اسکالپ در فارکس از روش ها و استراتژی های پرطرفدار برای کسب درآمد از بازار فارکس است. در این مقاله مفهوم و روش های اسکالپ را بررسی میکنیم و به شما بهترین روش و اندیکاتور برای استراتژی اسکالپ را معرفی میکنیم. همچنین یک سری تجربیات ارزشمند اسکالپینگ از تیم ترید آرسی فارکس با شما به اشتراک میگذاریم؛ پس همراه ما باشید.
سرمایه گذاری و کسب درآمد دلاری موضوعی است که همواره افراد زیادی را به خودش جلب کرده است؛ افرادی با روحیه ها، سلیقه ها و اهداف متفاوت وارد بازارهای مالی شدهاند. بنابراین روشها و استراتژی های مختلفی نیز برای رفع نیاز این افراد به وجود آمدهاند. در این بین میتوان این روشها را به لحاظ زمانی به دو دسته کلی کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم بندی کرد.
در بین کسانی که نوع کوتاه مدت را ترجیح داده اند نیز افرادی هستند که به سرمایه گذاری خیلی کوتاه مدت علاقه دارند. افرادی که تمایل دارند خیلی سریع و با استفاده از تریدهای روزانه به سود برسند. روشی که این افراد در پیش میگیرند اسکالپینگ نام دارد. در ادامه با مفهوم و ویژگیها و استراتژی های اسکالپ در فارکس آشنا میشوید.
اسکالپ چیست؟
اسکالپ یا اسکالپینگ (Scalping) در ترید به یک نوع روش معامله گری گفته میشود که مبتنی بر به دست آوردن سود از کوچکترین تغییرات قیمت در بازههای زمانی بسیار کوتاه است. به معامله گران و تریدرهایی که از این استراتژی معاملاتی استفاده میکنند؛ اسکالپر گفته میشود.
سودآوری یک اسکالپر بر اساس میزان سود یک معامله پرسود نیست. زیرا سود هر معامله در این سبک معاملاتی، مبلغ ناچیزی است. بنابراین سودآوری یک اسکالپر بر اساس تعداد زیاد معاملات سودده است؛ هر چه اسکالپر بتواند تعداد معاملات بیشتری را با سود ببندد، در کار خود موفق بوده و به نتیجه بهتری میرسد.
در ضمن یک اسکالپر باید مهارت مدیریت ریسک و احساسات بسیار خوبی داشته باشد تا بتواند در مواقعی که بازار طبق تحلیل او پیش نرفته با یک خروج به موقع از ضرر زیاد و از بین رفتن سود چندین معامله موفق، جلوگیری کند.
مفهوم اسکالپ در بازار فارکس و نحوه عملکرد آن
اسکالپ در بازار فارکس امر رایجی است و میتوان گفت مشابه نوسان گیری در بازار بورس است. البته با خواندن این مقاله به تفاوت اسکالپ در فارکس و نوسان گیری در بازار بورس پی خواهید برد.
اسکالپر فارکس با خرید و فروش جفت ارزها با سرعت بالا و انجام معاملات متعدد، به دنبال کسب سود از این بازار است. او از نوسانات قیمتی که به طور طبیعی طی هر جلسه معاملاتی (سشن) در این بازار رخ میدهد، استفاده میکند. لات، پیپ و اسپرد از مفاهیمی هستند که در اسکالپینگ فارکس اهمیت دارند. بنابراین به اختصار مفهوم این واژهها را توضیح خواهیم داد:
- لات: اصطلاح لات (Lot) درواقع یک شاخص برای اندازهگیری معاملات است. هر یک لات استاندارد معادل 100 هزار واحد از ارز پایهی مورد معامله است که در مقاله لات در فارکس انواع آن و موارد مهم مربوط به آن را کامل برای شما توضیح دادهایم.
- پیپ: پیپ در فارکس یک واحد استاندارد برای تغییرات قیمت است که در محاسبات سود و زیان استفاده میشود. در مقاله پیپ در فارکس مفصل تمامی مفاهیم مربوط به واحدهای اندازه گیری در فارکس من جمله پیپ، پیپت و پوینت و ارزش آنها را توضیح دادهایم.
- اسپرد: اسپرد (spread) به اختلاف قیمت Bid و Ask (عرضه و تقاضا) گفته میشود. Bid قیمتی است که در آن قیمت ارز پایه به شما فروخته میشود و قیمت ask قیمتی است که موقع خرید ارز پایه شما پرداخت میکنید. مقالهی اسپرد در فارکس اطلاعات ارزشمندی را در مورد این مفهوم به شما میدهد.
حال که این سه اصطلاح ضروری و مهم در استراتژی اسکالپ فارکس را شناختیم، در ادامه به توضیح استراتژی و روشهای آن میپردازیم.
استراتژی اسکالپ در فارکس چیست؟
استراتژی اسکالپ در فارکس به مجموعه روشها و ابزارهای از پیش تعیین شده برای ورود به معاملات سریع و کوتاه مدت گفته میشود که اسکالپر تلاش میکند توسط آنها به یک سود مستمر در بازار فارکس برسد.
این مجموعه روشها و ابزارها میتواند شامل اندیکاتورها و اسیلاتورهای مختلف باشد یا مانند روش پرایس اکشن، بدون هیچگونه اندیکاتوری صورت بگیرید. مورد که در استراتژی اسکالپ فارکس مهم این است که تریدر باید برای هر شرایطی، از قبل برای معاملات خود برنامه داشته باشد.
همچنین استراتژی باید شامل قوانین مدیریت ریسک باشد؛ به طور مثال در هر معامله بیش از یک درصد از کل سرمایه تحت ریسک قرار نگیرد و در روز بیشتر از حد خاصی از تعداد معامله باز نشود. طبق تجربهی تیم ترید آرسی فارکس، اگر این استراتژی و قوانین در اسکالپ از پیش تعیین نشده باشد و به اندازه کافی از آن بک تست گرفته نشده باشد، آن تریدر محکوم به شکست است.
اسکالپر در مقایسه با تریدر روزانه از تایم فریم های کوچکتری استفاده میکند مثلا تایم فریمهای 1 دقیقه ای و به سودهایی در حد 10 پیپ از هر معامله میاندیشد. اسکالپر فارکس میتواند با استفاده از اهرم یا لوریج در فارکس سود خود را افزایش دهد.
در نظر بگیرید که در هر لات استاندارد، تغییر یک پیپ میتواند حدود 10 دلار سود یا ضرر ایجاد کند. حالا اگر اسکالپر از هر معامله خود به طور میانگین 5 پیپ سود کند و در روز 10 بار این کار را تکرار کند میتواند به 500 دلار سود برسد.
همچنین باید توجه داشته باشید که در استراتژی اسکالپ علاوه بر داشتن تجربه، دانش و تحلیل مناسب، لازم است که معامله گر قدرت تصمیم گیری سریع نیز داشته باشد.
بهترین استراتژی اسکالپ فارکس کدام است؟
استراتژی های متنوع بسیاری برای اسکالپ در بازار فارکس وجود دارد ولی نام بردن از یک استراتژی به عنوان بهترین استراتژی امکان پذیر نیست زیرا این موضوع بستگی به سبک معاملاتی، نحوه تحلیل و روحیه شخصی تریدر دارد. بنابراین در این مقاله به بررسی مشهورترین ها و بهترین استراتژی های اسکالپ فارکس می پردازیم. شما می توانید با توجه به ویژگی استراتژی ها، استراتژی مناسب خودتان را انتخاب کنید. در ادامه با استراتژی های زیر بیشتر آشنا می شویم:
- استراتژی اسکالپ در جهت روند بازار
- استراتژی اسکالپ در خلاف روند بازار
- استراتژی اسکالپ با ایچیموکو
- استراتژی اسکالپ فارکس با RSI پیشرفته
در استراتژی اسکالپ کدام نوع اندیکاتور ها استفاده می شوند؟
در اسکالپینگ شما نیاز به تحلیلی سریع و دقیق دارید و اینجاست که اندیکاتورها به کمک شما میآیند. هر چند طرفداران روش پرایس اکشن بر این باور هستند که اندیکاتورها به دلیل تاخیری که دارند، کاربردی نیستند ولی طبق تجربهی آرسی فارکس، نمیتوان از ارزش و اهمیت اندیکاتورها در معاملات بازار فارکس، بورس و ارز دیجیتال غفلت کرد؛ چرا که خیلی از اوقات اندیکاتورها و اسیلاتورهای مختلف به کمک تریدر میآیند و او را از سردرگمی نجات میدهند تا بتواند تصمیمات بهتری بگیرد.
اندیکاتورها به طور کلی ابزارهایی هستند که با استفاده از روابط ریاضی و داده های آماری به ما در پیش بینی روند قیمتی و یافتن نقاط ورود و خروج مناسب کمک می کنند. اندیکاتورهایی برای اسکالپ مناسب هستند که بتوانند در تایم فریم های کوتاه، کارایی داشته باشند. در زیر نام برخی از اندیکاتورها کاربردی در اسکالپ را مشاهده میکنید.
- اندیکاتور شاخص قدرت نسبی RSI
- اندیکاتور میانگین متحرک MA
- اندیکاتور یا اسیلاتور واگرایی میانگین متحرک MACD
- اندیکاتور استوکاستیک Stochastic
- باندهای بولینگر Bollinger Bands
- اندیکاتور Parabolic SAR
- ایچیموکو Ichimoku
استراتژی اسکالپ در جهت روند بازار
اسکالپرها به خصوص اسکالپرهای تازه کار از استراتژی اسکالپ در جهت روند بازار بیشتر استفاده میکنند. در این استراتژی پیش فرض شما این است که بازار، روند کلی خود را ادامه میدهد. روندی که از قبل با استفاده از تحلیل های بلند مدتی آن را تشخیص دادهاید. بنابراین شما توسط این استراتژی، سوار بر موج بازار میشوید و پوزیشن های خود را در جهت حرکت کلی بازار تنظیم میکنید. به عنوان مثال جفت ارزی را پیدا میکنید که در حال صعود است و در این وضعیت به خصوص در پولبک ها از پوزیشن Buy یا Long استفاده میکنید.
استراتژی اسکالپ در خلاف روند بازار
استراتژی اسکالپ در خلاف جهت روند بازار ریسک بالاتری دارد. به همین خاطر فقط برای اسکالپرهای حرفه ای تر میتواند مناسب باشد. معامله گر، زمانی میتواند از این استراتژی استفاده کند که تغییر جهت در روند بازار را پیش بینی کرده باشد. بدیهی است که این استراتژی ریسک بالایی دارد و نیازمند تحلیل بسیار دقیقی است. در این حالت به عنوان مثال جفت ارزی را در نظر بگیرید که روند صعودی دارد ولی اسکالپر در جایی که احتمال تغییر روند داده است، از پوزیشن Sell یا Short استفاده میکند.
استراتژی اسکالپ طلا چگونه است؟
طلا در بازار فارکس با نماد XAU/USD همواره یکی از نمادهای مورد توجه معامله گران فارکس بوده و هست. طلا به دلیل نوسانات زیادی که دارد، یکی از گزینههای مرغوب برای اسکالپ است. البته باید توجه داشت که این نوسانات از سویی دیگر موجب افزایش ریسک اسکالپ در طلا میشود. بنابراین اسکالپر طلا باید دقت و احتیاط بیشتری را به خصوص در زمان انتشار اخبار به خرج دهد تا در دام نوسانات گرفتار نشود.
همچنین در دقایق اولیه آغاز سشن نیویورک نیز به دلیل ورود نقدینگی حاصل از آغاز کار بازار نیویورک، ممکن است شاهد نوسانات زیاد و عدم ثبات در بازار باشیم. بنابراین میتوانید در این زمان کمی صبر کنید تا بازار به حالت عادی خود برگردد. برای اطلاع از بهترین زمان معامله و آشنایی با سشن های مختلف معاملاتی، ساعت بازار فارکس را مطالعه بفرمایید.
طلا به طور معمول از حمایتها و مقاومتهای خود پیروی میکند بنابراین میتوانید با به دست آوردن نواحی حمایتی و مقاومتی در تایم فریم یک ساعته، برای معاملات اسکالپ خود برنامهریزی کنید.
استراتژی اسکالپ با ایچیموکو چگونه است؟
ایچیموکو یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال است که در اسکالپینگ کاربرد گستردهای دارد. شما با استفاده از این اندیکاتور میتوانید خطوط حمایت و مقاومت، نقطه ورود و خروج و همچنین جهت و شدت روند را به دست آورید. داشتن مهارت در کندل خوانی و یافتن الگوهای موجود در نمودارهای شمعی و ترکیب آن با استراتژی ایچیموکو به شما کمک میکند تا سیگنال های خرید و فروش خوبی را از این اندیکاتور دریافت کرده و احتمال موفقیت شما در اسکالپینگ افزایش مییابد.
استراتژی اسکالپ فارکس با RSI پیشرفته
اندیکاتور محبوب RSI که نام آن مخفف Relative Strength Index به معنای شاخص قدرت نسبی است، یکی از ابزارهایی است که میتوان از آن برای دریافت سیگنالهای اسکالپینگ بهره برد. این اندیکاتور نسبت قدرت خریداران و فروشندگان را به ما نشان میدهد. نمودار قیمتی در این اندیکاتور بین سطح 0 تا 100 در نوسان است و دو ناحیه مهم 30 و 70 را دربرمیگیرد. در صورتیکه نمودار به زیر 30 برسد به معنای اشباع فروش است و میتوان انتظار تغییر روند و رشد قیمتی را داشت (سیگنال خرید). زمانیکه نمودار به بالای 70 میرسد به معنی ورود به منطقه اشباع خرید هست که از این ناحیه میتوان انتظار اصلاح و کاهش قیمت را داشت (سیگنال فروش).
توجه داشته باشید که به هیچ وجه از اندیکاتور RSI به تنهایی برای اسکالپ استفاده نکنید. شما باید به دنبال تاییدیه باشید تا با توجه به نواحی مهم حمایتی یا مقاومتی و همچنین با توجه به ترندلاین صعودی یا نزولی جفت ارز مدنظرتان از این اندیکاتور، سیگنال بگیرید.
مهم ترین اصول و نکات مربوط معاملات اسکالپینگ کدام هستند؟
در این بخش به مهم ترین اصول و نکات استراتژی اسکالپ میپردازیم که شامل موارد زیر هستند:
- اسپرد و کارمزد کم در معاملات
- تشخیص روند کلی بازار
- تسلط به تحلیل تکنیکال
- مدیریت ریسک و انتخاب صحیح حجم معاملاتی
- نظم و تعهد به استراتژی
- انتخاب نماد و جفت ارز مناسب با استراتژی
- انتخاب زمان مناسب جهت معامله
برای به کار بردن هر شیوه یا استراتژی معاملاتی باید از قبل در نظر بگیرید که آیا امکانات اجرا و یا روحیات متناسب با آن را دارید یا خیر؟
اسکالپینگ برای تازه کارها مناسب نیست پس اگر به دنبال ورود به بازارهای مالی هستید بهتر است از شیوه های دیگری برای شروع بهره ببرید. مانند روش کپی تریدینگ که برای ورود به بازار مناسب تر است. در استراتژی اسکالپ شما باید مهارت کافی برای تحلیل و استفاده از اندیکاتورهای مناسب را داشته باشید. از طرفی دیگر سرعت و دقت اجرا دو فاکتور مهم دیگر برای یک اسکالپر هستند. همچنین مدیریت و پایبند بودن به اصول معاملاتی خودتان را هم باید داشته باشید. درادامه به هرکدام از اصول و نکات مهم در استراتژی و معاملات اسکالپ میپردازیم:
1- اسپرد و کارمزد کم در معاملات
یک اسکالپر حتما اسپرد را در محاسبات خود در نظر میگیرد؛ اسپرد علاوه براینکه فاصله عرضه و تقاضا است، به عنوان یک کارمزد برای معاملات هم در نظر گرفته میشود که در واقع بروکرها سود خود را از اسپرد کسب میکنند.
فرض کنید شما جفت ارزی را به اندازه 50 دلار با قیمت مشخصی خریداری میکند و دوباره با همان قیمت میفروشید در این صورت همان 50 دلار به حساب شما برنمیگردد زیرا مبلغی به عنوان اسپرد و کمیسیون از آن کم شده است. در صورتی که اسپرد زیاد باشد میتواند سود کوچک شما را از بین ببرد بنابراین در اسکالپ بهتر است میزان اسپرد کم باشد و در انتخاب بروکر خود، به رقابتی بودن میزان اسپرد آن توجه کنید.
اگر ساکن ایران هستید میتوانید حسابهای ECN در بروکر آمارکتس را بررسی کنید و یک حساب آزمایشی رایگان باز کنید تا به راحتی همه شرایط را بررسی کنید. میتوانید به راحتی انواع حساب ها در متاتریدر 4 و 5 باز کنید و ابتدا در حساب آزمایشی همه چیز را تست کنید سپس به حساب واقعی بروید.
اگر هم ساکن خارج از ایران هستید، میتوانید از مزایای کارگزاری های طراز اول مثل بروکر FxPro بهرهمند شوید که حسابهای مخصوص اسکالپ ارائه میدهند. قابل ذکر است که این کارگزاری پلتفرم سی تریدر را ارائه میدهد که مورد اقبال اسکالپرها است.
2- تشخیص روند کلی بازار
یک اسکالپر حرفه ای همیشه به روند کلی بازار توجه میکند و معاملات خود را با توجه به روند کلی بازار تنظیم میکند حتی زمانیکه بخواهد از استراتژی اسکالپ در خلاف روند بازار استفاده کند، معمولا یک معامله بلند مدت در جهت روند بازار باز میکند و اسکالپ خلاف روند خود را نیز در شرایط مناسب انجام میدهد. برای تشخیص روند کلی بازار، باید از اندیکاتورها و ابزار مناسب و تایم فریم های بالا بهره ببرید.
3- تسلط به تحلیل تکنیکال
در بازارهایی مثل فارکس، بازار بورس و سایر بازارهای مالی مثل ارز دیجیتال، به طور کلی دو نوع تحلیل کاربرد دارد؛ تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال یا بنیادی. در اسکالپینگ به دلیل استفاده از تایم فریم های کوتاه، تحلیل تکنیکال کاربرد اصلی را دارد.
در این باره توصیه میکنیم با تسلط کامل بر تحلیل تکنیکال و بهره گیری همزمان از چند اندیکاتور مناسب که در بالا به آنها اشاره شد، سطوح حمایتی و مقاومتی و خط روند را مشخص کرده و در نهایت نقطه ورود و خروج مناسب را به دست آورید.
4- مدیریت ریسک و انتخاب صحیح حجم معاملاتی
حجم معاملاتی شما در اسکالپ بستگی به تناسب میان سرمایه و میزان توزیع ریسک شما و از طرفی دیگر نقدینگی بازار در زمان انجام معامله دارد. از آنجایی که در اسکالپینگ، سرعت انجام معامله اهمیت زیادی دارد، سعی کنید جفت ارزی را انتخاب کنید که نقدینگی بالایی داشته و سفارشات شما به سرعت انجام شوند.
5- نظم و تعهد به استراتژی
زمانیکه تصمیم میگیرید به عنوان اسکالپر در بازار فارکس فعالیت کنید، به طور پیش فرض پذیرفتهاید که هدف شما به دست آوردن سودهای کوچک و تکرار این سودها است. بنابراین لازم است که به طور منظم بازار را رصد کنید تا فرصتهای کوچک را از دست ندهید.
شما باید به اصول اولیه اسکالپ پایبند باشید و به موقع پوزیشن خود را ببندید طمع در اینجا جایی ندارد. میزان سود شما از هر معامله در این استراتژی قرار نیست رقم بالایی باشد هرچند که گاهی ممکن است سودهای بزرگ نیز نسیبتان خواهد شد ولی باید مراقب باشید که وسوسه نشوید و به استراتژی خود پایبند باشید.
6- انتخاب نماد و جفت ارز مناسب با استراتژی
در انتخاب نماد و جفت ارز مناسب برای اسکالپ باید به میزان نقدینگی و حجم معاملاتی آن جفت ارز توجه کنیم. همچنین هر جفت ارز و نماد، رفتار مخصوص به خود دارد. یادم میآید حدود ده سال پیش به همراه تیم آرسی فارکس که معاملات اسکالپ کار میکردیم، یکی از دوستان همیشه جفت ارز پوند ین را وحشی مینامید. این نام گذاری او نشات گرفته از رفتار این جفت ارز که اگر آن را بررسی کنید متوجه آن خواهید شد.
معمولا جفت ارزهایی که حجم معاملاتی بالایی دارند برای استراتژی اسکالپ مناسب ترند که میتوان جفت ارزهای ماژور را نام برد.
نکته بعدی برای انتخاب، میزان نوسانات معمول نماد است. نمادی را در نظر بگیرید که به طور معمول نوساناتی در حد 10 پیپ و کمی بیشتر داشته باشد.
مورد بعدی اسپرد جفت ارز است. در استراتژی اسکالپ مهم است که جفت ارزی را انتخاب کنید که معمولا اسپرد کمتری داشته باشد. طلا به دلیل داشتن نوسانات مناسب و تحلیل پذیر بودن گزینه مناسبی برای اسکالپ است اما به شرط اینکه کارگزاری مناسبی را که کارمزد کمتری برای معاملات طلا دریافت کند، پیدا کنید. جفت ارزهای اصلی مانند یورو به دلار EUR/USD و پوند به دلار GBP/USD نیز گزینههای مناسبی برای اسکالپ میباشند.
7- انتخاب زمان مناسب جهت معامله
همانطور که میدانید زمان، در استراتژی اسکالپینگ اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا این روش، مبتنی بر سرعت بالای تریدر و باز کردن و بستن پوزیشن در زمان مناسب است. به همین دلیل نقدینگی بالا از اهمیت ویژهای در اسکالپینگ برخوردار است.
بیشترین نقدینگی در بازار فارکس در زمان سشن های نیویورک و لندن است البته در ابتدای باز شدن این بازارها و همچنین انتشار اخبار به خصوص خبرهای اقتصادی آمریکا، تلاطمهایی در بازار رخ میدهد که در رابطه با این تلاطمها لازم است احتیاط لازم را داشته باشیم.
معامله به روش اسکالپ در فارکس چه مزایا و معایبی دارد؟
اسکالپ در فارکس مانند هر روش دیگری مزایا و معایبی دارد که شما باید با توجه به مزایا و معایب این روش و همچنین روحیه معامله گری و شخصیت فردی خودتان، تصمیم گیری کنید که آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر؟
باید توجه داشته باشید که یک اسکالپر باید نظم، تعهد، تحلیل خوب، تمرکز بالا، قدرت تصمیمگیری سریع و توان مدیریت احساسات و روان خود را داشته باشد. به منظور کمک به تصمیم گیری نهایی شما، در ادامه به بررسی برخی از مزایا و معایب روش اسکالپ در فارکس میپردازیم.
مزایای معامله به روش اسکالپ
- سودهای سریع: در این روش در زمان بسیار کمی میتوانید شاهد سودآوری معاملات خود باشید و از دیدن سود خود لذت ببرید.
- دوری از ریسکها و نوسانات شدید بازار: با توجه به معاملات سریع، یک اسکالپر میتواند از ریسک تغییرات شدید بازار در شب و یا در مواقع انتشار برخی اخبار دوری کند.
- ضرر کمتر: اسکالپر حدضرر معاملات خود را بسیار نزدیک به نقطه ورود قرار میدهد. در این حالت هنگامی که معامله طبق تحلیل پیش نرود خیلی سریع معامله بسته و از ضرر بیشتر جلوگیری میشود.
- فرصتهای معاملاتی بیشتر: در اسکالپ فارغ از اینکه روند بازار صعودی، نزولی یا حتی خنثی باشد، میتوانید فرصتهای مناسبی را برای اسکالپینگ پیدا کنید.
ریسک ها و معایب معاملات اسکالپ
- وقت گیر بودن: در این روش زمان زیادی را باید برای رصد کردن و بررسی بازار و همچنین زیر نظر گرفتن معامله خود، صرف کنید.
- استرس و فشار روانی: به دلیل نیاز به سرعت بالا برای تصمیم گیری و ورود و خروج سریع، این روش میتواند استرس زیادی را برای شما به همراه داشته باشد.
- آسیب پذیر بودن در برابر نویزهای بازار: گاهی اوقات ممکن است در بازار حرکات ریزی خارج از قاعده و به صورت تصادفی اتفاق بیفتد و این موجب ضرر شما شود.
- هزینههای بالا: در این روش به دلیل زیاد بودن تعداد معاملات، هزینههایی که بابت اسپرد و یا کمیسیون پرداخت میشود نیز بیشتر است.
نتیجه گیری و سخن پایانی
در این مقاله سعی شد تا با مفاهیم اسکالپ، ویژگیها و اصول و نکات مهم اسکالپینگ، استراتژیها و اندیکاتورهایی که میتوان در این روش از آنها بهره برد آشنا شویم و در نهایت با بررسی مزایا و معایب این روش به مخاطب در انتخاب یا عدم انتخاب این شیوه معامله گری کمک کنیم. امیدواریم این که برگرفته از تجربهی بالای ده سال از تیم آرسی فارکس در ترید است، برای شما مفید بوده و به سوالات شما در زمینه استراتژی اسکالپ پاسخ های مناسبی داده باشد. مثل همیشه میتوانید در قسمت پایین (نظرات) سوالات خود را بپرسید یا به چت آنلاین ما در همین صفحه مراجعه کنید.