts” (واقع در کنار Chart Type) که به‌صورت یک مربع است، کلیک کنید و یک گزینه طرح‌بندی (به‌عنوان‌مثال، شبکه 2×2) را انتخاب کنید. در تصویر پایین می‌توانید نحوه ی اضافه کردن لی‌اوت را مشاهده کنید.

البته این گزینه صرفاً برای اشتراک‌های پولی در تریدینگ ویو فعال است. با اشتراک پولی می‌توانید تا ۸ نمودار را در یک طرح‌بندی اضافه کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 52

3- سفارشی کردن تنظیمات محور – نمودار لگاریتمی:

در نمودار معمولی، فاصله‌ی قیمت‌های مختلف باهم برابر است و درواقع محور عمودی (محور قیمت) به بازه‌های مساوی تقسیم‌شده است. خیلی از تریدرها و تحلیل گران از نمودار لگاریتمی برای معامله و تحلیل استفاده می‌کنند که به‌راحتی می‌توانید آن را فعال کنید. شما می‌توانید در تریدینگ ویو، محور افقی را به‌ صورت‌های زیر نمایش دهید.

  • Regular یا معمولی
  • Percent یا درصدی
  • Indexed to 100
  • Logarithmic یا لگاریتمی
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 53

برای فعال‌سازی نمودار لگاریتمی یا سایر حالت‌های نمایش قیمت، بر روی محور قیمت کلیک راست کرده و گزینه‌ی Logarithmic را انتخاب کنید. سایر گزینه‌های نمایش نمودار و تنظیمات محور قیمت را هم در تصویر فوق می‌توانید مشاهده کنید.

  • بازگردانی مقیاس نمودار به حالت نرمال (کلید میانبر Alt + R)
  • تنظیم خودکار با توجه به‌اندازه صفحه‌نمایش
  • قفل‌کردن قیمت به نسبت بار
  • فقط نمودار قیمت مقیاس
  • برعکس کردن مقیاس (کلید میانبر Alt + I)
  • نمایش نمودار معمولی
  • نمایش نمودار به‌صورت درصدی (کلید میانبر Alt + P)
  • فعال کردن نمودار لگاریتمی (کلید میانبر Alt + L)
  • انتقال نوار قیمت به سمت چپِ نمودار

اگر در مورد تفاوت نمودار معمولی با نمودار لگاریتمی کنجکاو هستید، تصویر زیر می‌تواند مقایسه کاملی را برای شما نمایش دهد. ما از نمودار طلا به‌صورت لگاریتمی و معمولی برای شما اسکرین‌شات گرفته‌ایم. هم‌چنین می‌توانید فاصله بین اعداد در محور قیمت را هم در این دو نمودار مقایسه کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 54

اگر به‌طور خلاصه بخواهیم نکاتی راجع به چارت الگوریتمی (لاگ چارت – Log Charts) بیان کنیم؛ عبارت است از:

  • نمودارهای لگاریتمی تغییر درصدی قیمت بین دو نقطه را نشان می‌دهند درحالی‌که نمودارهای خطی فاصله ثابتی بین قیمت‌ها را نشان می‌دهند.
  • نمودارهای لگاریتمی برای تحلیل تغییرات قیمت در طول مدت زمان طولانی مفید هستند.
  • برای تغییر به نمودار لگاریتمی در کامپیوتر، کلیدهای Alt + L و در مک بوک، کلیدهای Option + L را فشار دهید.
  • نمودارهای لگاریتمی الگوها و محدوده‌های معاملاتی را بهتر نشان می‌دهند.

4- ذخیره الگوهای نمودار:

اگر مجموعه‌ای از اندیکاتورها و ابزارهای ترسیم خاصی دارید که اغلب از آن‌ها استفاده می‌کنید، با کلیک بر روی نماد “Templates” (کنار اندیکاتورها) > Save Indicator Template، آن‌ها را به‌عنوان یک الگو یا قالب ذخیره کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 55

اندیکاتورهای تکنیکال در تریدینگ ویو

اندیکاتور‌های تکنیکال محاسبات ریاضی بر اساس داده‌های قیمتی گذشته هستند که به معامله‌گران کمک می‌کنند تا روندها، سطوح حمایت و مقاومت، شرایط بیش‌خرید و فروش بیش از حد و غیره را شناسایی کنند. Tradingview دارای کتابخانه گسترده‌ای از اندیکاتورهای مختلف مشهور و غیر مشهور است. همچنین با توجه به اینکه تریدینگ ویو به‌صورت جامعه و کامیونیتی است، اندیکاتورهایی که توسط سایر معامله‌گران و اعضای جامعه ایجادشده است؛ نیز در دسترس است و می‌توانید استفاده کنید.

نحوه افزودن و حذف اندیکاتورهای تکنیکال

برای اضافه کردن یک اندیکاتور در تریدینگ ویو مراحل زیر را انجام دهید:

  1. روی آیکونِ «Indicators & Strategies» واقع در نوار ابزار بالا کلیک کنید.
  2. اندیکاتور موردنظر خود را با استفاده از کلمات کلیدی جستجو کنید یا در دسته‌بندی‌هایی مانند Technical مرور کنید.
  3. روی نام یک اندیکاتور کلیک کنید تا آن را در نمودار خود اضافه کنید.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 56

به‌طور مثال در تصویر فوق مشاهده می‌کنید که ما کلمه‌ی ATR را در کادر جستجو وارد کردیم. در پایین نتایج را برای ما در سه دسته نشان داده است:

  • My Scripts: اسکریپت‌ها که شامل اندیکاتور و اکسپرت‌های معاملاتی نوشته‌شده توسط خودمان است.
  • Technicals: اندیکاتورهای تکنیکال را نشان می‌دهد.
  • Community Scripts: اندیکاتور و ربات‌های معاملاتی مرتبط با جستجوی ما را نشان می‌دهد.

در تصویر مشاهده می‌کنید که در قسمتِ مای اسکریپت، سه نتیجه ظاهر کرده است. به‌این‌علت است که قبلاً ما توسط هوش مصنوعی چت جی پی تی ربات معاملاتی نوشته بودیم و در اینجا ذخیره‌شده است. در قسمت تکنیکال، درواقع همان اندیکاتور موردنظر ما را نشان داده که همان Average True Range یا ATR اصلی است. در قسمت کامیونیتی اسکریپتس هم می‌توانید اندیکاتور و ربات‌های نوشته‌شده توسط بقیه کاربران را ببینید و استفاده کنید.

استفاده از اندیکاتورهای عمومی:

علاوه بر اندیکاتورهای داخلی، Tradingview مجموعه وسیعی از اندیکاتورهای سفارشی ایجادشده توسط اعضای انجمن خود را ارائه می‌دهد. برای دسترسی به این اندیکاتورهای عمومی؛ وارد بخش Community Scripts بشوید. در قسمت بالای صفحه می‌توانید مشخص کنید که اندیکاتورهای ترند را برای شما نمایش دهد. یا اینکه اندیکاتورها و اکسپرت‌های معاملاتی با بیشترین میزان لایک را به شما نمایش دهد.

حذف اندیکاتور و ربات معاملاتی از نمودار:

برای حذف یک اندیکاتور در تریدینگ ویو مراحل زیر را انجام دهید:

  1. اندیکاتور خود را روی برچسب اندیکاتور (که در گوشه سمت چپ بالای نمودار قرار دارد) نگه‌دارید.
  2. روی نماد “x” که در کنار برچسب ظاهر می‌شود کلیک کنید.
تنظیمات اندیکاتور در تریدینگ ویو

در تصویر فوق نحوه حذف کردن اندیکاتور از نمودار، کوچک کردن اندیکاتور و یا تنظیمات مربوط به هر اندیکاتور را می‌توانید مشاهده کنید.

سفارشی کردن تنظیمات اندیکاتور:

برای تغییر تنظیمات یک اندیکاتور (به‌عنوان‌مثال، تغییر مقادیر ورودی یا رنگ خطوط):

  1. به قسمت مربوط به اندیکاتور خود بروید تا گزینه‌های آن مانند تصویر بالا ظاهر شود.
  2. روی نماد چرخ‌دنده که در کنار آن ظاهر می‌شود کلیک کنید.
  3. تنظیمات را به‌دلخواه در پنجره‌ای که ظاهر می‌شود، تنظیم کنید، سپس روی «OK» کلیک کنید.

همان‌طور که در تصویر پایین مشخص است، شما می‌توانید ورودی‌ها و دوره‌های اندیکاتور، نحوه نمایش و رنگ‌بندی و قابل‌مشاهده بودن اندیکاتور در تایم فریم های مختلف را تنظیم کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 57

با تسلط بر نحوه سفارشی‌سازی نمودارها و اعمال اندیکاتور‌های تکنیکال در تریدینگ ویو، می‌توانید فرآیند تحلیل خود را به میزان قابل‌توجهی بهبود ببخشید و بر اساس بینش‌های مبتنی بر داده، تصمیمات معاملاتی آگاهانه‌تری بگیرید. در بخش‌های بعدی، تکنیک‌های تحلیل بنیادی و تکنیکال را به همراه استراتژی‌های معاملاتی مختلف موجود در پلتفرم Tradingview بررسی خواهیم کرد.

تحلیل تکنیکال و بنیادی در تریدینگ ویو

در این بخش از آموزش تریدینگ ویو، به تحلیل تکنیکال و بنیادی در این پلتفرم می‌پردازیم. در ابتدا، تحلیل تکنیکال در تریدینگ ویو را توضیح خواهیم داد و به نحوه انجام آن در این پلتفرم خواهیم پرداخت. سپس به معرفی ابزارهای ترسیم خط روند، کانال‌ها و ناحیه‌های حمایت و مقاومت می‌پردازیم. ابزارهایی مانند فیبوناچی، چنگال اندروز و گن نیز بررسی خواهند شد. همچنین، نحوه استفاده از ابزارهای ترسیم و اشکال هندسی مثل مربع و مستطیل را نیز توضیح می‌دهیم. در ادامه، نحوه کشیدن مربع داخل تریدینگ ویو را بررسی می‌کنیم. همچنین، ابزارهای حاشیه نویسی و ابزارهای رسم الگوهای هارمونیک، کلاسیک و امواج الیوت نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

در ادامه، به ابزارهای تنظیم پوزیشن‌های خرید و فروش و پیش‌بینی قیمت می‌پردازیم. همچنین، نحوه قرار دادن ایموجی، استیکر و آیکون در نمودارِ تریدینگ ویو و سایر ابزارهای نوار ابزار تحلیل تکنیکال را توضیح خواهیم داد. در پایان، سه مثال کاربردی از استفاده تحلیل تکنیکال در تریدینگ ویو را بررسی خواهیم کرد، از جمله استفاده از فیبوناچی در معاملات فارکس، چنگال اندروز در معاملات ارزهای دیجیتال و خطوط روند در معاملات فارکس. سپس، به تحلیل فاندامنتال در تریدینگ ویو می‌پردازیم و نحوه انجام آن و دسترسی به داده‌های مالی را توضیح می‌دهیم. همچنین، نحوه استفاده از تقویم اقتصادی و تقویم درآمد را بررسی خواهیم کرد. در پایان، استاک اسکرینر در تریدینگ ویو (Stock Screener) را توضیح خواهیم داد.

تحلیل تکنیکال در تریدینگ ویو چیست؟

تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) روشی برای پیش بینی و ارزیابی نمادهای مختلف در بازارهای مالی است که از طریق تجزیه‌وتحلیل داده‌های قیمتی گذشته انجام می‌شود. این ارزیابی عمدتاً از طریق استفاده از نمودارها و اندیکاتورها انجام می‌شود. هدف از تحلیل تکنیکال یا فنی، پیش بینی تغییرات قیمت در آینده بر اساس روندها، الگوها و روانشناسی بازار است. در تریدینگ ویو، می‌توانید تحلیل تکنیکال را با استفاده از طیف گسترده‌ای از ابزارها و اندیکاتور‌های ترسیمی برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی بالقوه انجام دهید.

نحوه انجام تحلیل تکنیکال در تریدینگ ویو

پلتفرم تریدینگ ویو مجموعه گسترده‌ای از ابزارهای ترسیمی را ارائه می‌دهد که جنبه‌های مختلف تحلیل تکنیکال را برآورده می‌کند. از نوار سمت راست می‌توانید به این ابزارهای تحلیل تکنیکال دسترسی پیدا کنید.

در پایین همین نوار، یک ستاره وجود دارد که اگر روی آن کلیک کنید، یک نوار ابزار اضافیِ متحرک در صفحه‌نمایش داده می‌شود. نام این نوار ابزار، Favorite Drawing Tools Toolbar است. کاربرد این نوار ابزار این است که تمام ابزارهایی که مداوم استفاده می‌کنید را به‌صورت جداگانه و متحرک در دسترس شما قرار دهد. با توجه به تعداد زیاد ابزار تکنیکال در تریدینگ ویو، این گزینه می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 58

همراه آرسی فارکس باشید تا تمام ابزارهای تحلیل تکنیکال در تریدینگ ویو را به شما معرفی کنیم. ما ابزارها را به دسته مختلف تقسیم‌بندی کرده‌ایم و به ترتیب برای شما توضیح می‌دهیم.

این ابزارها را می‌توان به‌طورکلی به‌صورت زیر دسته‌بندی کرد:

ابزارهای ترسیم خط روند، کانال‌ها و ناحیه‌های حمایت و مقاومت

بعد از اولین ابزار که جهت تغییر نشان‌گر موس است و کاربرد آن مشخص است؛ ما ابزارهای ترسیمی زیر را داریم. از این ابزارها می‌توانید برای رسم خطوط روند، کانال‌ها و نواحی حمایت و مقاومت استفاده کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 59
  • Trend Line – ترسیم خط روند (با کلید میانبرِ Alt و حرف T)
  • Arrow – فلش
  • Ray – ترسیم اشعه از دو نقطه
  • Info Line – ترسیم خط حاوی اطلاعات
  • Extended Line – خط روند گسترش یافته از دو جهت
  • Trend Angle – محاسبه زاویه روند
  • Horizontal Line – خط افقی (با کلید میانبرِ Alt و حرف H)
  • Horizontal Ray – اشعه افقی (با کلید میانبرِ Alt و حرف R)
  • Vertical Line – ترسیم خط عمودی (با کلید میانبرِ Alt و حرف V)
  • Cross Line – ترسیم خطوط متقاطع عمودی و افقی (با کلید میانبرِ Alt و حرف C)
  • Parallel Channel – ترسیم کانال موازی
  • Regression Trend – ترسیم روند با رگرسیون
  • Flat Top/Bottom – ترسیم چندضلعی با سقف یا کف افقی
  • Disjoint Channel – ترسیم کانال جدا از هم
  • Anchored VWAP – ترسیم منحنی بر اساس حجم

ابزارهای فیبوناچی، چنگال اندروز، گن در تریدینگ ویو

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 60

در تصویر فوق لیست ابزارهای تکنیکال بخش بعدی را مشاهده می‌کنید. در این بخش ابزارهای زیادی وجود دارد که بسیار کاربردی هستند. این ابزارها در چهار دسته قرار می‌گیرند که شامل موارد زیر می‌باشند:

  1. ابزارهای فیبوناچی: این ابزارها برای شناسایی سطوح پشتیبانی و مقاومت پتانسیلی و همچنین تعیین هدف قیمتی بر اساس بازگشت و گسترش فیبوناچی استفاده می‌شوند.
  2. ابزارهای پیچ فورک یا همان چنگال اندروز: این ابزارها برای شناسایی روندها و کانال‌های قیمتی پتانسیلی در بازارها استفاده می‌شوند.
  3. ابزارهای گن: این ابزارها برای شناسایی هدف‌های قیمتی و زمانی پتانسیلی بر اساس تئوری گن استفاده می‌شوند که بر اساس آن حرکت قیمتی دارای چرخه‌های مرتبط با زمان است.
  4. ابزارهای مبتنی بر روند: این ابزارها برای شناسایی خطوط روند و کانال‌های قیمتی پتانسیلی بر اساس روندهای بازار اخیر استفاده می‌شوند.

حال همراه آرسی فارکس باشید تا این ابزارهای قسمت سوم در تریدینگ ویو را به ترتیب و مختصر بررسی کنیم.

  • Fib Retracement یا فیبوناچی اصلاحی: سطوح بالقوه حمایت و مقاومت را بر اساس اعداد فیبوناچی شناسایی می‌کند.
  • Trend-Based Fib Extension یا فیبوناچی گسترش یافته یا سه‌نقطه‌ای: با استفاده از اعداد فیبوناچی، اهداف قیمتی بالقوه یا توسعه یک روند را شناسایی می‌کند.
  •  Pitchfork یا چنگال اندروز: مناطق بالقوه حمایت و مقاومت را با استفاده از سه خط موازی شناسایی می‌کند.
  • Schiff Pitchfork یا چنگال شیف: نسخه اصلاح‌شده‌ی Pitchfork است که از نقاط لنگر متفاوت برای ترسیم خطوط استفاده می‌کند.
  • Inside Pitchfork یا چنگال داخلی: مشابه همان چنگال معمولی است ولی از نقاط لنگر متفاوتی استفاده می‌کند.
  • Fib Channel یا کانال فیبوناچی: مناطق بالقوه حمایت و مقاومت را با استفاده از دو خط موازی شناسایی می‌کند.
  • Fib Time Zone یا نواحی زمانی فیبوناچی: مناطق بالقوه حمایت و مقاومت را بر اساس فواصل زمانی شناسایی می‌کند
  • Gann Box یا جعبه گن: مناطق بالقوه حمایت و مقاومت را با استفاده از خطوط مورب شناسایی می‌کند.
  • Gann Square Fixed یا مربع ثابت گن: نسخه اصلاح‌شده گن باکس با استفاده از نقاط لنگر متفاوت
  • Gann Square یا مربع گن: نسخه دیگری از گن باکس با استفاده از نقاط لنگر متفاوت
  • Gann Fan یا بادبزن گن: از خطوط مورب برای شناسایی سطوح بالقوه قیمت استفاده می‌کند
  • Fib Speed Resistance Fan یا بادبزن فیبوناچی مقاوم در برابر سرعت: بر اساس اعداد فیبوناچی برای شناسایی مناطق حمایت و مقاومت استفاده می‌شود.
  • Trend-Based Fib Time یا تایم زون‌های فیبوناچی مبتنی بر روند: مناطق بالقوه حمایت و مقاومت را بر اساس فواصل زمانی شناسایی می‌کند
  • Fib Circles یا دایره‌های فیبوناچی: از دایره‌های فیبوناچی برای شناسایی سطوح بالقوه قیمت استفاده می‌کند
  • Pitchfan یا چنگال بادبزن: از خطوط مورب برای شناسایی سطوح بالقوه قیمت استفاده می‌کند
  • Fib Spiral یا منحنی فیبوناچی: کمک به شناسایی نواحی حمایت و مقاومت بر اساس فیبوناچی
  • Fib Speed Resistance Arcs یا کمان‌های فیبوناچی مقاوم در برابر سرعت: این ابزار هم برای شناسایی نواحی مهم قیمت مثل حمایت و مقاومت به کمک اندیکاتور فیبوناچی می‌پردازد
  • Fib Wedge یا گوه فیبوناچی: از خطوط مورب برای شناسایی سطوح بالقوه قیمت استفاده می‌کند.

ابزارهای ترسیم و اشکال هندسی مثل مربع و مستطیل

در بخش بعدی از ابزارها، می‌توانید به انواع قلموها، اشکال هندسی مثل مربع، مستطیل، بیضی، منحنی، مثلث و … دسترسی داشته باشید. این ابزارها برای نشان دادن تحلیل‌های تکنیکال ضروری هستند. مثلاً موقع کشیدن نواحی حمایت و مقاومت، می‌توان از مستطیل استفاده کرد. همین‌طور می‌توان از ابزار مثلث برای ترسیم الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال استفاده کرد. در تصویر زیر می‌توانید لیست این ابزارها را به همراه معادل فارسی آن‌ها  مشاهده کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 61

در تصویر مشاهده می‌کنید که کنار برخی از ابزارها ستاره ی  زرد رنگ وجود دارد. شما هم می‌توانید برای هرکدام از ابزارها که برای شما پرکاربرد است، این ستاره زرد رنگ را قرار دهید تا در Favorite Drawing Tools Toolbar برای شما نمایش داده شود و راحت‌تر به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

چطور داخل تریدینگ ویو، مربع بکشیم؟

برای کشیدن مربع لازم است دکمه Shift را نگه‌دارید و سپس ابزار مستطیل (Rectangle) را انتخاب کنید. خواهید دید که به‌جای مستطیل، مربع رسم خواهد شد.

ابزارهای حاشیه نویسی یا Annotation tools

در خیلی از نمودارها که تحلیل گران منتشر می‌کنند، می‌بینید که تحلیلگر در داخل نمودار توضیحات خود را به‌صورت نوشتاری بیان کرده است. به‌طور مثال انتظار تحلیلگر می‌تواند مشخص کند که رشد تا چه سطحی را انتظار دارد، یا سناریوی پیش رو را بیشتر توضیح دهد. از طریق بخش ابزارهای حاشیه نویسی یا Annotation tools می‌توانید به‌راحتی روی نمودار متن خود را بنویسید. همین‌طور می‌توانید با استفاده از علامت‌ها و فلش‌های آماده، راحت‌تر منظور خود را برای تریدرها برسانید یا برای یادآوری خودتان از آن استفاده کنید. لیست این ابزارهای حاشیه نویسی در TradingView به‌صورت زیر است:

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 62
  • Text – جهت درج نوشته روی نمودار
  • Anchored Text – برای اضافه کردن نوشته ثابت روی صفحه‌نمایش
  • Note – جهت درج ‌یادداشت
  • Anchored Note – جهت درج یادداشت به‌صورت ثابت در صفحه‌نمایش
  • Signpost – اضافه کردن یادداشت بر روی یک کندل خاص
  • Tweet – درج لینک توییت
  • Idea – درج‌ لینک ایده معاملاتی روی نمودار 
  • Image – درج عکس در نمودار
  • Callout – درج متن در یک قیمت خاص به‌صورت کال اوت
  • Comment – اضافه کردن نظر یا کامنت
  • Price Label – درج لیبل قیمت برای نقطه موردنظر
  • Price Note – یادداشت مربوط به قیمت
  • Arrow Marker – نشانگر فلش
  • Arrow Mark Left – نشانگر فلش سمت چپ
  • Arrow Mark Right – نشانگر فلش راست
  • Arrow Mark Up – نشانگر فلش بالا
  • Arrow Mark Down – نشانگر فلش پایین
  • Flag Mark – نشانگر پرچم

ابزارهای رسم الگوهای هارمونیک، کلاسیک و امواج الیوت

در قسمت بعدی، به ابزارهای ترسیم الگوهای مختلف در تحلیل تکنیکال دسترسی داریم. به‌طور مثال می‌توان از الگوهای کلاسیک مثل مثلث، سر و شانه ((Head and Shoulders Pattern استفاده کرد. همچنین می‌توان از الگوهای هارمونیک آماده که ترکیبی از اشکال هندسی و اعداد فیبوناچی هستند استفاده کرد. در قسمت آخر این ابزارها هم ابزارهای ترسیم امواج الیوت را داریم که بسیاری از معامله‌گران از نظریه امواج الیوت برای معاملات و تحلیل‌های خود استفاده می‌کنند.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 63
  • XABCD Pattern – الگو هارمونیک XABCD
  • Cypher Pattern – الگوی هارمونیک سایفر
  • ABCD Pattern – الگوی ABCD
  • Triangle Pattern – الگوی مثلث
  • Three Drives Pattern – الگوی هارمونیک تری درایو
  • Head and Shoulders – الگوی سر و شانه
  • Elliott Impulse Wave (12345) – موج ایمپالسیو الیوت
  • Elliott Triangle Wave (ABCDE) – موج مثلثی الیوت
  • Elliott Triple Combo Wave (WXYXZ) – موج ترکیب سه‌گانه الیوت
  • Elliott Correction Wave (ABC) – موج اصلاحی الیوت
  • Elliott Double Combo Wave (WXY) – ترکیب دوگانه الیوت
  • Cyclic Lines – خطوط چرخشی
  • Time Cycles – چرخه‌های زمانی
  • Sine Line – خط سینوسی

ابزارهای تنظیم پوزیشن‌های خرید و فروش و پیش‌بینی قیمت

در قسمت بعدی از ابزارهای تریدینگ ویو، می‌توانیم پوزیشن‌های خرید و فروش را در نمودار تنظیم کنیم. به‌راحتی می‌توان حد سود و حد ضرر را در نمودار مشخص کرد تا همیشه به آن دسترسی داشته باشیم و موفقیت معاملات را در آینده بررسی کنیم. با استفاده از ابزارهای پیش بینی نمودار و با توجه به عملکرد گذشته قیمت در نمودار، پیش بینی از آینده‌ی کندل‌ها داشته باشیم. این پیش‌بینی‌ها در نمودار باقی خواهند ماند و در آینده به‌طور اتوماتیک نتیجه پیش بینی به‌صورت علامت سبز رنگ موفقیت تحلیل یا عدم موفقیت نمایش داده خواهد شد.

یا همچنین ابزارهای دیگری برای پیش بینی قیمت با استفاده از حجم معامله‌شده و نقاط مهم موجود در نمودار وجود دارد. لیست این ابزارها را در تصویر پایین می‌توانید مشاهده کنید.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 64
  • Long Position – مشخص کردن معامله خرید با حد سود و حد ضرر
  • Short Position – مشخص کردن معامله فروش با حد سود و حد ضرر
  • Forecast – پیش‌بینی روند آینده‌ی قیمت با منحنی
  • Date Range – تعیین تعداد کندل‌ها در محدوده مشخص
  • Price Range – مشخص کردن محدوده قیمتی در یک ناحیه مشخص
  • Date and Price Range – مشخص کردن محدوده قیمتی در یک ناحیه مشخص به همراه تاریخ
  • Bars Pattern – کپی الگوی کندل‌ها و اعمال آن به آینده
  • Ghost Feed – پیش‌بینی کندل‌های آینده
  • Projection – پیش‌بینی آینده نمودار با سه‌نقطه
  • Fixed Range Volume Profile – تعیین حجم خرید و فروش در یک ناحیه خاص

نحوه قرار دادن ایموجی (شکلک)، استیکر و آیکون در نمودارِ تریدینگ ویو

در قسمت بعدی از ابزارهای تریدینگ ویو، می‌توانیم به طیف گسترده‌ای از علامت‌ها و شکلک ها و آیکون ها دسترسی پیدا کنیم. این ایموجی ها، استیکرها و آیکون ها باعث می‌شوند نمودار ما زیبایی بصری بیشتری پیدا کند و برای انتقال مفاهیم هم می‌توان از آن استفاده کرد. این بخش از ابزارها طبق تصویر زیر که مشاهده می‌کنید به سه دسته‌ی زیر تقسیم می‌شوند:

  • Emojis – ایموجی یا شکلک ها
  • Stickers – استیکرها
  • Icons – آیکون ها
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 65

سایر ابزارهای نوار ابزار تحلیل تکنیکال

تا اینجا همه گروه‌های ابزار در تریدینگ ویو را بررسی کردیم. بعد از گزینه ایموجی و شکلک ها، ابزارهای تک گزینه‌ای هستند که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 66

این ابزارها که در تصویر بالا هم مشخص هستند، به ترتیب عبارت‌اند از:

  • ابزار خط کش: ابزار خط کش در تریدینگ ویو به ما کمک می‌کند که به‌راحتی بتوانیم تعداد کندل‌ها، میزان تغییرات قیمت در بازه‌ی مشخصی از زمان را محاسبه کنیم. مثلاً قیمت سهام در چهار ساعت گذشته چند پیپ و چند درصد افزایش یا کاهش داشته است. کلید میانبر ابزار خط کش، نگه‌داشتن دکمه Shift و کلیک روی بازه موردنظر است.
  • زوم کردن نمودار: گزینه بعدی به زوم کردن روی نمودار اختصاص دارد که با نماد ذره‌بین و مثبت در نوار کناری تریدینگ ویو مشخص‌شده است. از طریق نوارهای کناری نیز، می‌توانید به‌صورت افقی و عمودی روی نمودار زوم کنید.
  • آهنربا: گزینه آهنربا با نمادی از آهنربا نشان داده‌شده است و با فعال کردن آن، حساسیت ترسیم خطوط افزایش می‌یابد. بااین‌حال، باید به این نکته توجه کنید که فعال کردن این گزینه ممکن است آزادی عمل شما را در ترسیم کاهش دهد؛ بنابراین، بهتر است این گزینه را در مواقع لزوم فعال کنید.
  • قفل‌کردن حالت ترسیم: گزینه بعدی با نماد مداد و قفل، به شما اجازه می‌دهد تا با یک‌بار انتخاب یک ابزار تا زمانی که ابزار دیگری را انتخاب نکنید، بتوانید خطوط را رسم کنید. در حالت غیرفعال، برای هر بار ترسیم، باید ابزار موردنظر را مجدداً انتخاب کنید.
  • قفل‌کردن ابزارها: ابزار بعدی که به‌صورت قفل نمایش داده‌شده است برای قفل‌کردن ابزارها استفاده می‌شود.
  • مخفی کردن اندیکاتورها و ترسیم‌ها: این گزینه که با نشان چشم نمایش داده می‌شود، برای مخفی کردن ترسیمات و اندیکاتورها استفاده می‌شود.
  • حذف اندیکاتورها و ترسیم‌ها: گزینه بعدی در بخش ابزارهای ترسیم، برای حذف کردن اندیکاتورها و ترسیمات مورداستفاده قرار می‌گیرد. همچنین، با کلیک راست بر روی صفحه ترسیم نیز می‌توانید به این گزینه‌ها دسترسی داشته باشید و از آن‌ها استفاده کنید.
  • علامت ستاره یا نمایش ابزارهای موردعلاقه: اگر روی آن کلیک کنید، یک نوار ابزار اضافیِ متحرک در صفحه‌نمایش داده می‌شود. نام این نوار ابزار، Favorite Drawing Tools Toolbar است. کاربرد این نوار ابزار این است که تمام ابزارهایی که مداوم استفاده می‌کنید را به‌صورت جداگانه و متحرک در دسترس شما قرار دهد. با توجه به تعداد زیاد ابزار تکنیکال در تریدینگ ویو، این گزینه می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

مثال کاربردی از نحوه‌ی استفاده تحلیل تکنیکال در تریدینگ ویو

تا اینجا، با ابزارهای تریدینگ ویو جهت انجام تحلیل تکنیکال آشنا شدیم. حال بیایید باهم به چند مثال بپردازیم تا بتوانیم نحوه ی کاربرد این ابزارها را در بازارهای مالی مانند بازار فارکس، ارز دیجیتال و سهام بهتر بررسی کنیم.

مثال 1: استفاده از فیبوناچی در معاملات فارکس

فرض کنید جفت ارز EUR/USD را در یک بازه زمانی روزانه تجزیه‌وتحلیل می‌کنید.

  1. یک سوینگ معاملاتی مهم را شناسایی کنید (به‌عنوان‌مثال، از پایین‌ترین قیمت اخیر به بالا).
  2. ابزار “Fibonacci Retracement” را از نوار ابزار Drawing انتخاب کنید.
  3. کلیک کنید و از کف به قله بکشید.
  4. سطوح فیبوناچی (23.6٪، 38.2٪، 50٪، 61.8٪ و غیره) در نمودار شما ترسیم می‌شود که نشان‌دهنده مناطق بالقوه حمایت و مقاومت است که قیمت ممکن است معکوس یا تثبیت شود.

مثال 2: استفاده از چنگال اندروز در معاملات ارزهای دیجیتال

فرض کنید بیت کوین (BTC/USD) را در یک بازه زمانی 4 ساعته تجزیه‌وتحلیل می‌کنید.

  1. سه‌نقطه مهم را شناسایی کنید: یک پیوت پایین به همراه یک قله بالاتر (higher high) و سپس یک کف بالاتر (higher low).
  2. ابزار “Andrews’ Pitchfork” را از نوار ابزار Drawing انتخاب کنید.
  3. روی هر یک از سه‌نقطه به ترتیب کلیک کنید تا چنگال را رسم کنید.
  4. خط میانه و کانال‌های موازی چنگال می‌تواند به شناسایی مناطق بالقوه ادامه روند یا نواحی تغییر جهت قیمت کمک کند.

مثال 3: استفاده از خطوط روند در معاملات فارکس

در نظر بگیرید که جفت ارز GBP/JPY را در یک بازه زمانی ساعتی تجزیه‌وتحلیل می‌کنید.

  1. کف‌های متوالی رو به بالا (برای یک روند صعودی) یا قله‌های روبه پایین (برای یک روند نزولی) را شناسایی کنید.
  2. ابزار (Trend Line) را از نوار ابزار انتخاب کنید.
  3. حداقل دو تا از این نقاط را با کلیک و کشیدن با ماوس به هم وصل کنید.
  4. خط روند به‌دست‌آمده می‌تواند به‌عنوان حمایت یا مقاومت پویا عمل کند و بر اساس برخورد قیمت با این خط، نقاط ورود یا خروج بالقوه را پیدا کنید.

تحلیل فاندامنتال در تریدینگ ویو چیست؟

تحلیل بنیادی یا فاندامنتال شامل ارزیابی ارزش ذاتی یک ابزار مالی با بررسی عوامل مختلف اقتصادی، مالی و کیفی است. تحلیل بنیادی در سهام، شامل تجزیه‌وتحلیل صورت‌های مالی شرکت، روند صنعت و شاخص‌های کلان اقتصادی است. Tradingview طیف وسیعی از ابزارها و داده‌ها را برای انجام تحلیل‌های بنیادی برای سهام ارائه می‌دهد.

نحوه انجام تحلیل بنیادی در تریدینگ ویو

دسترسی به داده‌های مالی

پلتفرم تریدینگ ویو دسترسی به داده‌های مالی اصلی در سهام‌های بین‌المللی را ارائه می‌کند. به‌طور مثال صورت‌های مالی شرکت‌ها، ترازنامه (Balance Sheets)، صورت جریان وجوه نقد (Cash Flow Statements) و نسبت‌های مالی مختلف مربوط به سهام شرکت‌های آمریکایی و اروپایی و … را در این پلتفرم می‌توانید ببینید. برای دسترسی به این اطلاعات:

  1. برای این کار ابتدا وارد قسمت چارت‌های تریدینگ ویو شوید. به‌طور پیش‌فرض نماد Apple به شما نمایش داده می‌شود. می‌توانید هر نمادی دیگری را باز کنید. (به‌عنوان‌مثال، AAPL برای Apple Inc).
  2. مطابق تصویر زیر، در قسمت پایین و سمت چپ در نوار کناری صفحه، می‌توانید کل دیتاها و اطلاعات مربوط به آن نماد یا سهام را ببینید.
  3. می‌توانید این قسمت را بزرگ‌تر کنید و به پایین اسکرول کنید تا کل اطلاعات سهام را ببینید.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 67

ما برای نمونه اطلاعات سهام شرکت اپل که از این قسمت تریدینگ ویو استخراج‌شده را برای شما توضیح می‌دهیم. از این طریق می‌توانید متوجه شوید که دقیقاً چه اطلاعاتی در اینجا ارائه می‌شود و چه کاربردی دارند. در تصویر زیر، اطلاعات مربوطه را می‌توانید ببینید. (این تصویر در 28 اپریل 2023 تهیه‌شده است.)

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 68

این نوار کناری، اطلاعات مالی کلیدی و متنوعی را ارائه می‌دهد که می‌تواند به تریدرها در تصمیم‌گیری در خرید و فروش سهام اپل یا سایر سهام‌ها کمک کند. به‌عنوان‌مثال، محدوده معاملات روزانه برای AAPL بین 167.46 دلار و 168.56 دلار است و بازه ۵۲ هفته آن بین 124.17 دلار و 176.15 دلار قرار دارد. این اطلاعات می‌تواند برای ردیابی حرکت قیمت سهام در دوره‌ای خاص و ارزیابی شدت نوسانات آن مورداستفاده قرار گیرد.

علاوه بر اطلاعات قیمت، نوار کناری نسبت‌های مالی کلیدی را نیز نمایش می‌دهد، ازجمله نسبت قیمت به سود (price-to-earnings (P/E) ratio) و بازدهی ناشی از سود نقدی (dividend yield). به‌عنوان‌مثال، نسبت P/E برای AAPL برابر 27.82 است که نشان می‌دهد که در حال حاضر قیمت سهام برابر 27.82 برابر سود هر سهم (EPS یا earnings per share) آن است. بازدهی ناشی از سود نقدی AAPL نیز برابر 0.55٪ است که به این معنی است که شرکت 0.55٪ از قیمت فعلی سهام خود را به سهامداران به‌عنوان سود سهام پرداخت می‌کند.

تریدرها و تحلیلگران همچنین می‌توانند از طریق نوار کناری TradingView، به صورت سود و زیان و گزارش‌های درآمد مربوط به سهام کشورهای مختلف دسترسی پیدا کنند. طبق تصویر و داده‌های ارائه‌شده مربوط به اپل، گزارش درآمد بعدی شرکت در تاریخ ۴ مهر ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی شده است. همچنین، در این قسمت می‌توانید رتبه‌بندی تحلیلگران و اهداف قیمتی بر این سهام را نیز ببینید. در حال حاضر، سیگنال تکنیکال برای AAPL «خرید قوی» است و هدف قیمت یک ساله آن برابر با 171.82 دلار است که نشان‌دهنده یک افزایش 2.02٪ از قیمت فعلی است.

اکنون می‌توانید جنبه‌های حیاتی عملکرد یک شرکت مانند رشد درآمد، حاشیه سود، سطح بدهی، بازده حقوق صاحبان سهام (ROE یا return on equity) و غیره را تجزیه‌وتحلیل کنید.

تقویم اقتصادی و تقویم درآمد

تقویم اقتصادی رویدادهای اقتصادی آینده را نشان می‌دهد که ممکن است بر شرایط بازار تأثیر بگذارد و قیمت ابزارهای مالی مثل سهام، شاخص‌ها، جفت ارزها و ارزهای دیجیتال را تحت تأثیر قرار دهد. به‌طور مشابه، تقویم درآمد یا Earning Calendar، انتشار درآمدهای برنامه‌ریزی شده برای شرکت‌های فهرست شده در بورس های اصلی کشورها را نشان می‌دهد.

برای دسترسی به این تقویم‌ها:

  1. روی برگه «Calendar» واقع در گوشه سمت راست بالای داشبورد خود کلیک کنید.
  2. در نوار  کناری صفحه می‌توانید به «Economic Calendar» و «Earnings Calendar» دسترسی داشته باشید.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 69

همچنین در قسمتی که پرچم های مختلف را در کنار عبارت Economic Calendar یا Earning Calendar زده است، می‌توانید کلیک کنید و مشخص کنید که اطلاعات مربوط به کدام کشورها برای شما نمایش داده شود. اگر هم قبلاً ساعت تریدینگ ویو را طبق ساعت ایران تنظیم کرده باشید، تمام ساعت‌های نمایش داده‌شده به‌وقت‌ایران است.

با مطلع ماندن از این رویدادها و انتشارات، می‌توانید واکنش‌های بالقوه بازار را بهتر پیش‌بینی کنید و بر اساس اصول بنیادی تصمیم‌های معاملاتی آگاهانه‌تری بگیرید.

استاک اسکرینر در تریدینگ ویو – Stock Screener

استاک اسکرینر در تریدینگ ویو به شما امکان می‌دهد سهام را بر اساس معیارهای مختلفی مانند ارزش بازار، بازده سود سهام، نسبت P/E (قیمت به درآمد) و غیره فیلتر کنید و به شما کمک می‌کند فرصت‌های سرمایه‌گذاری بالقوه را که با استراتژی شما همسو هستند شناسایی کنید.

برای استفاده از Stock Screener:

  1. در پایین قسمت چارت‌های تریدینگ ویو، گزینه Stock Screener را انتخاب کنید.
  2. فیلترها را با توجه به استراتژی و نیاز خود انتخاب کنید و سپس روی گزینه Filter کلیک کنید تا سهام‌های مربوطه به شما نمایش داده شود.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 70

با ترکیب تجزیه‌وتحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی در تریدینگ ویو، می‌توانید درک جامعی از ابزارهای مالی به دست آورید و در معاملات و سرمایه‌گذاری خود تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرید. در بخش‌های بعدی، استراتژی‌های معاملاتی مختلف موجود در پلتفرم Tradingview و نحوه ایجاد استراتژی سفارشی خود را برای معاملات پرسود بررسی خواهیم کرد.

استراتژی‌ های معاملاتی در تریدینگ ویو

در این بخش از آموزش جامع تریدینگ ویو، به استراتژی‌های معاملاتی می‌پردازیم. در ابتدا، یک مقدمه‌ای بر استراتژی‌های معاملاتی در تریدینگ ویو ارائه خواهیم داد. سپس به درک حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو می‌پردازیم و به توضیح حمایت و مقاومت افقی و خط روند حمایت و مقاومت می‌پردازیم. در ادامه، استراتژی‌های معاملاتی مختلف را بررسی خواهیم کرد. همچنین، نحوه ایجاد استراتژی معاملاتی شخصی در تریدینگ ویو و اهمیت بک تست استراتژی در این پلتفرم را نیز بررسی خواهیم کرد.

مقدمه‌ای بر استراتژی‌های معاملاتی در تریدینگ ویو

استراتژی‌های معاملاتی برنامه‌های سیستماتیکی هستند که معامله‌گران برای ورود، مدیریت و خروج از موقعیت ها در بازارهای مالی دنبال می‌کنند. این استراتژی ها اغلب شامل ترکیبی از تکنیک‌های تحلیل تکنیکال و بنیادی، همراه با اصول مدیریت ریسک است. در تریدینگ ویو، می‌توانید به استراتژی‌های معاملاتی از پیش ساخته‌شده‌ای که توسط دیگر کاربران به اشتراک گذاشته‌شده‌اند دسترسی داشته باشید یا با استفاده از ابزارهای قدرتمند پلتفرم، استراتژی سفارشی خود را ایجاد کنید.

برای کشف استراتژی‌های معاملاتی و ایده‌های سایر تریدرها می‌توانید از بخش Idea Stream در تریدینگ ویو استفاده کنید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. طبق تصویر زیر، روی تب “Ideas Stream” واقع در نوار کناری سمت راست خود کلیک کنید.
  2. در میان ایده‌های منتشرشده حاوی توضیحات مفصل در مورد راه‌اندازی‌ها و استراتژی‌های معاملاتی مختلف مرور کنید.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 71

همچنین می‌توانید کلمات کلیدی خاصی را جستجو کنید (مانند «فارکس»، «طلا» یا «ارز رمزنگاری») تا ایده‌های مرتبط متناسب با بازار دلخواه خود را بیابید.

درک حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو

سطوح حمایت و مقاومت مفاهیمی حیاتی در استراتژی‌های معاملاتی هستند زیرا به شناسایی نقاط ورود و خروج بالقوه بر اساس عملکرد گذشته قیمت کمک می‌کنند. در اینجا نحوه شناسایی سطوح حمایت و مقاومت با استفاده از تریدینگ ویو را برای شما بیان کرده‌ایم:

حمایت و مقاومت افقی

برای رسم حمایت و مقاومت های افقی در تریدینگ ویو، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. برای این کار ابتدا وارد قسمت چارت‌های تریدینگ ویو شوید و نمودار موردنظر خود را باز کنید. (به‌عنوان‌مثال، EUR/USD برای فارکس یا BTC/USD برای ارز دیجیتال).
  2. سطوح قیمت قابل‌توجهی را که در آن قیمت قبلاً چندین بار قیمت معکوس یا جمع شده است را شناسایی کنید.
  3. از ابزار “Horizontal Line” از نوار ابزار کناری برای علامت‌گذاری این سطوح در نمودار خود استفاده کنید.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 72

این خطوط افقی مناطق بالقوه‌ای را نشان می‌دهند که در آن فشار خرید (حمایت) یا فشار فروش (مقاومت) ممکن است ظاهر شود و بر حرکت قیمت در آینده تأثیر بگذارد.

خط روند حمایت و مقاومت

  1. کف‌های روبه بالای متوالی (higher lows) برای یک روند صعودی یا قله‌های متوالی روبه پایین (lower highs) برای یک روند نزولی را شناسایی کنید.
  2. از ابزار “Trend Line” از نوار کناری برای اتصال این نقاط استفاده کنید.
  3. خط روند حاصله به‌عنوان حمایت یا مقاومت پویا عمل می‌کند و هنگام تعامل قیمت‌ها با این خط، فرصت‌های ترید بالقوه را نشان می‌دهد.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 73

به‌عنوان‌مثال، در بازار فارکس، ممکن است زمانی که قیمت یک جفت ارز از یک خط روند صعودی (حمایت) جهش می‌کند، به دنبال یک فرصت معاملاتی لانگ (خرید) باشید یا زمانی که قیمت یک خط روند نزولی (مقاومت) را رد می‌کند، یک معامله شورت (فروش) در نظر بگیرید.

با درک مفاهیم حمایت و مقاومت و گنجاندن آن‌ها در استراتژی‌های معاملاتی خود در Tradingview، می‌توانید فرآیند تصمیم‌گیری خود و عملکرد کلی معاملات خود را بهبود ببخشید.

استراتژی‌های معاملاتی مختلف در تریدینگ ویو

تحلیل گران و معامله‌گران مختلف در تریدینگ ویو به سبک‌های مختلف معاملاتی مانند معاملات روزانه (دی تریدینگ)، سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) و سرمایه‌گذاری بلندمدت معاملات و تحلیل‌های خود را انجام می‌دهند. برخی از استراتژی‌های معاملاتی محبوبی که می‌توانید در این پلتفرم کشف کنید عبارت‌اند از:

  1. دنبال رو روند: این استراتژی شامل شناسایی و دنبال کردن روندهای ایجادشده با استفاده از ابزارهایی مانند میانگین متحرک یا خطوط روند است. به‌عنوان‌مثال، یک معامله‌گر ممکن است زمانی که قیمت یک نماد معاملاتی بالاتر از میانگین متحرک 50 روزه است، وارد یک موقعیت خرید شود و زمانی که به زیر این سطح رفت، از آن خارج شود.
  2. بریک اوت (Breakout): استراتژی‌های شکست بر روی ورود به معاملات زمانی تمرکز می‌کنند که قیمت ها از سطوح حمایت یا مقاومت به مقدار قابل‌توجهی عبور کنند. معامله‌گران اغلب از الگوهای نمودار مانند مثلث یا مستطیل برای شناسایی نقاط شکست بالقوه استفاده می‌کنند.
  3. ریورسال یا تغییر روند (Reversal): استراتژی‌های ریورسال با شناسایی شرایط خرید یا فروش بیش از حد با استفاده از اندیکاتور‌هایی مانند RSI (شاخص قدرت نسبی) یا اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic)، بر روی برگشت‌های بازار معامله می‌کنند.
  4. اسکالپینگ: اسکالپینگ یک رویکرد معاملاتی کوتاه مدت است که به دنبال سود بردن از حرکات کوچک قیمت در عرض چند دقیقه یا حتی چند ثانیه است. معامله‌گران اغلب از تایم فریم های پایین (مانند نمودارهای 1 دقیقه‌ای) و دستورات توقف ضرر برای مدیریت ریسک استفاده می‌کنند.

چگونه استراتژی معاملاتی خود را در تریدینگ ویو ایجاد کنیم؟

در تریدینگ ویو قابلیتی وجود دارد که می‌توانید ربات معامله‌گر مخصوص به خود را ایجاد کنید. می‌توانید استراتژی‌های مختلف معاملاتی ایجاد کنید و به‌طور اتوماتیک چارت‌های مختلف را تحلیل کند و برای خود سیگنال معاملاتی ایجاد کنید. برای ایجاد استراتژی سفارشی خود در تریدینگ ویو، باید زبان برنامه‌نویسی پاین اسکریپت (Pine Script) را یاد بگیرید.

پاین اسکریپت، زبان برنامه‌نویسی مخصوص به تریدینگ ویو است و برای ایجاد ابزارهای تحلیل تکنیکال مثل اندیکاتورهای سفارشی، هشدارها، ربات و اکسپرت‌های معاملاتی و استراتژی‌های خودکار طراحی‌شده است.

این روزها با آمدن هوش مصنوعی و استفاده از آن برای ترید، کار کمی راحت‌تر شده است. برای راهنمایی عمیق در مورداستفاده از ChatGPT در نوشتن کد Pine Script برای استراتژی سفارشی خود، به مقاله قبلی ما مراجعه کنید: ترید با هوش مصنوعی.

هنگامی‌که کد پاین اسکریپت خود را برای استراتژی موردنظر برنامه‌نویسی کردید، مراحل زیر را برای اجرای آن انجام دهید:

  1. روی تب “Pine Editor” واقع در پایین داشبورد خود کلیک کنید.
  2. کد Pine Script خود را در ویرایشگر قرار دهید.
  3. روی “save” کلیک کنید و اسکریپت خود را نام‌گذاری کنید.
  4. برای اعمال استراتژی سفارشی خود در نمودار فعلی، روی «add to chart» کلیک کنید.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 74

بک تست استراتژی در تریدینگ ویو

بک تست استراتژی (Backtesting) روشی برای ارزیابی استراتژی‌های معاملاتی است که با توجه به عملکرد استراتژی درگذشته، می‌توان نحوه عملکرد آن را در آینده پیش بینی کرد. بک تست یک گام اساسی در ارزیابی اثربخشی استراتژی معاملاتی شما است. در پلتفرم تریدینگ ویو هم گزینه‌ها و آپشن‌های متنوعی جهت بک تست استراتژی و ایده‌های معاملاتی وجود دارد.

برای بک تست استراتژی معاملاتی خود در تریدینگ ویو، مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. مطمئن شوید که فانکشن strategy() را در کدِ پاین اسکریپت اضافه کرده باشید.
  2. روی تب “Strategy Tester” واقع در پایین داشبورد خود کلیک کنید.
  3. اگر استراتژی خود را به نمودار اضافه نکرده باشید، گزینه‌ی Load Your Strategy را کلیک کنید تا بتوانید استراتژی خود را از قسمت My Scripts انتخاب کنید.
  4. معیارهای کلیدی عملکرد مانند سود خالص (Net Profit)، نرخ برد (Win Rate)، حداکثر درودان (Max Drawdown) و غیره را که در پنجره تستر استراتژی نمایش داده‌شده‌اند، مرور کنید.
آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 75

با تجزیه‌وتحلیل این معیارها، می‌توانید استراتژی معاملاتی خود را در صورت لزوم تنظیم یا اصلاح کنید تا عملکرد کلی آن را قبل از اعمال آن در حساب واقعی بهبود ببخشید.

در پایان، با استفاده از ابزارها و ویژگی‌های قدرتمند تریدینگ ویو – ازجمله شناسایی حمایت و مقاومت، کد نویسی Pine Script برای استراتژی‌های سفارشی و قابلیت‌های بک تست – معامله‌گران می‌توانند استراتژی‌های معاملاتی خود را برای تصمیم‌گیری مؤثرتر در فارکس، بورس، طلا و ارز دیجیتال توسعه و اصلاح کنند.

معاملات خودکار در تریدینگ ویو

در بخش معاملات خودکار در تریدینگ ویو، با مفاهیم و ابزارهای مربوط به معاملات خودکار در این پلتفرم آشنا خواهید شد. در قسمت مقدمه‌ای بر معاملات خودکار، به مفهوم معاملات خودکار و بروکرهای طرف قرارداد تریدینگ ویو خواهیم پرداخت. همچنین، روش‌های ایجاد ربات معامله‌گر شخصی در تریدینگ ویو را بررسی خواهیم کرد و نحوه تنظیم هشدارهای معاملاتی در این پلتفرم را فرا خواهید گرفت. در ادامه، انواع مختلف آلارم‌های موجود در تریدینگ ویو را بررسی خواهیم کرد و نحوه ایجاد آلارم در این پلتفرم را آموزش خواهید دید.

مقدمه‌ای بر معاملات خودکار در تریدینگ ویو

معاملات خودکار شامل استفاده از الگوریتم‌های کامپیوتری یا ربات‌ها برای انجام معاملات از طرف تریدر، بر اساس قوانین و استراتژی‌های از پیش تعریف‌شده است. این رویکرد تأثیر احساسات و خطاهای انسانی را به حداقل می‌رساند و درعین‌حال به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا از فرصت‌های بازار به‌طور مؤثرتری استفاده کنند. البته معامله توسط ربات و اکسپرت دارای ریسک‌های زیادی هستند و اگر نتوانید ضررها و حجم معاملات را کنترل کنید و نتوانید از استراتژی بهینه استفاده کنید؛ ممکن است باعث از دست رفتن کامل سرمایه شود.

پلتفرم Tradingview از معاملات خودکار از طریق ادغام آن با بروکرهای مختلف فارکس و صرافی‌های ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کند. با اتصال حساب کارگزار یا صرافی خود به تریدینگ ویو، می‌توانید اجرای معاملات را مستقیماً از پلتفرم با استفاده از هشدارهای سفارشی یا استراتژی‌های Pine Script خودکار کنید.

برخی از بروکرهای معروف فارکس و صرافی‌های ارز دیجیتال که با تریدینگ ویو همکاری دارند عبارت‌اند از:

  • بروکر تریدینگ ویو (طرف قرارداد با این پلتفرم): OANDA، FOREX.com، Pepperstone، FXCM
  • صرافی‌های ارزهای دیجیتالِ طرف قرارداد: Binance، BingX، BitMEX، Kraken

البته در حال حاضر این بروکرهای فارکس مشتری از ایران نمی‌پذیرند. درصورتی‌که در این بروکرهای یا صرافی‌ها حساب دارید، می‌توانید به روش زیر آن‌ها را به تریدینگ ویو متصل کنید.

  1. روی تب “Trading Panel” واقع در پایین داشبورد خود کلیک کنید.
  2. کارگزار یا صرافی موردنظر خود را از لیست انتخاب کنید.
  3. روی دکمه “Connect” کلیک کنید و دستورالعمل‌های ارائه‌شده را برای پیوند دادن حساب خود دنبال کنید (به‌عنوان‌مثال، وارد کردن کلیدهای API).

پس از اتصال، می‌توانید مستقیماً از تریدینگ ویو، پوزیشن باز کنید و معاملات باز را مدیریت کنید.

ایجاد ربات معامله‌گر شخصی در تریدینگ ویو

ایجاد یک ربات معاملاتی سفارشی برای اجرای خودکار مستلزم تبدیل استراتژی Pine Script به یک سیستم مبتنی بر هشدار است که در صورت برآورده شدن شرایط خاص، معاملات را آغاز می‌کند. اگر هم بروکر شما قابلیت اتصال به تریدینگ ویو را ندارد، می‌توانید صرفاً هشدارها (آلارم) را در موبایل یا کامپیوتر خود دریافت کنید و طبق آن معاملات را در متاتریدر مدیریت کنید.

در اینجا یک راهنمای گام به گام برای ایجاد یک ربات متقاطع میانگین متحرک ساده آورده شده است:

  1. یک استراتژی Pine Script ایجاد کنید که سیگنال‌های خرید و فروش را بر اساس تقاطع و برخورد میانگین های متحرکِ مختلف (moving average crossovers) تولید می‌کند (به‌عنوان‌مثال، زمانی که میانگین متحرک کوتاه‌مدت از میانگین متحرک بلندمدت بالاتر یا کمتر می‌شود).
  2. این استراتژی را با اضافه کردن فانکشنِ alertcondition() ویرایش کنید. مثال:
   // Define crossover conditions
   crossover = crossover(shortMA, longMA)
   crossunder = crossunder(shortMA, longMA)

   // Add alert conditions
   alertcondition(crossover, title="Buy Signal", message="Short MA crossed above Long MA")
   alertcondition(crossunder, title="Sell Signal", message="Short MA crossed below Long MA")
  1. اسکریپت اصلاح‌شده خود را Save کنید و گزینه‌ی Add to Chart را بزنید.
  2. روی نمودار کلیک راست کرده و «Add Alert» را انتخاب کنید.
  3. در منوی کشویی «Condition»، اسکریپت سفارشی خود را انتخاب کنید و «Buy Signal» یا «Sell Signal» را انتخاب کنید.
  4. تنظیمات هشدار اضافی مانند فرکانس (یک‌بار یا هر بار)، تاریخ انقضا و غیره را تنظیم کنید.
  5. در قسمت «Message»، دستورالعمل‌های خاصی را برای API کارگزار یا صرافی خود وارد کنید تا معاملات را بر اساس این هشدارها انجام دهد (به‌عنوان‌مثال: order type و size).
  6. روی «Create» کلیک کنید و ربات شما اکنون آماده است تا معاملات را به‌طور خودکار با شروع سیگنال‌های خرید/فروش انجام دهد.

با ایجاد ربات‌های معاملاتی سفارشی با استفاده از ادغام Pine Script و Tradingview با بروکرها و صرافی‌ها، می‌توانید استراتژی‌های معاملاتی خود را برای اجرای کارآمدتر و بهبود عملکرد در بازارهای فارکس یا کریپتوکارنسی خودکار کنید.

تنظیم هشدارهای معاملاتی در تریدینگ ویو

هشدارهای معاملاتی یا آلارم معامله یک ابزار ضروری برای اطلاع از رویدادهای بازار و فرصت‌های معاملاتی بالقوه است. در تریدینگ ویو، می‌توانید هشدارهای سفارشی را بر اساس شرایط مختلف مانند سطوح قیمت، مقادیر اندیکاتور یا عملکردهای Pine Script تنظیم کنید.

انواع مختلف آلارم های موجود در تریدینگ ویو

در تریدینگ ویو انواع مختلف از هشدار یا آلارم های معاملاتی ارائه می‌شود که در مواقع مختلف و انواع برخوردهای قیمت می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. در پایین لیست انواع آلارم های موجود در تریدینگ ویو به همراه کاربرد آن‌ها را می‌توانید مشاهده کنید.

نوع هشدار یا آلارم (آلرت)توضیح
Crossingهنگامی‌که یک مقدار (به‌عنوان‌مثال، قیمت) از یک سطح مشخص عبور می‌کند، فعال می‌شود
Crossing Up/Downهنگامی‌که یک مقدار از مقدار دیگری از بالا (Crossing Up) یا پایین (Crossing Down) عبور می‌کند؛ فعال می‌شود. به‌عنوان‌مثال، دو میانگین متحرک که از یکدیگر عبور می‌کنند، این آلرت می‌تواند فعال شود.
Greater Than/Less Thanهنگامی‌که یک مقدار بزرگ‌تر یا کمتر از مقدار دیگری می‌شود (به‌عنوان‌مثال، RSI بیش از 70 یا پایین‌تر از 30) فعال می‌شود.
Inside/Outside Channelهنگامی‌که قیمت در داخل یا خارج از یک کانال مشخص حرکت می‌کند (به‌عنوان‌مثال، باندهای بولینگر) فعال می‌شود.

در عکس پایین، می‌توانید انواع دیگر آلرت های معاملاتی مثل Moving Up/Down، حرکت به بالا یا پایین با درصد خاص، ورود به کانال معاملاتی یا خروج از آن و … را مشاهده کنید.

نحوه ایجاد آلارم در تریدینگ ویو

آموزش تریدینگ ویو - جامع‌ترین راهنمای فارسی TradingView- 76

برای تنظیم یک هشدار (آلرت یا آلارم) در تریدینگ ویو مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. بر روی نمودار در سطح قیمت دلخواه خود کلیک راست کرده و از منوی زمینه گزینه “Add Alert” را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید در نوار کناری سمت چپ، روی گزینه «Alerts» با علامت ساعت کلیک کنید و سپس روی علامت + جهت ایجاد آلرت کلیک کنید.
  2. در پنجره «Create Alert»، نوع هشدار دلخواه خود را از منوی کشویی «Condition» انتخاب کنید.
  3. تنظیمات اضافی مانند:
  • Price: قیمت موردنظر جهت ساخت آلارم را مشخص کنید.
  • Trigger: بین «Only Once» یا «Every time» انتخاب کنید تا مشخص کنید آیا می‌خواهید صرفاً یک‌بار بعد از برخورد قیمت هشدار فعال شود یا هرچند بار که برخورد کند، هشدار جدیدی ظاهر شود.
  • Expiration Time: تاریخ/زمان انقضا را برای هشدار خود تنظیم کنید.
  • Alert Actions: اقداماتی مانند نمایش یک پنجره بازشو، ارسال ایمیل یا فشار دادن اعلان به دستگاه تلفن همراه خود را انتخاب کنید.
  1. می‌توانید از تب دوم، گزینه Notification را انتخاب کنید و تعیین کنید که هشدار در کجا برای شما ظاهر شود. می‌توانید گزینه‌های صدور هشدار در اپلیکیشن، به‌صورت پاپ آپ، ارسال ایمیل، پخش صدا و پیامک را انتخاب کنید.
  2. برای فعال کردن هشدار خود روی “Create” کلیک کنید.

با راه‌اندازی و مدیریت مؤثر هشدارهای معاملاتی در Tradingview، می‌توانید از رویدادهای بازار و فرصت‌های بالقوه بدون نظارت دائمی نمودارها مطلع شوید و به شما این امکان را می‌دهد که تصمیمات به موقع بگیرید و عملکرد کلی معاملات را بهبود ببخشید.

انجمن و کامیونیتی در تریدینگ ویو

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فردی که پلتفرم تریدینگ ویو را از سایر پلتفرم‌های معاملاتی متمایز می‌کند، انجمن و جامعه پر جنب‌وجوش و فعال آن است. معامله‌گران از سراسر جهان در این پلت فرم گرد هم می‌آیند تا ایده‌ها را به اشتراک بگذارند، در مورد روندهای بازار بحث کنند و از تجربیات یکدیگر بیاموزند. در کامیونیتی و انجمن تریدینگ ویو می‌توانید دیدگاه‌های معاملاتی ارزشمندی به دست آورید، با دیدن ایده‌های معاملاتی بقیه تریدرها، چت با تریدرهای حرفه‌ای در مورد مسائل مالی و اقتصادی می‌توانید دانش خود را گسترش دهید و مهارت‌های معاملاتی خود را افزایش دهید.

تعامل با معامله‌گران دیگر در تریدینگ ویو

چندین روش وجود دارد که می‌توانید با معامله‌گران دیگر در انجمن Tradingview تعامل داشته باشید:

  1. Ideas Stream: با کلیک بر روی برگه «Ideas» واقع در بالای داشبورد، ایده‌های معاملاتی به اشتراک گذاشته شده توسط سایر کاربران را در زمان واقعی مرور کنید. می‌توانید ایده‌ها را بر اساس بازارها (مانند سهام، فارکس)، بازه‌های زمانی یا الگوهای نمودار فیلتر کنید.
  2. نظرات و لایک ها: با گذاشتن نظرات یا لایک کردن ایده‌های منتشرشده آن‌ها، با دیگران ارتباط برقرار کنید. این نه تنها به ایجاد ارتباطات کمک می‌کند، بلکه بحث‌های سالم را در مورد مفاهیم مختلف معاملاتی نیز تقویت می‌کند.
  3. تریدرها و تحلیلگران را فالو کنید: اگر کاربری را پیدا کردید که سبک تحلیلش مطابق دیدگاه معاملاتی و سبک شما است، یا به‌طور مداوم insight های ارزشمندی را به اشتراک می‌گذارد، او را فالو کنید.
  4. Private Messaging: با استفاده از سیستم پیام‌رسانی داخلی در تریدینگ ویو به‌صورت خصوصی با معامله‌گران دیگر ارتباط برقرار کنید.

به اشتراک‌گذاری ایده‌ها و استراتژی ها در تریدینگ ویو

تریدینگ ویو کاربران را تشویق می‌کند تا ایده‌ها و استراتژی‌های معاملاتی خود را برای یادگیری و رشد متقابل در جامعه خود به اشتراک بگذارند. برای انتشار ایده:

  1. روی دکمه “Publish Idea” واقع در گوشه سمت راست پایین منطقه نمودار خود کلیک کنید.
  2. یک عنوان توصیفی برای ایده خود به همراه هر برچسب مرتبط اضافه کنید (به‌عنوان‌مثال، #forex #EURUSD).
  3. توضیح مختصری بنویسید و تحلیل یا استراتژی خود را بیان کنید.
  4. انتخاب کنید که آیا می‌خواهید ایده خود را عمومی (public) کنید (قابل‌مشاهده برای همه) یا unlisted (فهرست نشده به این معنی که فقط برای کسانی که لینک مستقیم دارند قابل‌مشاهده باشد).
  5. برای به اشتراک گذاشتن ایده خود با جامعه، روی “Publish” کلیک کنید.

با استفاده از کامیونیتی و انجمن در تریدینگ ویو می‌توانید ایده‌ها و استراتژی‌های جدید معاملاتی را پیدا کنید… این محیط مشارکتی باعث بهبود مستمر می‌شود و به معامله‌گران در همه سطوح کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را افزایش دهند و در مسیر کسب درآمد دلاری و آنلاین به موفقیت برسند.

نکات و ترفندها در تریدینگ ویو

در این بخش، نکات و ترفندهای مفیدی را به اشتراک می‌گذاریم که به شما کمک می‌کند از تجربه Tradingview خود بیشترین بهره را ببرید. با استفاده از این ویژگی‌ها، می‌توانید کارایی خود را افزایش دهید و تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرید.

کلیدهای میانبر کیبورد در تریدینگ ویو

Tradingview انواع میانبرهای کیبورد (صفحه‌کلید) را ارائه می‌دهد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید خیلی سریع‌تر از این پلتفرم استفاده کنید. همچنین استفاده از کلیدهای میانبر در تریدینگ ویو در مقابل دیگران باعث می‌شود از شما یک کاربر حرفه‌ای و مسلط بسازد. در اینجا چند میانبر محبوب وجود دارد:

کلید میانبرعملکرد
حرف Hرسم خط افقی
حرف Vرسم خط عمودی
حرف Tکشیدن خط روند
حرف Fرسم Fibonacci retracement
حرف Eرسم Fibonacci extension
Alt + Aاضافه کردن آلرت یا هشدار
Alt + Gرفتن به یک تاریخ خاص در نمودار
Alt + Nاضافه کردن یادداشت برای یک نماد موردنظر
/بازکردن پنجره‌ی اندیکاتورها
Alt + Ctrl + Sذخیره و دانلود کردن عکس از نمودار
Shift + Ctrl + Sذخیره کردن عکس نمودار در کلیپ بورد
Ctrl + Sذخیره کردن Layout چارت
Alt + Rریست کردن حالت نمایش نمودار
Alt + Iبرعکس کردن مقیاس نمودار (نزولی کردنِ نمودار صعودی و برعکس)
نگه‌داشتن دکمه Shift و کلیکفعال کردن ابزار خط کش جهت اندازه‌گیری درصد تغییرات، میزان تغییر پیپ، تعداد کندل‌ها و بازه زمانی

برای مشاهده بقیه کلیدهای میانبر؛ می‌توانید روی علامت “؟” در گوشه سمت راست پایین چارت معاملاتی کلیک کنید. سپس «Keyboard Shortcuts» را انتخاب کنید.

استفاده از تریدینگ ویو در موبایل

برای دسترسی سریع‌تر به نمودارها و آلارم های تریدینگ ویو، توصیه می‌کنیم که نسخه موبایل تریدینگ ویو را هم استفاده کنید. به این صورت می‌توانید همیشه به نمودارها، واچ لیست ها، هشدارها و موارد دیگر دسترسی داشته باشید. در اینجا نحوه شروع کار با برنامه موبایل Tradingview آمده است:

  1. دانلود برنامه ازفروشگاه Google Play برای اندروید یا اپ استور برای iOS
  2. با استفاده از یوزرنیم و پسورد حساب کاربری خود وارد شوید.
  3. با ضربه زدن روی نمادهای واقع در پایین صفحه، بخش‌های مختلف مانند نمودارها، واچ لیست ها و ایده‌های معاملاتی را ببینید.

چند نکته برای استفاده از Tradingview در موبایل:

  • برای بزرگ‌نمایی یا کوچک نمایی نمودارها، دو بار ضربه بزنید تا بزرگ‌نمایی کنید.
  • برای فعال کردن حالت crosshair جهت مشاهده دقیق قیمت و زمان، نمودار را به مدت طولانی فشار دهید.
  • برای افزودن اندیکاتورها یا ابزارهای ترسیم، روی نماد “+” در گوشه سمت راست بالای نمودار ضربه بزنید.

طرح چند نمودار در تریدینگ ویو – Multi-chart layout

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، Tradingview به کاربران اجازه می‌دهد تا چندین نمودار را به‌طور هم‌زمان در یک صفحه‌نمایش دهند. این ویژگی به‌ویژه برای مقایسه ابزارها یا تایم فریم های مختلف در کنار هم مفید است.

برای ایجاد یک طرح‌بندی چند نموداری:

  1. روی نماد “Layouts” واقع در کنار نماد Chart Type در نوار ابزار بالای نمودار خود کلیک کنید.
  2. گزینه طرح‌بندی موردنظر خود را انتخاب کنید (به‌عنوان‌مثال، شبکه 2×2 یا تقسیم افقی 3×1).
  3. با جستجوی ابزارهای مالی با استفاده از نوار جستجو در هر پنجره، نمودارها را به هر صفحه اضافه کنید.

به یاد داشته باشید که اشتراک رایگان تریدینگ ویو را دارید، نمی‌توانید از قابلیت Multi Chart Mode یا چند نمودار در یک صفحه استفاده کنید. این قابلیت صرفاً برای اشتراک‌های پولی تریدینگ ویو فعال است.

سایر ترفندهای کاربردی در تریدینگ ویو

در اینجا چند ترفند کاربردی دیگر به شما معرفی می‌کنیم. این ترفندها به شما کمک کند که از اکانت تریدینگ ویوی خود نهایت استفاده را ببرید:

  • استفاده از واچ لیست: نمادهای موردعلاقه خود را با ایجاد فهرست‌های واچ لیست متعدد سازمان‌دهی کنید. برای ایجاد یک لیست تماشای جدید، روی نماد «+» در پنل «Watchlist» کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای سازمان‌دهی بهتر، برای نمادهای مختلف رنگ متفاوتی تعیین کنید (روی نماد موردنظر کلیک راست کنید و سپس color را انتخاب کنید).
  • حالت مگنت یا آهنربا: حالت مگنت را فعال کنید تا ابزارهای ترسیم (مانند خطوط روند، خطوط افقی) را به نزدیکترین سطح قیمت یا نقطه داده به‌طور خودکار بچسبانید.
  • بازه‌های زمانی متعدد در یک نمودار: بازه‌های زمانی مختلف را به‌طور هم‌زمان با استفاده از ابزار “Bars Pattern” مقایسه کنید (روی “Drawing Tools” کلیک کنید > “Bars Pattern” را انتخاب کنید). آن را بکشید و روی نمودار خود رها کنید، سپس تنظیماتی مانند بازه زمانی و تعداد میله‌ها را تنظیم کنید.
  • خطوط را فقط در تایم فریم های خاص قابل‌مشاهده کنید: روی هر شی‌ء ترسیمی (مثلاً خط روند) کلیک راست کنید، «Settings» را انتخاب کنید، سپس به برگه «Visibility» بروید. تایم فریم های خاصی را انتخاب کنید که می‌خواهید این شیء قابل‌مشاهده باشد.
  • به سرعت نسبت ریسک به ریوارد خود را محاسبه کنید: از ابزار داخلی Long/Short Position Tradingview برای به تصویر کشیدن سناریوهای سود و یا زیان احتمالی بر اساس سطوح ورودی، حد ضرر و حد سود استفاده کنید. روی «ابزارهای طراحی» کلیک کنید > ابزار Long یا Short Position را انتخاب کنید > روی نمودار خود کلیک کنید و بکشید.

اشتباهات رایجی که در تریدینگ ویو باید از آن‌ها اجتناب کرد

برای به حداکثر رساندن موفقیت خود با Tradingview، از این اشتباهات رایج اجتناب کنید:

  1. استفاده بیش از حد از اندیکاتورها: درحالی‌که اندیکاتورهای تکنیکال می‌توانند بینش‌های ارزشمندی ارائه دهند، استفاده بیش از حد ممکن است منجر به فلج تجزیه‌وتحلیل یا سیگنال‌های متناقض شود. به چند اندیکاتور کلیدی که به خوبی یکدیگر را تکمیل می‌کنند، پایبند باشید.
  2. نادیده گرفتن تحلیل بنیادی: تجزیه‌وتحلیل تکنیکال بسیار مهم است، اما عوامل کلان اقتصادی را که احساسات بازار را هدایت می‌کنند، فراموش نکنید. از تقویم اقتصادی داخلی تریدینگ ویو استفاده کنید تا از رویدادهای آینده مطلع شوید. بهتر است در زمان اخبار بزرگ و حساس، معامله نکنید.
  3. عدم ذخیره نمودار: طرح‌بندی‌ها، قالب‌ها و نقشه‌های نمودار خود را به‌طور مرتب ذخیره کنید تا تجزیه‌وتحلیل ارزشمند خود را از دست ندهید. روی نماد ابر در گوشه سمت راست بالای منطقه نمودار خود کلیک کنید تا کار خود ذخیره شود. همچنین می‌توانید گزینه AutoSave را روشن کنید تا به‌طور خودکار، ترسیم‌ها و تحلیل‌های شما ذخیره شود.
  4. اعتماد کامل به تحلیل‌ها و ایده‌های سایر تریدرها در کامیونیتی: درحالی‌که کامیونیتی و جامعه‌ی تریدینگ ویو می‌تواند فرصت‌های خوب معاملاتی را برای شما آشکار کند، ضروری است که استراتژی‌های معاملاتی خود را بر اساس تحقیق کامل و استراتژی شخصیِ خود اجرا کنید.

با اجرای این ترفندها و درعین‌حال اجتناب از اشتباهات رایج، می‌توانید تجربه معامله و تحلیل خود را به میزان قابل‌توجهی ارتقا دهید و تصمیمات معاملاتی آگاهانه‌تری بگیرید. در بخش‌ بعدی، در مورد مزایا و معایب تریدینگ ویو صحبت خواهیم کرد و آن را با سایر پلتفرم‌های معاملاتی مشهور مثل متاتریدر و سی‌تریدر مقایسه خواهیم کرد.

مزایا و معایب تریدینگ ویو

در این بخش از آموزش تریدینگ ویو، به بررسی مزایا و معایب استفاده از این پلتفرم معاملاتی می‌پردازیم. در قسمت مزایای استفاده از تریدینگ ویو، به تفصیل به فواید و امکانات این پلتفرم می‌پردازیم و چگونگی بهره‌برداری از آن را توضیح می‌دهیم. همچنین، معایب استفاده از تریدینگ ویو را مورد بررسی قرار می‌دهیم و به چالش‌ها یا محدودیت‌های ممکن در استفاده از این پلتفرم اشاره می‌کنیم. در ادامه، نحوه مقایسه تریدینگ ویو با سایر پلتفرم‌های معاملاتی را بررسی خواهیم کرد و ارائه خواهیم داد که چگونه می‌توانید این پلتفرم را با سایر رقبا مقایسه کنید. در نهایت، به جایگزین‌ها و نرم‌افزارهای مشابه پلتفرم تریدینگ ویو می‌پردازیم و نام برخی از پلتفرم‌های جایگزین را بررسی خواهیم کرد.

مزایای استفاده از تریدینگ ویو

تریدینگ ویو مزایای متعددی را دارد که باعث شده بین تریدرها و تحلیل گران بازارهای مالی محبوب شود. مهم‌ترین مزایای Tradingview شامل موارد زیر می‌شود:

  • رابط کاربری کاربرپسند: تریدینگ ویو ویژگی‌های User Friendly (کاربرپسند) را دارد که شامل کار راحت با پلتفرم، پرهیز از گزینه‌های اضافی و عدم گمراه کردن کاربر است. همچنین کاربر از کار کردن با آن لذت می‌برد.
  • ابزارهای متعدد تکنیکال و تحلیل نمودار: طیف گسترده‌ای از انواع نمودارها، اندیکاتورهای تکنیکال و ابزارهای ترسیمی برای تجزیه‌وتحلیل عمیق در دسترس هستند.
  • داده‌های بازار به‌روز و آنلاین: دسترسی به داده‌های قیمت در زمان واقعی از صرافی‌ها و بروکرهای مختلف دارد.
  • سازگاری با چند دستگاه: از تریدینگ ویو می‌توان در دستگاه‌های مختلف که شامل کامپیوتر و نسخه دسکتاپ، نسخه تحت وب، نسخه اندروید و iOS برای موبایل و تبلت استفاده کرد و همگی آن‌ها باهم یکپارچه و سینک هستند.
  • جامعه محور: امکان به اشتراک‌گذاری ایده‌های معاملاتی و استفاده از جامعه تریدری و تحلیل گری در تریدینگ ویو وجود دارد. همچنین قابلیت به اشتراک‌گذاری و استفاده از اندیکاتورها و ربات‌های معاملاتی سایر تریدرها وجود دارد…
  • ادغام با بروکرها و صرافی‌های محبوب: می‌توان معاملات را مستقیماً از پلتفرم تریدینگ ویو به بروکرها و صرافی‌های طرف قرارداد ارسال کرد.

معایب استفاده از تریدینگ ویو

علیرغم مزایای فراوان، معایبی در پلتفرم معاملاتی تریدینگ ویو وجود دارد که باید در نظر گرفت. این معایب شامل موارد زیر است:

  • هیستوری قیمت محدود: کاربران رایگان (بدون خرید نسخه پولی) به هیستوری قیمتی محدودی در مقایسه با مشترکین پولی دسترسی دارند.
  • هزینه‌های اشتراک: قابلیت‌های پیشرفته مانند نمودارهای متعدد در یک صفحه یا برخی از اندیکاتورهای تکنیکال نیاز به اشتراک پولی دارند.
  • محدودیت‌های ادغام کارگزار: همه کارگزاران و صرافی‌ها برای اجرای معاملات مستقیم در پلتفرم پشتیبانی نمی‌شوند.

نحوه مقایسه تریدینگ ویو با سایر پلتفرم‌های معاملاتی

پلتفرمابزارهای نموداراندیکاتورهاویژگی‌های انجمنادغام کارگزاراپلیکیشن موبایل
TradingViewمتعدداندیکاتورهای داخلی و سفارشی – با زبان پاین اسکریپت می‌توان اندیکاتور و اسکریپت‌های اختصاصی ایجاد کرد.تمرکز قوی روی جامعه‌ی تریدرها و تحلیل گران؛ به اشتراک‌گذاری ایده‌ها و اندیکاتورهای سفارشیبروکرها و صرافی‌های طرف قرارداد محدود هستنددارد
متاتریدر 4/5 (MT4/5)جامع اما استفاده از ابزارهای آن در مقایسه با تریدینگ ویو، از کاربرپسندی کمتری برخوردار است. در متاتریدر 5 نسبت به متاتریدر 4 ابزارهای بیشتری ارائه‌شده است. مقایسه متاتریدر 4 و 5زبان MQL4/5 اجازه می‌دهد تا اندیکاتورهای سفارشی، اسکریپت ها و اکسپرت ایجاد کنید.ویژگی‌های اجتماعی محدود؛ بیشتر بر روی سیستم های معاملاتی خودکار از طریق MQL Market و کپی ترید متمرکز شده استاکثر بروکرها پلتفرم متاتریدر 4 و 5 را ارائه می‌دهند.دارد
cTrader – سی تریدرابزارهای نموداری پیشرفته اما کمتر نسبت به تریدینگ ویواندیکاتورهای داخلی؛ اندیکاتورهای سفارشی از طریق زبان سی شارپویژگی‌های اجتماعی محدود؛ تمرکز بر معاملات الگوریتمی از طریق پلتفرم cAlgoبروکرها و صرافی‌های طرف قرارداد محدود هستنددارد

جایگزین ها و نرم‌افزارهای مشابه پلتفرم تریدینگ چیست؟

زمانی که به تجزیه‌وتحلیل و معامله در بازار فارکس، سهام و ارزهای دیجیتال می‌پردازید، بدون شک TradingView یکی از پرطرفدارترین پلتفرم‌ها است. رابط کاربری راحت، ابزارهای پیشرفته نمودار سازی و جامعه پرانرژی‌ای که آن را به یک انتخاب برای بسیاری از معامله‌گران تبدیل کرده، باعث می‌شود از آن استفاده کنید. بااین‌حال، اگر به دنبال بررسی گزینه‌های دیگر یا نرم افزارهای مشابه هستید؛ در جدول پایین تعدادی از جایگزین‌های تریدینگ ویو را معرفی کرده‌ایم.

پلتفرمتوضیحقیمت یا هزینه اشتراک
کویفین – Koyfinکویفین یک پلتفرم مشابه تریدینگ ویو است که داده‌های مالی گسترده، ابزارهای نمودار سازی تعاملی و داشبوردهای قابل تنظیم را ارائه می‌دهد. کویفین شامل بازارهای سهام، صندوق‌های ETF، شاخص‌ها و ارزهای دیجیتال است. بیشتر تمرکز این پلتفرم برای سهام بین‌الملل است.نیاز به خرید اشتراک
متاتریدر ۴ (MT4)متاتریدر 4 یک پلتفرم معاملات آنلاین است که بیشتر توسط معامله‌گران فارکس استفاده می‌گردد. شما همچنین می‌توانید کالاها و شاخص‌ها را از طریق CFD معامله کنید. با متاتریدر 4، معامله‌گران قیمت‌های ارز را در زمان واقعی مشاهده می‌کنند، تحلیل‌های تکنیکال و یا بنیادی را انجام می‌دهند، معاملات را از طریق الگوریتم‌های سفارشی خودکار کرده(اکسپرت‌های معاملاتی) و سفارش‌ها را باز یا تنظیم می‌نمایند.رایگان
متاتریدر ۵ (MT5)متاتریدر 5 یک پلتفرم معاملاتی چند دارایی است که به شما امکان می‌دهد سهام، فارکس و سرمایه‌گذاری‌های آتی را معامله کنید. متاتریدر 5 ابزارهای پیشرفته‌ای را برای تجزیه‌وتحلیل قیمت، معاملات الگوریتمی (مشاور متخصص و روبات‌های معاملاتی) ارائه می‌دهد. تفاوت بین MT4 و MT5 این است که MT4 در ابتدا صرفاً برای معامله در فارکس ساخته‌شده است درحالی‌که MT5 برای امکان تجارت آسان‌تر در CFDهای غیر فارکس طراحی‌شده است. آن‌ها از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف استفاده می‌کنند و MT5 امکان بک تست سریع‌تر از MT4 را فراهم می‌کند. رایگان
eSignalای‌سیگنال به دلیل داده‌های بازار سریع و قابل اعتماد خود، شامل امکاناتی نظیر نمودارهای قابل تنظیم، نقل‌وانتقال پیشرفته در زمان واقعی و ابزارهای پیشرفته ترسیم است. این پلتفرم امکان معامله در فارکس، سهام، آتی و آپشن‌ها را پشتیبانی می‌کند. ای‌سیگنال همچنین دسترسی به کتابخانه‌ای وسیع از اندیکاتورها و ابزارهای الیوت در نرم افزار ادونس گت را فراهم می‌کند.نیاز به خرید اشتراک
نینجاتریدرنینجاتریدر یک پلتفرم جامع معاملاتی مناسب برای مبتدیان و تریدرهای حرفه‌ای است. این پلتفرم امکانات نمودار سازی پیشرفته، بک تست و شبیه‌سازی معاملات را فراهم می‌کند. نینجاتریدر امکان معامله در فارکس، سهام، آتی و گزینه‌ها را پشتیبانی می‌کند. متأسفانه برای کاربران ایرانی در دسترس نیست. این پلتفرم به‌طور عمده برای معاملات فیوچرز یا آتی استفاده می‌شود.رایگان (با امکانات محدود) یا نیاز به خرید اشتراک

اگر بخواهیم به‌طور جامع یک توصیه برای استفاده از پلتفرم‌های معاملاتی بکنیم، در حال حاضر تیم تریدری آرسی فارکس از ترکیب متاتریدر و تریدینگ ویو استفاده می‌کند. به این صورت که تحلیل‌ها، هشدارها، واچ لیست ها و اندیکاتورها و ربات‌های اختصاصی در تریدینگ ویو استفاده می‌شوند و برای انجام معاملات هم از پلتفرم متاتریدر که بروکر آمارکتس ارائه می‌دهد، استفاده می‌کنیم.

همراه آرسی فارکس باشید تا در بخش بعدی، نتیجه‌گیری کلی از این آموزش جامع تریدینگ ویو را انجام دهیم و توصیه‌های پایان بنا بر تجربه شخصی ما از تحلیل و معامله در بازارهای مالی را به شما ارائه دهیم.

نتیجه‌گیری و سخن پایانی

در این آموزش جامع تریدینگ ویو، جنبه‌های مختلفی از پلتفرم را پوشش داده‌ایم که می‌تواند تجربه معامله و تجزیه‌وتحلیل شما را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد. از راه‌اندازی یک حساب کاربری و سفارشی‌سازی داشبورد تا درک انواع نمودارهای مختلف و استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال، کد نویسی برای اندیکاتور و ربات اختصاصی معامله‌گر، نحوه پیدا کردن سیگنال و ایده‌های معاملاتی دیگر تریدرها و تحلیل گران، TradingView مجموعه‌ای از ابزارهای قدرتمند را برای معامله‌گران در تمام سطوح ارائه می‌دهد.

ما همچنین ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند محاسبه نسبت ریسک به ریوارد، استراتژی‌های بک تست، ایجاد ربات‌های معاملاتی و تنظیم سیگنال‌های خرید و فروش برای تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر را بررسی کرده‌ایم. این قابلیت‌ها به شما قدرت می‌دهد تا تصمیم‌های مبتنی بر داده‌ها را بگیرید و درعین‌حال تصمیم‌گیری‌های احساسی را در فرآیند معاملات خود به حداقل برسانید.

همان‌طور که ما این آموزش را به پایان می‌بریم، ضروری است به خاطر داشته باشید که هیچ ابزار یا پلت فرم واحدی موفقیت در بازارهای مالی را تضمین نمی‌کند. سودآوری مستمر مستلزم یادگیری، تمرین و انطباق مداوم با شرایط در حال تغییر بازار است. تریدینگ ویو به‌عنوان یک منبع عالی برای تقویت مهارت‌های شما با فراهم کردن دسترسی به انبوهی از اطلاعات از طریق رویکرد جامعه محور خود عمل می‌کند.

ممنون که در این آموزش همراه ما بودید. ما مشتاقانه منتظر نظرات و سؤال‌های شما هستیم تا بتوانیم در مسیر پرفرازونشیب کسب درآمد از بازارهای مالی همراه شما باشیم. همیشه می‌توانید برای سؤالات خود به پایین این مطلب در سایت آرسی فارکس یا چت آنلاین سایت و همچنین پشتیبانی تلگرامی مراجعه کنید.

4.9/5 - (10 امتیاز)
تیم تحریریه آرسی فارکس
5 نظرات و سوالات شما
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات و نظرات
مژگان
7 ماه قبل

خیلی خوب و عالی بود ممنون از زحماتتون

علی
8 ماه قبل

عالی بود. ممنون برای کتاب و آموزش کامل شما

مژده
9 ماه قبل

سلام وقت بخیر
میخواستم تشکر کنم از این آموزش جامعتون
عالی

mohamadmogadasi
9 ماه قبل

سلام میشه کتاب 130 صفحه ای که فرمودید ایمیل بفرمایید

درباره ما

سلب مسئولیت و افشای ریسک: تمام مطالب و محتوای ارائه‌شده در سایت آرسی فارکس، اعم از مقالات، ویدئوها، آموزش‌ها، تحلیل‌ها، خبرها و کلیه متون، صرفاً جنبه اطلاع‌رسانی دارد و پیشنهاد معاملاتی یا مالی نیست و ما هیچ‌گونه مسئولیتی در خصوص ضرر و زیان احتمالی نداریم. معامله و سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی دارای ریسک بسیار بالا است و ممکن است منجر به از دست رفتن کامل سرمایه شود.